123 456 7890

SJK Akatemia matkustaa nuorella joukkueella lauantaina 25.1. Vaasaan, missä se kohtaa isäntäjoukkue VPS:n Ykkösen Cupin avausottelussa. Ottelu alkaa klo 18:00 ja se näkyy suorana maksullisesta Ruutu-palvelusta.

SJK Akatemia nousi viime kauden päätteeksi Ykköseen ja siten sen tulee osallistua myös Ykkösen Cupiin tänä talvena. Tämä aiheuttaa omat haasteensa joukkueelle, josta osa pelaa kuitenkin edustusjoukkueen mukana Suomen Cupissa ja osa helmikuun alussa alkavia A- ja B-nuorten karsintoja. SJK:n edustusjoukkue matkustaa samana lauantaina Ouluun Suomen Cupin karsintojen avausotteluun ja mukana siinä joukkueessa on monia pelaajia, jotka kesällä tulevat pelaamaan SJK Akatemian paidassa Ykkösessä. Cupin sääntöjen mukaan, jos pelaa yhdessäkin ottelussa, on mahdotonta pelata toisessa joukkueessa samaa kilpailua. Tämä koskee myös junioripelaajia. SJK haluaa voittaa Suomen Cupin, joten painopiste on luonnollisesti sitä pelaavassa edustusjoukkueessa.

Nyt alkava Ykkösen Cup tarjoaa kuitenkin nuorille, vähemmän vielä miesten pelejä pelanneille pelaajille, mahtavan tilaisuuden näyttää kykyjä ensi kesän Ykkösen sarjapelejä varten.

Tähän otteluun saamme vielä mukaan A-junioreitamme, mutta tulevissa otteluissa se on paljon hankalampaa, kun heidän oma SM-karsintasarjansa alkaa. Samoin silloin alkaa myös B-nuorten SM-karsinnat. Siitä huolimatta uskon, että saamme Ykkösen Cupiin hyvän joukkueen. Samaan aikaan kun meidän edustusjoukkkue vahvistuu, vahvistuu luonnollisesti myös SJK Akatemian ryhmä, kertoo SJK Akatemian vastuuvalmentajana toimiva Thomas Dunne.

Meidän täytyy olla positiivisia, vaikka on suuri todennäköisyys, että nämä pelaajat jotka pelaavat nyt Ykkösen Cupia, eivät välttämättä ole niitä samoja pelaajia, jotka sitten kesällä pelaavat Ykkösessä sarjaa. Nyt tämä kuitenkin tarjoaa nuoremmille pelaajille mahdollisuuden näyttää mitä he osaavat.

Siksi tämä lauantain ottelu ja tulevat ottelut Ykkösen Cupissa, ovat tärkeitä meille kaikille. Nyt nuorten pelaajien, jotka haluavat pelata Ykkösessä tai jopa ylempänä, täytyy tajuta tilanne ja ottaa semmoinen asenne, että he ottavat sen pelipaikan myös kesäksi. Tämän parempia tilaisuuksia ei välttämättä tule ennen kesää, Dunne jatkaa.

Tottakai meillä on myös pelaajia, jotka tulevat olemaan SJK Akatemian ryhmässä suurimman osan aikaa, nyt ja kesällä. Pelaajia jotka ovat sen ryhmän ydin. Vähän kokeneempia pelaajia. Mutta periaatteessa Ykkösessä pelaava ryhmä on täysin auki ja nyt on nuorilla avoin kenttä pelata itsensä siihen mukaan.

Lauantaina meille tulee vastaan vielä kovatasoinen joukkue kuten VPS, joka on meidän alueen paikalliskilpailija ja pelaamme heidän kotikentällä. Siellä on varmasti halli täynnä ja heidän kannattajansa, jotka luovat varmasti kovan peliympäristön. Olemme etukäteen ajatellen myös altavastaajia. Mielestäni se tarjoaa erinomaisen tilaisuuden nuorille kokea, millaista on pelata Ykkösessä. Monet meidän nuorista pelaajista eivät ole vielä koskaan pelanneet sarjoja joissa on katsojia ja painetta. Se on mahtava oppimiskokemus heille, sanoo Dunne.

Kakkosessa loppukaudesta, meillä oli toki jo isoja katsomääriä ja kannatustakin katsomossa. Meillä oli siinä myös menestyspaine, kun meidän piti voittaa loput ottelut noustaksemme. Jotkut A-junioreista pääsivät kokemaan sen silloin. Ja mielestäni juuri he auttoivat meitä. He nostivat tasoaan ja samalla meidän tekemisen tasoa. Se oli todella hienoa. Siksi odotan heiltä vastaavaa nyt. Minä uskon heihin, ja uskon myös, että meillä on mahdollisuus saada sieltä hyvä tulos lauantaina mukaamme, Dunne päättää.

Ykkösen Cupin lohkossa SJK Akatemian kanssa pelaa ensi kesän tulevat vastustajat KPV, VPS, FF Jaro, AC Kajaani ja AC Oulu. Lohkon kaksi parasta joukkuetta etenee suoraan varsinaiseen Suomen Cupiin. Kaikki lohkovaiheen ottelut pelataan loppuun helmikuun aikana. Varsinaisessa Suomen Cupissa Ykkösen ja sitä alempien sarjojen joukkueet arvotaan suoraan Veikkausliigajoukkueita vastaan ja alempisarjalaiset saavat otteluihin kotiedun. Otteluparien voittajat etenevät välieriin ja Suomen Cupin finaali pelataan 16.toukokuuta.

