123 456 7890

Veikkausliigasta Ykköseen tippunut VPS kaatui, kun SJK Akatemian nuoret hakivat Vaasasta 0-1 voiton Ykkösen Cupissa. Voittomaalin iski ensimmäistä peliään SJK Akatemian paidassa pelannut ja ylläolevassa kuvassa oleva Omar Adawi. SJK Akatemian pelaajista ainoastaan Jyri Kiuru on pelannut urallaan Ykkösessä ja sama mies sekä puolustaja Joona Lautamaja, ovat pelanneet myös Veikkausliigassa. Kaikkien muiden kokemus on vain Kakkosesta tai sitä alemmista sarjoista. Osalla ei ole edes miesten otteluita aiemmin vyöllään. SJK Akatemia pelaa ensi perjantaina Ykkösen Cupin kotiottelun, kun se isännöi Wallsport Areenalla FF Jaroa klo 19:30 alkavassa ottelussa. Liput vain ovelta hintaan 5€ ja SJK:n kauden 2020 kausikorteilla sisään ilmaiseksi. Kausikortit myynnissä Lippu.fi-kanavilla sekä arkisin 9-17 SJK Shopissa.

VPS – SJK Akatemia 0-1 (0-0)
0-1 76 min Omar Adawi

SJK Akatemia aloitti ottelun ennakkoluulottomasti ja vahvasti, painaen pelin heti kotijoukkueen päätyyn. Pienen alkushokin jälkeen VPS kuitenkin otti pelin haltuunsa ja se alkoi vyöryttää tilanteita SJK Akatemian maalille. Maalilla Niilo Peräaho ja puolustus kesti paineen hyvin. 20 minuutin pelin jälkeen Akatemia alkoi saamaan pallonriistoja ja muutamia tilanteitakin. Mitä pidemmälle puoliaika eteni, sitä paremmin SJK Akatemia pääsi mukaan. Tauolle mentiin 0-0 lukemissa.

Toisen jakson ensimmäinen hyvä tilanne tuli SJK Akatemialle, kun Robbie Malolon sivuvapari suuntautui hyvin kohti takakulmaa. VPS-maalissa Tuomas Pöyhönen kuitenkin torjui ja puolustus siivosi pallon keskialueelle. heti perään VPS sai erikoistilanteen ja oli lähellä tehdä maalinkin, kun Sebastian Strandvallin keskitys tippui pikun kohdalle juossen Momodou Sarrin päähän. Ohjaus meni kuitenkin SJK Akatemian onneksi ohi takatolpan.

VPS sai toisen hyvän maalitilanteen 64. minuutilla, kun keskitys tippui takatolpalla olleelle Moses Duckrellille. Tämä ei kuitenkaan saanut palloa sisään tyhjästä paikasta. Ja samantien SJK Akatemia sai vielä paremman maalipaikan perään, jonka järjesteli Valtteri Olsbo. Keskitys tippui hyvin vapaana olleelle Jyri Kiurulle, mutta pusku vain hieman yli maalin.

Lopulta kuparinen rikkoutui ja sen teki SJK Akatemia. Pallo kierrätettiin oikeaan laitaan, mistä se pomppasi VPS-pelaajan kautta boksin kulmalla olleelle Kuutti Matilalle. Matila jatkoi sen keskelle ja paikalle juoksi juuri uutena pelaajana SJK Akatemian mukaan liittynyt Omar Adawi, joka tykitti pallon sisään. Adawi on 2001-syntynyt Käpylän Pallon kasvatti, joka teki sopimuksen SJK Akatemian kanssa vain kahta päivää aiemmin.

Vielä vähän ennen loppua, VPS sai pari vaarallista erikoistilannetta, jotka SJK Akatemia kuitenkin hoiti hienosti. Ottelu päättyi SJK Akatemian sensaatiomaiseen voittoon.

– Tiesimme, että VPS:llä on paljon kokeneita ja todella hyviä pelaajia, ja siksi emme ehkä pystyisi pitämään niin paljon palloa kuin haluaisimme. Mutta mielestäni me silti onnistuimme siinä. Pystyimme pitämään hetkittäin pallon meillä ja jäi jopa tunne, että meidä olisi pitänyt pystyä pitämään sitä enemmänkin itsellämme. Mutta kyllä tämä on totta kai meille mahtava tulos. Erityisesti kun miettii miten nuori joukkue meillä täällä on. He pelasivat fantastisesti ja ennakkoluulottomasti ja yhdellekään pelaajalle ei jäänyt mitään varastoon. He antoivat kaikkensa ja taistelivat loppuun asti,
sanoi SJK Akatemian vastuuvalmentaja Thomas Dunne ottelun jälkeen.

– Meillä oli pelissä myös muutamia muita maalitilanteita, joissa olisi ehkä pitänyt olla tehokaampi. Ja haluan nostaa esiin myös Joona Lautamajan. Hän ei ole harjoitellut pahemmin meidän kanssa vielä, mutta hän tuli mukaan ja johti meidän nuoria sekä antoi erinomaisen esityksen. Täytyy olla myös tyytyväinen, että Niilo sai maalissa pidettyä nollan. Tämä oli kokonaisuutena erittäin tyydyttävä esitys. Ja vielä se, että tämä oli derby-ottelu, vieraskentällä. Kyllä tämä erittäin tyydyttävä tulos on, päätti Dunne.

SJK Akatemia: Niilo Peräaho MV, Valtteri Olsbo, Onni Heinonen, Sami Sipola, Robbie Malolo, Joona Lautamaja, Omar Adawi, Arttu Aromaa, Kuutti Matila, Jyri Kiuru ja Topias Uusi-Autti (75’ Oskar Pihlaja)