123 456 7890

SJK Akatemia on aloittanut harjoituksensa ja ensi kauteen valmistautumisensa tällä viikolla. Joukkue palasi treeneihin maanantaina, ja harjoitusviikko on lähtenyt käyntiin innostuneissa tunnelmissa.

Kausi päättyi aikaisin, ja olemme käyttäneet tämän hyödyksemme – olemme pienen tauon jälkeen voineet aloittaa kuuden viikon treenijakson. Tämän jälkeen pelaajat saavat vähän joululomaa, jonka jälkeen aloitamme taas uuden kuuden viikon jakson. Pelit alkavat Ykköscupissa tammikuussa, ja saamme ylimääräistä treeniä sitä varten aloittaessamme pre-seasonin jo nyt, kertoo SJK Akatemian vastuuvalmentaja Brian Page.

SJK Akatemian päätavoite on kehittää pelaajia edustusjoukkueen käyttöön ja vielä pidemmälle. Pelaajakehitys on jopa tärkeämpää kuin jokaisen ottelun voittaminen.

–Tavoite on nyt rakentaa joukkuetta ja edetä rauhassa kohti uutta vuotta ollaksemme valmiita cup-otteluihin, joissa voimme kokeilla treeneissä harjoiteltua pelityyliä. Fokus noissa peleissä tulee olemaan se, että kehitymme ja olemme valmiita kun Ykkösen kausi keväällä 2023 alkaa. Noissa peleissä on viime vuoden tapaan nähtävissä varmasti paljon kokeiluja, joissa tavoitteena on rakentaa joukkuekemiaa ja pelityyliä, luonnehtii Page lähitulevaisuuden suunnitelmia.

SJK Akatemian tehtävä on selvä myös ensi kautta ajatellen.

–Aloitimme kauden viime vuonna Ykkösessä todella hyvin. Olemme tarkastelleet missä voimme kehittyä ja mitkä asiat teimme hyvin. Näin koetamme jälleen saada yhtä hyvän startin kauteen. Tavoite on jälleen säilyttää sarjapaikka ja samalla tuottaa pelaajia jotka voivat auttaa edustusjoukkuetta menestymään, sanoo Page.

SJK Akatemian kausi Ykkösessä päättyi 08.10. Joukkue saavutti tärkeän tavoitteensa ja säilytti sarjapaikkansa Suomen toiseksi korkeimmalla tasolla. Moni pelaaja kellotti isoja minuutteja kuluneen kauden aikana.

On tosi tärkeää olla välillä vähän poissa futiksesta, ja saada futis pois mielestä. Meillä kaikilla on olemassa myös muuta elämää kuin jalkapallo. Tauko oli tärkeä, sillä on vielä pitkä matka siihen että kausi alkaa. Nyt treenataan hetken aikaa, ja sitten on vielä pieni breikki jouluna, jolloin saadaan viimeistään akut ladattua täysin uutta kautta varten, kommentoi talenttivalmentaja Mika Ojala.

Pelaajat ovat ehtineet lomailla neljän viikon ajan, mutta nuoresta iästään huolimatta ammattimaisesti toimivat SJK Akatemian pelaajat eivät voi jäädä lepäämään laakereilleen. Treeneihin maanantai-iltapäivällä osallistui SJK Akatemian pelaajista myös luottopuolustaja Berat Akdogan, 19.

–Kauden aikanakin treenataan aina 110% lasissa, joten tuollainen pidempi tauko tulee välillä tarpeeseen. Viime kaudella säilyttiin Ykkösessä, ja on kyllä vieläkin niin mukavat fiilikset siitä. Oli jopa vähän ikävä treenejä ja että pääsee taas näkemään joukkuekavereita, kertoo Akdogan.

Ennen joulua SJK Akatemian Ykkösessä pelaavan joukkueen on tarkoitus pelata treenimatseja. SJK tiedottaa harjoitusotteluista tarkemmin lähempänä otteluita.

SJK Akatemian treeneistä tavoitettiin puolustaja Berat Akdogan, joka pienen tauon jälkeen palasi treeneihin intoa puhkuen.