123 456 7890

Tasapelipiste kelpaa, vaikka kolmeenkin oli mahdollisuuksia, kun SJK Akatemia vieraili Ykkösen ottelussa Mikkelissä. Molemmat ottelun maalit nähtiin ensimmäisellä puoliajalla, ja ensimmäisen niistä iski SJK Akatemian Sami Sipola. Maali oli puolustajalle jo toinen tämän kauden Ykkösessä. MP kuitenkin kuittasi nopeasti ja lisämaaleja ei enää toisella jaksolla nähty, vaikka molemmilla joukkueilla oli maalipaikkoja useita. Kun lasketaan mukaan SJK Akatemian pelaamat Suomen cupin ottelut ja harjoitusottelu Jaroa vastaan, oli tämä jo viides peli putkeen ilman tappiota. Tämä peli aloitti myös SJK Akatemian kolmen pelin viikon, kun seuraava peli on jo ensi keskiviikkona. SJK Akatemia kohtaa silloin PK-35:n OmaSp Stadionilla. Ottelun alkamisaikaa on aikaistettu puolella tunnilla ja uusi alkamisaika on keskiviikkona 11.5. klo 18:00. SJK Akatemia pelaa kotiottelun myös sunnuntaina 15.5. klo 18:30 ja silloin OmaSp Stadionille saapuu TPS. Tervetuloa kannustamaan SJK Akatemiaa ensi viikon molempiin kotipeleihin. Seurakortit käyvät ja alle 15-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi. Ennakkoliput Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta.

MP – SJK Akatemia 1-1 (1-1)
0-1 37 min Sami Sipola
1-1 42 min Samuli Hölttä

Ensimmäinen tilanne tuli MP:n päässä, kun Kingsley Ofori prässäsi hyvin puolustajaa ja apuun tuli Valentin Gasc. Ofori sai pallon Gascille, ja tämä veti kuudentoista kaarelta, mutta veto ohi maalin. Vartin pelin jälkeen MP sai hyvän tilanteen, kun ensin Juuso Liukkonen toi pallon vasemmalta laidalta boksiin ja syötti alaviistoon Topi Keskiselle. Berat Akdogan kuitenkin blokkasi vedon kulmaksi.

20 minuutin pelin kohdalla SJK Akatemia sai pallon maaliin, kun Sami Sipola antoi pallon ensin eteenpäin Tuomas Kaukualle, ja tämä jatkoi sen alas Tuomas Koivistolle. Koivisto nosti hyvin pallon päätyyn, sinne juoksua jatkaneelle Sipolalle. Sipolan keskitys löysi Oforin maalin edestä, mutta erotuomari hylkäsi siitä syntyneen maalin. Tuomari näki pallon käyneen ennen Sipolan keskitystä päätyrajan väärällä puolen. Viitisen minuuttia tuosta, Liukkonen pääsi laukomaan kohti maalin alakulmaa, mutta Tuomas Pöyhönen torjui vedon kulmaksi.

Sami Sipola pääsi tykittämään ottelun avausmaalin, ja kauden toisensa, kun ensin Oskar Pihlaja oli hankkinut kulman. Kulman jälkeen MP pääsi puolittain siivoamaan tilanteen, mutta pallo jäi SJK Akatemialle ja Valentin Gasc kierrätti sen oikealle laidalle Sipolalle. Sipola veti matalana alakulmaan, parin pelaajan takaa. Kuittaus tuli kuitenkin nopeasti, kun MP sai kulman. Keskinen laittoi keskityksen maalin eteen, ja siellä puolustaja Samuli Hölttä pääsi puskemaan sen sisään. Heti kun peliä jatkettiin, kaatui Oskar Pihlaja läpiajossa MP:n boksissa, mutta erotuomari Ville Nevalainen näytti, että tilanteessa ei ollut rikettä.

Puoliajan lopussa MP sai vielä pienen paineen SJK Akatemian maalille ja Nuutti Laaksonen pääsi koittamaan nostaa pallo takakulmaan, mutta se meni muutamia metrejä ohi. Tauolle mentiin 1-1 tilanteessa.

Toisen puoliajan alkuun SJK Akatemia sai tukun kulmapotkuja ja vielä sivuvapaapotkunkin hyvältä etäisyydeltä, mutta näistä ei vetoja kohti maalia saatu aikaan.

Tunnin kohdalla MP:n Topi Keskinen pääsi murtautumaan oikealta boksin rajalle, ja hän syötti vasemmalle viereen Arjan Goljahanpoorille. Juuri kun hän oli vetämässä, pääsi Valentin Gasc liukumaan eteen ja hän blokkasi vedon uhrautuvasti. Tuon jälkeen SJK Akatemia teki pari vaihtoa ja vaihdosta sisään tullut Jonathan Muzinga oli päästä iskemään johto-osuman, kun Gasc laittoi hänet vapaaksi MP:n puolustuslinjan taakse pystysyötöllä. MP:n maalivahti tuli kuitenkin hyvin vastaan ja torjui Muzingan laukauksen.

MP:llä oli pitkään hyvä ote pelistä, mutta 75’ peliminuutilla ensin Berat Akdogan teki hyvän katkon omassa päässä ja antoi pallon Gascille viereen. Gasc lähetti pallon nopeasti pitkänä Oskar Pihlajalle, jolla oli hyvä tilanne viedä SJK Akatemia johtoon. MP:n maalivahti Aleksi Honka-Hallilla teki kuitenkin erinomaisen torjunnan, ja piti pelin 1-1:ssä.

Loppua kohden MP sai pidettyä enemmän palloa ja luotua paikkoja, mutta samalla SJK Akatemia pääsi iskemään hyvin vastaan. Kun pelattiin jo lisäaikaa, katkaisi Tuomas Koivisto MP:n hyökkäyksen laidalla ja lähetti pallon Muzingalle ylös. Muzinga antoi viereen Kaukualle, jonka vedon kuitenkin puolustus ehti blokkaamaan. Ottelu päättyi tasapeliin, ja SJK Akatemialle se oli samalla viides ottelu putkeen ilman tappiota, kun lasketaan mukaan Suomen cupin pelit. Seuraavan kerran SJK Akatemia on ensimmäistä kertaa kotikentällä tämän kauden Ykkösessä.

Vähän tuollaista päästä päähän hurlumheitä oli koko peli. Meillä oli ekalla puolia-ajalla peli ehkä enemmän hallussa ja toisella se oli MP:llä. Molemmat sai paljon maalipaikkoja. Ei ollut ihan semmoista mitä oltaisiin haluttu pelistä, mutta saatiin kuitenkin piste Seinäjoelle. Nyt pitää palautua nopeasti, kun pelit tulee nopealla tahdilla. Kiva päästä viimein ensi viikolla stadionilla pelaamaan, sanoi SJK Akatemian maalin tehnyt Sami Sipola ottelun jälkeen Ruudun haastattelussa.

SJK Akatemia: Tuomas Pöyhönen MV, Berat Akdogan, Noa Lehtonen, Tuomas Koivisto, Sami Sipola, Valtteri Olsbo, Valentin Gasc, Vertti Hänninen (58’ Denis Cukici), Tuomas Kaukua, Oskar Pihlaja (76’ Adam Mekki) ja Kingsley Ofori (58’ Jonathan Muzinga).