123 456 7890

SJK Akatemia poistui kotikentältään pettyneempänä, sillä niin selvästi se hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa, mutta onnistui vain kertaalleen. KPV onnistui tasoittamaan toisen puoliajan alussa. Pelissä oli myös kaksi epäselvää tilannetta, joista SJK Akatemia näytti jäävän ilman rangaistuspotkua. Siten SJK Akatemian leirissä ei lopputulokseen oltu tyytyväisiä. Seuraavan kerran SJK Akatemia pelaa Ykköstä jo sunnuntaina, kun se matkustaa Helsinkiin Gnistanin vieraaksi. Seuraava kotipeli on lauantaina 6.8. klo 17:00, kun JäPS saapuu OmaSp Stadionille.

SJK Akatemia – KPV 1-1 (1-0)
1-0 36 min Oskar Pihlaja
1-1 49 min Sebastian Mannström

SJK Akatemia juhlii Oskar Pihlajan maalia.

SJK Akatemia sai heti pelin alkuun, kun ensin Oskar Pihlaja veti kaukaa kovan vedon ja KPV-maalivahti Sergey Lazarev torjui eteensä. Oliver Günes pääsi irtopalloon, mutta hänen nostonsa meni yli maalin. Tuon jälkeen KPV otti pallon hallinnan, ja pyöritteli palloa SJK Akatemian muodon ulkopuolella sekä omassa päädyssä.

Pallo osui 13. minuutin kohdalla KPV-maalin ylärimaan, kun Tuukka Pahkala tuli päätyviivaa pitkin maalia kohden ja koitti keskittää maalin eteen. Pallo pomppasi kuitenkin maalikehikon päältä ulos päädystä. Heti perään SJK Akatemia sai nopean hyökkäyksen, ja Günes antoi hyvän pystysyötön puolustajien väliin Pihlajalle, mutta se meni noin metrin liian pitkäksi ja Lazarev ehti vastaan. SJK Akatemia alkoi saamaan jatkuvasti hyökkäyksiä KPV-päätyyn.

24. minuutilla KPV sai kuitenkin tilanteen, kun pitkä avaus pelattiin boksiin, vapaana olleelle Santeri Mäkiselle. Saku Kankaanpää kuitenkin tuli hyvän vastaan, eikä Mäkinen päässyt kuin ottamaan haltuun palloa ja Kankaanpään kautta pallo kulmalipulle. Muutama minuutti tuosta, KPV sai vapaapotkun aivan SJK Akatemian kuudentoista kaarelta. Siitä Haris Chantzopoulos veti pallon kuitenkin yli maalin.

Puolen tunnin pelin jälkeen SJK Akatemia sai pallon toistamiseen tolppaan, nyt vetäjänä oli Oskar Pihlaja, joka sai hyvän keskityksen takatolpalle, täysin vapaaseen paikkaan. Pihlajan veto kuitenkin osui pystypuuhun. 36. peliminuutilla Pihlaja kuitenkin onnistui, kun ensin KPV-vahti Lazarev tuli kauas alueen ulkopuolelle vastaan palloa, mutta liukastui. Pihlaja otti pallon ja nosti sen jostain 35-40 metrin päästä maaliverkkoon.

SJK Akatemia sai erinomaisen tilanteen lisätä johtoa vain minuutti avausmaalista, kun Denis Cukici pääsi boksiin vasemmalta laidalta ja juuri kun hän oli vetämässä, repi Sebastian Mannström hänet paidasta kumoon. Erotuomari Toni Pohjoismäki levitti kätensä – ei pilkkua eikä rikettä hänen mielestään.

Tästä tilanteesta ei tullut pilkkua.

Viisi minuuttia ennen taukoa, SJK Akatemia sai jälleen hyvän tilanteen, kun ensin Günes pääsi vetämään, ja Lazarev torjui eteen. Tuukka Pahkala ehti ensimmäisenä irtopalloon, mutta hänen vetonsa meni yli maalin.

