123 456 7890

Ykköseen valmistautuva VPS oli kokemuksellaan myrkkyä SJK Akatemialle, vaikka SJK Akatemia olikin pelillisesti kenties jopa edellä. Varsinkin ensimmäisellä puoliajalla tilanne olisi voinut olla pelitilanteisiin nähden tuloksellisesti toisinpäin, mutta silti VPS selvisi siitä kokeneiden Sebastian Strandvallin ja Steven Morrisseyn johdolla 3-0 johdossa tauolle. Toisella jaksolla peli oli hieman tasaisempaa, mutta VPS teki vielä yhden osuman. Erittäin hyvä harjoitusottelu joka tapauksessa SJK Akatemialle, joka pelaa sarjapykälää alempana Kakkosessa, nuorella joukkueella. Ottelu oli tarkoitus alunperin pelata Vaasan Elisa Stadionilla, mutta se siirrettiin räntäsateen vuoksi pelattavaksi sisällä hallissa. SJK Akatemia kohtaa seuraavassa harjoitusottelussa FF Jaron OmaSp Stadionilla torstaina 29.4. klo 18:30. Kakkosen kauden uusi otteluohjelma ilmestyy ensi viikon aikana.

VPS – SJK Akatemia 4-0 (3-0)
1-0 22 min Steven Morrissey
2-0 30 min Sebastian Strandvall rp.
3-0 45+1 min oma maali
4-0 52 min Riku Jääskä

SJK Akatemia aloitti pelin todella vahvasti ja loi vaarallisia hyökkäyksiä pelin ensimäisen viiden minuutin aikana. Niistä se sai aikaan kulmapotkuja sekä kertaalleen VPS:n maalivahti Tuomas Pöyhänen joutui torjumaan, kun Kingsley Ofori pääsi vetämään kuudentoista kaarelta. Peli pysyi SJK Akatemian hallinnassa lähes täysin koko ensimmäisen 20 minuuttisen. VPS sai ensimmäisen tilanteensa vasta 14 minuutin kohdalla, mutta sekin blokattiin kulmaksi. SJK Akatemia puolestaan sai useamman paikan. Ensimmäisessä niistä Oskar Pihlaja toi pallon hienosti ja nopeasti omalta puoliskolta ylös, ja keskitys löysi Oforin boksin kulmalta. Veto vain suuntautui metrin yli. Viimeisimmässä tilanteessa Georg Westerlund pääsi koittamaan lähietäisyydeltä Pöyhösen refleksejä.

Mutta sitten VPS sai vastahyökkäyksen, missä kokenut Steven Morrissey saatiin pelattua vapaaksi linjan taakse. Ja Morrissey sijoitti pallon varmasti taka-alakulmaan, ohi voimattoman William Rosenlöfin. SJK sai kuitenkin tuosta viiden minuutin päästä jälleen huipputilanteen, kun Valentín Gasc veti hyvin kuudentoista kaarelta. Pöyhönen kuitenkin torjui mallikkaasti.

Puolen tunnin kohdilla VPS sai harvinaisen hyökkäyksen, missä SJK Akatemian pelaaja joutui rikkomaan boksissa Kalle Multasta. Siitä pilkku kotijoukkueelle, ja VPS-kapteeni Sebastian Strandvall upotti sen varmasti maaliin. 2-0 taululla, vaikka SJK Akatemia oli vienyt peliä mielin määrin. Ensimmäisen puoliajan lopulla VPS sai pelinsä paremmin käyntiin, vaikka SJK Akatemiakin sai edelleen tilanteita. Peli siis tasoittui merkittävästi. Ja VPS sai vielä kolmannen osuman sivuvaparista, kun pallo keskitettiin maalille. SJK Akatemian puolustaja koitti ohjata pallon pois, mutta ohjaus suuntaui hieman liian alas, ja pallo aivan riman alle takakulmaan. Tauolle mentiin kokeneen isäntäjoukkueen hieman ansaitsemattomassa 3-0 johdossa.

Toisen puoliajan alku oli tasaista peliä, eikä kumpikana päässyt paikoille. SJK Akatemia teki ensimmäisen vaihdon kun käytiin 51. minuuttia, ja samantien vaihdon jälkeen VPS:n Steven Morrissey pääsi juuri vaihdetulta laidalta läpi ja syötti maalin eteen tauolla sisään tulleelle Riku Jääskälle, joka teki 4-0 osuman. 60. minuutilla VPS sai jälleen vaarallisen sivuvaparin, samoilta paikoilta kuin ensimmäisen puoliajan lopulla, mutta nyt Strandvallin keskitys löysi oman pelaajan, jonka pusku maalin edestä meni yli.

Loppua kohden edetessä, SJK Akatemia otti jälleen pelin haltuun, ja pyöritti peliä VPS:n päädyssä. Todennäköisesti VPS vaihtoi kentälle myös nuorempia pelaajia pelin edetessä. SJK Akatemia sai useampia läheltä piti tilanteita, mutta ei palloa maaliin asti. Hyökkäysinto oli jälleen kostautua, kun 80. minuutilla VPS sai vastahyökkäysen ja pallo pelattiin hyvin laidasta maalineteen juosseelle hyökkääjälle. William Rosenlöf kuitenkin torjui varmasti. Noin viisi minuuttia ennen loppua SJK:n Oskar Pihlajaa rikottiin boksissa, mutta erotuomari antoi pelin jatkua. Ottelun loppuminuutit olivat enemmän tai vähemmän pelailua.

SJK Akatemia: William Rosenlöf MV, Kaarlo Rintamäki (51’ Antti Takala), Valtteri Olsbo, Berat Akdogan (71’ Lukas Eloranta), Joel Laitinen, Robbie Malolo, Oliver Günes, Valentín Gasc (64’ Tuukka Pahkala), Kingsley Ofori (64’ Daniel Säily), Oskar Pihlaja ja Georg Westerlund.