123 456 7890

SJK Akatemia otti jo kauden kahdeksannen voittonsa putkeen, kun se kaatoi Vasa IFK:n OmaSp Stadionilla 3-0. SJK teki tarvittavat maalit jo ensimmäisellä puoliajalla ja toisella jaksolla maalissa hyviä torjuntoja pariin kertaan esittänyt Severi Ikäheimo pelasi nollapelin. Joonas Lepistö osui kahdesti ja venetti kauden maalimääränsä jo yhteentoista Jeremiah Streng osui kasvattajaseuraansa vastaan, eikä pahemmin tuuletellut osumaansa. Kakkosen C-lohkoa nyt jo kuuden pisteen erolla johtava SJK Akatemia, jää lyhyelle juhannustauolle ja pelaa jo ensi tiistaina vierasottelun FC Vaajakoskea vastaan.

SJK Akatemia – VIFK 3-0 (3-0)
1-0 4 min Joonas Lepistö
2-0 21 min Jeremiah Streng
3-0 44 min Joonas Lepistö

Ottelun avausmaali syntyi jo neljännellä peliminuutilla. Ville Pajula keskitti matalan syötön kulmalipulta maalin eteen. Siellä oli Joonas Lepistö aivan VIFK-maalivahdin nenän edessä ja hän jatkoi pallon suorana syötöstä maalivahvdin jalkojen välistä sisään.

Toisessa maalissa oli asialla entiset VIFK-miehet, Daniel Håkans ja Jeremiah Streng. Håkans syötti hienon läpisyötön linjan välistä karkuun ehtineelle Strengille ja tämä sijoitti pallon varmasti maaliin. Vaikka maali tietysti ilahdutti molempia, jäi tuuletukset maltillisiksi molempien kasvattajaseuran ollessa vastassa.

Kolmannessa maalissa nuori keskuspuolustaja Veeti Mustonen nousi topparin paikalta muutaman askeleen ylospäin ja näki erinomaisesti Joonas Lepistön olevan vauhdissa. Syötti löysi Lepistön ja tämä teki jo kauden yhdennentoista maalinsa, kahdeksassa pelissä.

Toisella jaksolla ei maaleja enää nähty, vaikka muutamaan kertaan se oli lähellä molemmissä päissä kenttää. Jyri Kiurulle tuli parikin hyvää paikkaa ja toisessa päässä SJK Akatemian maali varjellut Severi Ikäheimo oli puolestaan mies paikallaan.

Voitto oli akatemialle jo kauden 8. Kakkosen C-lohkossa ja se johtaa lohkoa puhtaalla pelillä, kuuden pisteen erolla toisena olevaan KuPS:n reservijoukkue KuFu-98:n verrattuna.

Seuraava ottelu on ensi viikon tiistaina 25.6. klo 18:30, kun SJK Akatemia matkustaa FC Vaajakosken vieraaksi. Seuraava kotiottelu on lauantaina 6.7. pelattava SJK Akatemia – RoPS / 2.

SJK Akatemia: Severi Ikäheimo MV, Joona Lautamaja, Veeti Mustonen, Ville Pajula, Sami Sipola, Arttu Aromaa, Robbie Malolo, Daniel Håkans (86’ Kuutti Matila) Jyri Kiuru (75’ Leevi Oksanen), Jeremiah Streng ja Joonas Lepistö (48’ Iiro Hautala)