Kaikki lohkovaiheen ottelut, myös Ykkösen Cup, lähetetään suorina lähetyksinä maksullisen Ruutu-palvelun kautta.

Ykkösen Cupin avausottelu VPS – SJK lauantaina 25.1. klo 18:00.

Vastassa Veikkausliigasta pudonnut VPS

SJK Akatemian nuori ryhmä saa heti ensimmäisessä ottelussa kenties yhden mielenkiintoisimmista vastustajista, kun lauantaina isäntäjoukkueena toimii naapuriseura VPS. Viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta Ykköseen pudonnut VPS on ollut talven aikana muutosten kourissa, mutta joukkue on edelleen huippujoukkue Ykköseen ja yksi ennakkosuosikkeja havittelemaan pikaista paluuta pääsarjaan.

VPS:n ongelmaksi on muodostunut talous, joka on vaikeuttanut seuran toimintaa ja siten vienyt mahdollisuudet kilpailla parhaiden pelaajien sopimuksista. Tämä toisaalta tarjoaa VPS:lle tilaisuuden uudistumiseen ja seura onkin antanut nyt sopimuksia monille nuorille, eteenpäin pyrkiville pelaajille.

Mukana on kuitenkin edelleen roppakaupalla kokemusta, kun kapteeni Sebastian Strandvall jatkaa myös Ykkösessä sekä seuran maalitykki, jamaikalainen Steven Morrissey. Viimeisimpänä, ja kannattajien puolelta mieluisena kotiinpalaajana, VPS ilmoitti toppari Ville Koskimaan paluusta kotikaupunkiinsa ja VPS-paitaan. Viime kauden Koskimaa pelasi KPV:ssa, pelasi siellä eniten minuutteja ja kantoi myös kapteeninnauhaa.

Nuorista pelaajista VPS:n riveissä kannattaa mainita ainakin 19-vuotias oma kasvatti Fabrice Gatambiye, joka teki juuri jatkosopimuksen seuran kanssa. Keskikenttäpelaaja pelasi loukkaantumisista huolimatta kahdeksan ottelua Veikkausliigaa viime kaudella ja hän onnistui tekemään myös maalin KPV:n verkkoon. Uusi nuori lupaus on puolestaan Klubi 04:sta mukaan juuri liittynyt 18-vuotias maalivahti Tuomas Pöyhönen, joka on HPS:n ja KäPa:n kasvatti, mutta siirtyi jo C-juniorina HJK:n organisaatioon. Pöyhönen on pelannut myös Suomen U18-maajoukkueessa.

VPS:n valmentajana jatkaa entinen SJK-pelaaja ja SJK-juniorien talenttivalmentaja Christian Sund. Sund aloitti VPS:n päävalmentajana kesken kauden 2019.

Ykkösen Cup on suuri mahdollisuus nuorille

SJK kohtasi VPS:n tänä talvena harjoitusottelussa Seinäjoella ja SJK voitti ottelun 4-1 tuloksella. Tuossa ottelussa pelasi useita pelaajia, jotka saattaa olla mukana tulevana lauantaina Ykkösen Cupin avausottelussa. Toisaalta moni heistä esiintyi sen verran vakuuttavasti jo silloin, että he saattavat saada mahdollisuutensa myös edustusjoukkueen mukana Suomen Cupin karsinnoissa.

Joka tapauksessa, SJK peluuttaa Ykkösen Cupissa erittäin nuorta ja vielä miesten peleistä varsin kokematonta ryhmää. Osalla pelaajista on miesten pelejä alemmista sarjoista, osalla muutamia pelejä Ykkösestä tai Veikkausliigasta, mutta monelle pelit tulevat olemaan ensimmäisiä tällä tasolla.

Valtteri Olsbo oli yksi toisen puoliajan VPS:aa vastaan pelanneista pelaajista ja hänen esitykset vasemman laitapakin tontilla jäi monen mieleen. Olsbo siirtyi Seinäjoelle jalkapallolukioon vuosi sitten Klubi 04:n riveistä. 18-vuotias Olsbo on pelannut Suomen poikamaajoukkueissa ja viime kaudella esiintyi kuudessa Kakkosen ottelussa SJK Akatemian paidassa.

Varmuudella mukana on kokeneemmista SJK Akatemian pelaajista, kapteeniston jäsenet Arttu Aromaa ja Joona Lautamaja sekä Juuso Takanen. Koko kolmikko oli mukana nostamassa joukkuetta Kakkosesta Ykköseen ja he ovat yli-ikäisiä A-nuorten ryhmiin. Aromaa toimii myös valmentajana seurassa.

SJK Akatemian ensimmäinen kotiottelu Ykkösen Cupissa pelataan viikon päästä perjantaina 31.1. klo 19:30 Wallsport Areenalla. Silloin vastaan tulee FF Jaro. Ottelun liput ainoastaan ovelta hintaan 5€ ja kaikki SJK:n kausarit käyvät otteluun. SJK:n kausikortit kaudelle 2020 ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä arkisin klo 9-17 SJK Shopissa. SJK Akatemian kausikortit Ykkösen otteluihin, tulee myyntiin myöhemmin ja siitä tiedotetaan lisää erikseen.