123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho kohtaa keskiviikkona 17.9. Veikkausliigan vierasottelussa IFK Mariehamnin. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 18.30 ja sen näkee suorana maksulliselta livestreamilta tai Seinäjoen uudessa sporttibaarissa.

Paljon on puhuttu että Maarianhamina on vaikea paikka tulla pelaamaan ja että siellä on oma ainutlaatuinen – jopa hieman eurooppalainen – tunnelma. On mahtava kohdata kotijoukkue siellä SJK:n historiassa ensimmäistä kertaa. IFK on myös pelannut viime aikoina vakuuttavaa jalkapalloa vaikean alkukauden jälkeen, joten varmasti tulee jälleen kova peli keskiviikkona, kertoo SJK päävalmentaja Simo Valakari.

IFK Mariehamn ja SJK ovat kohdanneet toisensa jo kahdesti kuluneella kaudella ja molemmat Seinäjoella pelatut ottelut päättyivät SJK:n 3-0 murskavoittoihin. IFK on kuitenkin saanut pelinsä hyvään vireeseen ja joukkue on pelannut nyt seitsemän ottelua putkeen ilman tappiota. Viisi näistä on voittoja. He ovatkin tällä hetkellä oikeutetusti kuntopuntarin ensimmäisinä ja joukkueen valmentaja Pekka Lyyski valittiin Veikkausliigan elokuun valmentajaksi.

Huonossa vireessä ei ole missään tapauksessa myöskään SJK, joka on pelanut jo kahdeksan ottelua putkeen ilman tappiota. Näistä kuitenkin vain neljä on voittoja ja kaksi edellistä ottelua on päättynyt tasapeliin. SJK on sarjassa edelleen toisena, pisteen päässä viime lauantaina kohdatusta FC Lahdesta. IFK Mariehamn on noussut jo neljänneksi, mutta piste-ero Kerhoon on kahdeksan pistettä. Veikkausliigan taulukkoa pääsee tutkimaan tästä linkistä.

Täydet pisteet IFK:lle tietäisi nousemista mukaan mitalitaistoon ja vastaavasti taas vierasvoitto SJK:lle toisi jälleen mitalia askeleen lähemmäksi Seinäjoen suuntaan. Pelejä on keskiviikko mukaan laskettuna jäljellä enää kuusi.

IFK Mariehamn – SJK, Maarianhaminan Wiklöf Holding Arenalla keskiviiikkona 17.9. klo 18.30.

IFK Mariehamnin toteuttama ja maksullinen livestream tarjolla Veikkausliiga-TV:n kautta tästä linkistä. Lisäksi ottelu näkyy suorana ja maksutta uudessa Carlsberg Sports Bar Seinäjoki -sporttipubissa.

SJK on juhlinut kahdesti 3-0 -voitoilla IFK Mariehamnia vastaan tällä kaudella.

IFK Mariehamn kovassa iskussa

Elokuun kuukauden Veikkausliigavalmentajaksi valittu Pekka Lyyski, on saanut IFK:n kovaan vireeseen alkukauden heikon putken jälkeen. Joissain papereissa ennen kauden alkua jopa yhdeksi HJK:n haastajaksi nimetty IFK, on pelannut viimeiset seitsemän ottelua ilman tappiota ja maalisuhde noista on 17 – 5.

Hyvässä vireessä on myös joukkueen tähtipelaaja Petteri Forsell, joka valittiin Veikkausliigan elokuun Kuukauden Pelaajaksi ja samalla kuukauden joukkueeseen. Forsell myös johtaa Veikkausliigan IL-Leijonapörssiä ja on iskenyt peräti 10 täysosumaa.

Forsell ei ole kuitenkaan ainoa tähti joukkueessa. Myös hyökkääjä Luis Solignac on kovassa iskussa ja hän johtaa koko sarjan maalintekijätilastoa tehtyään yhteensä 12 maalia. SJK:n täytyykin olla valmiina pysäyttämään juuri tämä kaksikko, mikäli saarelta halutaan täyttä pistepottia edes haaveilla kotiin tuomisiksi.