Vielä ennen taukoa SJK Akatemian Jonathan Muzinga oli pääsemässä vastahyökkäykseen keskialueella, ja oli jo ohi Kyle Curingan, mutta tämä tuli takaapäin nilkoille ja SJK Akatemia sai vaparin. Curinga sai vähintäänkin ”oranssisen” keltaisen kortin tilanteesta, josta punainenkaan ei olisi vääryys ollut. Tauolle mentiin SJK Akatemian johdossa.

Toisen puoliajan alkuun KPV pääsi tasoittamaan ottelun, kun pallo pelattiin Sebastian Mannströmille vasemmalle puolen kuudentoista kaarta. Kokenut Mannström näytti laukaus taitoaan, ja veti pallon yläkulmaan.

Tuloksen lisäksi peli tasoittui myös kentällä, kun KPV oli tullut sisuuntuneena takaisin. Kumpikin sai puolittaisia paikkoja, mutta ei vetoja tai puskuja kohti maalia. SJK Akatemian ensimmäinen hyvä tilanne tuli 65 minuutin kohdalla, kun Oliver Günes sai Kaarlo Rintamäeltä kekityksen boksin oikealle laidalle ja Günes veti vain noin metrin ohi taka-alakulman.

Aivan ottelun viime minuuteilla tapahtui vielä molemmissa päissä. Ensin KPV:n Harri Heiermann pääsi vetämään kovaa ja matalana maalin eteen päätyviivalta, ja pallo oli pompata SJK Akatemian oman pelaajan kautta maaliin. Sitten toisessa päässä Pihlaja antoi lähes samanlaisen pallon maalin eteen päätyviivalta ja siitä kulma SJK Akatemialle, mutta ilman tulosta.

Kun pelattiin jo erotuomarin antamaa lisäaikaa, sai SJK Akatemia sivuvapaapotkun noin 30 metristä. Günes nosti pallon hyvin boksiin, missä Tuomas Koivisto vedettiin kaksi käsin kumoon, mutta erotuomari Pohjoismäki levittää jälleen vain kätensä, eikä SJK Akatemia saanut mahdollisuutta voittaa ottelua rangaistuspotkulta ja ottelu päättyi.

Olen turhautunut ja ärsyyntynyt. Ärsyyntynyt meihin joukkueena, kun emme saaneet tämän pelin hallintaa käännetyksi voitoksi. Teemme niin paljon töitä ja sitten teemme alokasmaisen virheen, päästämällä kenties tämän sarjan parhaan keskikenttäpelaajan vetämään täysin vapaasti yläkulmaan, sanoi SJK Akatemian valmentaja Brian Page ottelun jälkeen.

Meidän olisi pitänyt saada myös kaksi rangaistuspotkua pelissä. On todella turhauttavaa, kun samoista rikkeistä ei tule samanlaisia tuomioita, parahtaa Page kiukkuisena.

Tiesimme, että KPV on hyvä, kun se saa hallita palloa. Sebastian Mannström pystyy tekemään pallolla melkein mitä haluaa kentällä. Mutta mielestäni me pystyimme pakottamaan heidät pelaamaan vain kaukolaukauksien ja kaukaa lähteneiden keskitysten varaan. He saivat välillä palloja laidalta, mutta ne oli oikeastaan helppo pistää vain pois.

Meidän taas pitää olla jatkossa hieman rohkeampia, kun meillä on pallo. Pitää olla enemmän itseluottamusta. Pystymme rikkomaan vastustajan puolustuksia ja pystymme luomaan tilanteita. Mutta pitäisi pystyä paremmin käyttämään tilanteemme. Ja meillä oli niitä varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Oli myös toisella, pohtii Page.

Kokonaisuutena, olen hyvin turhautunut tähän peliin. Heidän pallonhallintansa oli hyvää, meidän paikkamme oli hyviä. Mutta tuomari oli tänään häpeällisen huono. Niin se vain on. Menemme eteenpäin kohti viikonlopun Gnistan peliä, päätti Brian Page.

SJK Akatemia: Saku Kankaanpää MV, Sami Sipola, Noa Lehtonen, Terry Yegbe, Kaarlo Rintamäki (82’ Tuomas Koivisto), Deni Silverio, Denis Cukici (82’ Mikael Anttila), Tuukka Pahkala (57’ Jude Arthur), Oliver Günes, Oskar Pihlaja ja Jonathan Muzinga.