123 456 7890

Kuva SJK – VPS Liigacupin 2015 ottelusta Wallsportissa.

Akatemia onnistui maalinteossa, mutta hävisi VPS:lle Suomen Cupissa. Veikkausliigaa ja ensi kesänä Europelejä pelaava VPS oli vahvempi selvin luvuin. Siitä huolimatta ilonaiheeksi nousi Akatemian kolme täysosumaa vierailijan verkkoon. Akatemia, joka koostuu pääosin nuorista pelimiehistä, pystyi pelaamaan ajoittain näyttävästikin viime kauden Veikkausliigassa neljänneksi sijoittunutta VPS:ää vastaan ja erityisesti keskikentän kaksikko Dominic McGiveron ja Aatu Kujanpää olivat hyvällä jalalla liikenteessä. Myös vaihdosta sisään tullut ja kaksi maalia iskenyt Sami Viljanen kuului kotijoukkueen onnistujiin. Nyt Akatemia on kohdannut Suomen Cupin lohkossaaan kaksi vaikeinta vastustajaa ja molemmista lähti taatusti roppakaupalla oppia mukaan jatkopelejä ajatellen.

SJK Akatemia – VPS 3-7 (0-2)
0-1 7 min Andre Clennon
0-2 24 min Joonas Vahtera
0-3 50 min Juho Lähde
1-3 52 min Dominic McGiveron
1-4 54 min Joonas Vahtera
1-5 59 min Joonas Vahtera
2-5 70 min Sami Viljanen
2-6 76 min Steven Morrissey
3-7 87 min Sami Viljanen

SJK Akatemia aloitti ottelun pirteästi, mutta VPS siirtyi johtoon jo seitsemännellä minuutilla. Joonas Vahtera nousi oikealta laidalta ja syötti maalin eteen André Clennonille, jolla oli helppo työ viedä vieraat johtoon. SJK Akatemialla oli erinomainen paikka tasoitukseen noin 20 minuutin kohdalla. VPS:n alakerta oli ongelmissa Akatemian prässissä ja Joonas Kuivalaiselle aukesi vetopaikka. VPS-vahti Marko Meerits pystyi kuitenkin torjumaan Kuivalaisen laukauksen.

Hetkeä myöhemmin VPS siirtyi kahden maalin johtoon, kun Joonas Vahtera laukoi vasemmalta laidalta tulleen keskityksen maaliin. Tauolle mentiin VPS:n 0-2-johdossa.

Toinen puoliaika alkoi Akatemian kannalta ikävästi, kun VPS:n Juho Lähde pääsi iskemään 0-3-maalin. Illan komein maali nähtiin pian tämän jälkeen. Toni Lehtinen pelasi pallon Dominic McGiveronille, joka nousi upeasti oikealta laidalta boksiin ja laukoi pallon tyylikkäästi ulkosyrjällä maaliin.

VPS:n kuitti tuli välittömästi ja Joonas Vahtera onnistui viiden minuutin aikana kahdesti. Jälkimmäinen tuli Juha Hakolan keskityksestä.

SJK Akatemia näytti luonnettaan, eikä lopettanut pelaamista. Parikymmentä minuuttia ennen loppua se tuotti tulosta, kun Joonas Lepistö keskitti oikealta laidalta Sami Viljaselle, joka viimeisteli Akatemian kavennuksen.

VPS oli useaan kertaan ongelmissa taitavan Dominic McGiveronin kanssa. Vartti ennen loppua brittinuorukainen pääsi laukomaan, mutta Meerits torjui.

Sen jälkeen VPS iski pari nopeaa maalia. Ensin Steven Morrissey onnistui Jesper Engströmin syötöstä ja sitten Jerry Voutilainen laukoi lukemiksi 2-7. Kymmenen minuuttia ennen loppua Akatemia onnistui vielä kaventamaan, kun erinomaisen sisääntulon tehnyt Sami Viljanen viimeisteli loppulukemiksi 3-7.

Tärkeintä meille on näistä otteluista se kokemus, mitä saamme. Kaksi peliä kolmen viikon sisään kahta Eurooppa-liigaa pelaavaa joukkuetta vastaan, on jotain mitä emme voisi mitenkään muuten saavuttaa. Tämä on pelaajillemme iso mahdollisuus, sanoo Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page heti ensimmäiseksi.

Mutta kun katsoo peliä, niin ensimmäisellä puoliajalla me puolustimme hyvin, me osasimme tehdä asioita pallon kanssa. Ja kun menimme 0-1 häviölle, meillä oli paikka tasoittaa ottelu. Kun VPS sitten iski toisen, me nostimme prässiämme rohkeasti ylemmäs. Ja mielestäni se myös toimi. Jos emme olisi tehneet toisen puoliajan alussa muutamaa henkilökohtaista virhettä, olisi tulos voinut olla huomattavasti mairittelevampi meidän kannalta, jatkaa Page.

Joka tapauksessa, käytimme hyvin tilanteeemme ja saimme todella hyviä minuutteja pelaajillemme. Jos pelaamme samaan tapaan alemman sarjatason joukkueita vastaan, uskon että tulemme pärjämään mainiosti. Nämä kaksi peliä antaa meille hyvän itseluottamuksen kolmeen seuraavaan Suomen Cupin otteluun, sekä tietysti kauteen Kolmosessa, Page sanoo lopuksi.

SJK Akatemia: William Gäddnäs MV, Ville Kukkanen, Toni Lehtinen (62’ Sami Viljanen), Joona Ala-Hukkala, Dominic McGiveron, Aatu Kujanpää, Joonas Kuivalainen (70’ Tommi Haanpää), Joonas Lepistö, Jaakko Vihanta, Janne Tuohisaari ja Matti Lähde.

SJK Akatemian U20-joukkue kohtaa vielä tänä sunnuntaina, 5.2. klo 14:15 alle 20-vuotiaiden SM-karsinnassa KuPS:n U20 joukkueen. Ottelu pelataan Wallsport Areenalla ja siihen on vapaa sisäänpääsy.

SJK Akatemia jatkaa Suomen Cupin lohkovaiheessa ensi lauantaina 11.2. klo 18.30, kun se matkaa Poriin FC Jazzin vieraaksi.