Yhtenä IFK:n hyvän vireen syynä on myös loukkaantuneiden pelaajien kuntoutuminen. IFK on nyt päässyt pelaamaan samalla permanentilla useammassa ottelussa ja keskiviikon kamppailustakin
ainoa epävarma pelaaja on keskikentän Amos Ekhalie, joka joutui tulemaan vaihtoon edellisessä ottelussa FC Interin vieraana.

Petteri Forsell on IFK:n kiistaton tähti. (Kuva Juha Tamminen)

SJK:n hyökkäyskolmikko tuttuun paikkaan

SJK:n hyökkääjät Toni Lehtinen, Akseli Pelvas ja Juho Mäkelä, omaavat kaikki pelejä IFK Mariehamnin paidassa. Juho Mäkelä näistä viimeisimpänä, sillä hän aloitti kuluneen kauden saarella. Akseli Pelvas käväisi aikoinaan lyhyellä lainalla IFK:n mukana ja Toni Lehtinen pelasi siellä koko kauden 2011, ollen joukkueen paras maalintekijä seitsemällä täysosumallaan. Maarianhamina on siten heille jo tuttu paikka, mutta muulle joukkueelle Wiklöf Holding Arena on jäänyt hieman vieraammaksi. SJK ei ole koskaan Ahvenanmaalla aiemmin vieraillut, joten pienimuotoista historiaa tehdään jälleen.

Maarianhaminaan SJK matkasi ilman maalivahti Mihkel Aksalua ja puolustaja Cedric Goguaa. Gogualle tuli korttitili täyteen edellisessä ottelussa FC Lahtea vstaan ja jo lauantaina Aksalu joutui jättämään ottelun väliin selän krampattua alkulämmittelyssä. Mistään vakavemmasta ei pitäisi hänen kohdallaan kuitenkaan olla kyse ja Viron maajoukuemaalivahti käväisi tiistaina myös jatkotutkimuksissa. Keskiviikon ottelu tulee kuitenkin liian nopeasti ja Aksalu saa näin lepohetken, kun kokenut Luis Fernando tuuraa häntä jo toisessa Veikkausliigaottelussaan.

Luis Fernando tuli avaukseen viime lauantaina vain 10-minuutin varoitusajalla ja kokenut maalivahti ei tästä hätkähtänyt, vaan pelasi varsin mallikkaan paluuottelun edustusjoukkuetasolla.
Itselläni ei ollut pienintäkään epäilystä etteikö hän pärjäisi ja loistavasti hän vastasi haasteeseen. Uskoisin että hän myös nautti pelaamisesta kovasti, kertoi SJK:n maalivahtivalmentaja Jori Särkkä aiemmin.

Myös polvileikkauksessa käynyt Wayne Brown on sivussa koko loppukauden. Brownin, Aksalun ja Gogouan lisäksi muita poissaolijoita ei ole ja mukaan lähti ensimmäistä kertaa myös nuori englantilaispelaaja Arinse Uade. Arinse tuli Seinäjoelle lontoolaisen Arsenalin nuorisoakatemiasta elokuussa ja hän pelasi jo ensimmäisen ottelunsa Kerho 07:n paidassa, tuoden paljon hyvää varsinkin ylöspäin pelaamisessa, Kakkosessa pelaavan reservijoukkueen riveihin. Kerho 07 voitti tuossa vierasottelussa sarjassa toisena olevan Närpes Kraftin peräti 2-5 luvuin ja Arinse syötti ottelun 1-2 johto-osuman.

IFK Mariehamn – SJK keskiviikkona 17.9. klo 18.30.

Hyökkääjä Akseli Pelvas on ollut viime aikoina kovassa iskussa, tehden viime lauantaina jo seitsemännen maalinsa tälle kaudelle.

SJK TV käväisi uudessa sporttibaarissa

SJK TV kävi tutustumassa Seinäjoen uuteen sporttibaariin, joka avattiin ravintola Casa Granden yhteyteen. Carlsberg Sports Bar Seinäjoki on paikan nimi ja jatkossa mm. SJK:n vierasotteluita näytetään siellä. Ensimmäinen näistä jo huomenna keskiviikkona kun SJK kohtaa IFK Mariehamnin vieraissa. Haastattelussa paikan ravintolapäällikkö Joonas Soini.

Tästä katsomaan videoa: