123 456 7890

Valmentajaa Jani Uotisesta Miika Juntuseen vaihtanut KPV tuli hirvittävällä vauhdilla Ykkösen otteluun ja SJK Akatemia joutui nöyrtymään Kokkolan Keskuskentällä 4-0 lukemin. SJK Akatemiallakin oli ottelussa kuitenkin omat paikkansa, erityisesti ottelun alussa. SJK Akatemia pelaa seuraavan ottelun ensi maanantaina OmaSp Stadionilla, kun Mikkelin Palloilijat tulevat vieraaksi. Ottelu alkaa klo 18:30 ja liput ennakkoon SJK Shopista ja Lippu.fi-kanavista.

KPV – SJK Akatemia 4-0 (3-0)
1-0 19 min Junior Doumbia
2-0 37 min Sebastian Mannström
3-0 41 min Sebastian Mannström
4-0 51 min Aleksi Tarvonen

Miika Juntusen KPV prässäsi heti pelin alusta alkaen kovaa ja korkelta, pelaten palloa nopeasti pitkillä palloilla kohti SJK Akatemian maalia. SJK Akatemia sai kuitenkin parhaat tilanteet pelin ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Jeremiah Streng ja Oskar Pihlaja oli näissä asialla.

Ensimmäinen maali lähti tilanteesta, jossa pallo kävi jo sivurajan ulkopuolella, mutta tuomari ei tätä nähnyt. Pallo pelattiin kuitenkin KPV:n omalta puoliskolta SJK Akatemian linjan taakse ja uusi vahvistus, Junior Doumbia iski pallon maalin. Maali oli harmillinen, sillä se katkaisi SJK Akatemian hyvän alun peliin ja antoi puolestaan itseluottamusta kotijoukkueelle.

Maalin jälkeen KPV aloitti korkean prässinsä ja pallon saadessaan se lyötiin nopeasti SJK Akatemian puolustuslinjaan. Paine kasvoi ja kaksi seuraavaa maalia tuli juuri ennen tauoka Sebastian Mannströmin toimesta. Peli oli siten käytännössä ohi tauolle mentäessä.

KPV vielä kaunisteli lukemia toisella jaksolla, vaikka SJK Akatemia saikin vielä muutaman tilanteen. Kokonaisuutena ottelu oli melko sekava, johtuen kotijoukkueen kovasta prässistä ja nopeista palloista puolustukseen. KPV näytti kuitenkin heränneen valmentajan vaihdoksen myötä ja se myös näytti miksi se lähti tähän kauteen ylivoimaisena ennakkosuosikkina. SJK Akatemia ei kannata tuloksesta painaa päitä alas, vaan jatkaa sitä hyvää kehitystä, mitä se esitti ennen tätä ottelua. Pelit jatkuu taas ensi maanantaina.

Olen tietenkin pettynyt. Me aloitimme ottelun hyvin, ja meillä oli paikka mennä johtoon. Vastustajan maalivahdilta siihen hyvä torjunta. Ja sitten me päästimme pari helppoa maalia meidän näkökulmastamme. Ne olisi voinut estää mielestäni. Niiden myötä KPV sai ottelun kontrolliinsa. Peli oli myös aika fyysinen. KPV käytti koko fyysisyyttään ja kokemustaan ottelussa. Mielestäni KPV on tasoltaan kuin Veikkausliigan alemman puoliskon joukkue, joten siinä mielessä meidän nuoret pelaajat joutuivat kovaan paikkaan, eivätkä pärjänneet sille fyysisyydelle. KPV ansaitsi siten voittonsa. Meidän pitää vain pyrkiä oppimaan kestämään tätä fyysisyyttä. Ykkönen on kuitenkin paljon kovempi sarja kuin Kakkonen oli. Joten meidän pitää oppia tämä fyysisyys myös, sanoi SJK Akatemian vastuuvalmentaja Tommy Dunne pelin jälkeen.

Vastustajan aggressiivisuus ja fyysisyys ei tullut yllätyksenä valmentajan vaihdon jälkeen. Tämä on heille uusi alku ja näin se aina menee, kun tulee valmentajanvaihdos. Heidän tavoitteet kauteen oli kuitenkin alunperinkin korkeammalla.

Meidän tavoite on pysyä sarjassa ja samalla meidän tarkoitus on kasvattaa pelaajia edustusjoukkueeseen. Ja joka viikko meidän pelaajia myös pääsee mukaan sinne. Tämä sarja on todella kovatasoinen. Jokainen peli on meille todella kova ja meidän pitää jokaisessa ottelussa ylittää itsemme. Ja se tarjoaa meidän nuorille mahtavaa kokemusta. Me haluamme saada tätä kokemusta myös jatkossa, tulevina vuosina. Mutta jos haluamme pysyä tässä sarjassa, pitää meidän pelaajien kuitenkin oppia todella nopeasti. Opiksi ottaminen on meidän avainasia. Ja mitä nopeampaa se tapahtuu, sitä parempi se on, päätti Dunne.

SJK AKatemia: Mehdi El Moutacim MV, Joona Lautamaja, Aapo Kuivila, Joel Laitinen (46’ Joonas Lepistö), Valtteri Olsbo, Arttu Aromaa (77’ Juuso Takanen), Robbie Malolo (60’ Aatu Kujanpää), Sami Sipola, Oskar Pihlaja, Kuutti Matila (60’ Arjanit Krasniqi) ja Jeremiah Streng (46’ Omar Adawi).