123 456 7890

SJK vaihtaa päävalmentajaa. Uusi päävalmentaja on espanjalainen Manuel Roca.

SJK:n hallitus kokoontui torstaina ja teki päätöksen irtisanoa Sixten Boström päävalmentajan tehtävistä. Samalla SJK:n valmennusryhmässä mukana olleet fysiikkavalmentaja Jaakko Nevanlinna ja mentaalivalmentaja Antti Peltonen irtisanottiin. Muu valmennus- ja taustaryhmä jatkaa.

Tämä oli ikävä päätös, joita joskus urheilussa joudutaan tekemään. Haluan kiittää kaikkia kolmea tähän astisesta panoksestaan ja toivomme seurana heille hyvää jatkoa, sanoo SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi

Päävalmentajan osalta otan itse seurajohtajana vastuun siitä, että emme pystyneet rakentamaan hänen tuekseen mahdollisimman nopeasti valmennustiimiä. Jo pidempään mukana olleiden Jaakko Nevanlinnan ja Antti Peltosen ostalta halusimme että valmennustiimin jäsenet ovat aina paikan päällä ja tämä ei heidän kohdallaan ollut mahdollista, jatkaa Sarajärvi.

SJK:n uutena päävalmentajana aloitti jo tänään perjantaina, espanjalainen Manuel Roca, joka on aiemmin toiminut valmentajana Espanjassa, Kyproksella ja Kreikassa. Hänellä on UEFA Pro-lisenssi ja hän puhuu äidinkielensä lisäksi englantia ja kreikkaa.

Hän on entinen ammattilaisjalkapalloilja, joka on edustanut muun muassa Real Madridia, Villarreallia ja Kreikan pääsarjan Panthrakikosia. 41-vuotias Roca siirtyy SJK:n päävalmentajaksi tämän kauden loppuun kattavalla sopimuksella. SJK palkkaa seuralle lisäksi uuden fysiikkavalmentajan, joka pyritään saamaan mukaan maajoukkuetauon aikana.

Olen todella iloinen että olen täällä, yhdessä suurimmassa seurassa Suomessa. Olen täällä tekemässä kaikkeni tämän joukkueen eteen, en vain oman urani vuoksi. Tietenkin oma tavoitteeni on samanlainen kuin tämän seuran tavoite. Nousta mahdollisimman korkealle tasolle ja uskon että täällä se on mahdollista, kertoo SJK:n uusi päävalmentaja Manuel Roca.

Tunnen SJK:n pelaajat jo aika hyvin. Olen seurannut heidän tekemisiään ja analysoinut joukkuetta. Tiedän että sarja on tasainen ja joukkueilla on monia erilaisia tyylejä pelata. Siksi haluan kehittää meidänkin joukkueen sellaiseksi, että pystymme reagoimaan erilaisiin pelityyleihin, joita vastustajilta on odotettavissa, kertoo Roca.

Haluan että joukkue tekee kovasti töitä harjoituksissa. Yhteisen metodin. Haluan että kaikilla on Akatemiasta lähtien samanlainen työmoraali. Siitä ei ole mitään hyötyä joukkueelle, että puhumme asiasta palavereissa, vaan sen pitää näkyä myös harjoituksissa. Real Madridissa opin jotain voittamisen kulttuurista ja haluan tuoda sen saman mallin Seinäjoelle. Haluan että meillä kaikilla on yhteinen tavoite, jokaisella tässä seurassa ja joukkueesa, Roca sanoo.

Kannattajille haluan vielä sanoa, että näin Helsingissä jotain sellaista mitä en ole nähnyt koskaan ennen. Joukkue oli häviöllä 4-0 puoliajalla, mutta silti tämän seuran kannattajat näyttivät tukensa omalle joukkueelle. Haluan että tämä positiivinen energia auttaa meidän joukkuettamme tekemään heidän eteensä kaikkensa, toteaa Roca lopuksi.

Olimme kartoittaneet valmennustiimiin uusia jäseniä ja meillä oli useita vaihtoehtoja valmennusryhmään. Olimme tehneet kartoitustyötä jo puolitoista kuukautta. Rocaa olimme tuomassa tänne aluksi vahvaksi kakkosvalmentajaksi Boströmille sekä tulevien vuosien päävalmentajaksi. Nyt tätä päätöstä kuitenkin aikaistettiin, kertoo SJK:n puheejohtaja Raimo Sarajärvi.

Roca on nähnyt nyt kaksi SJK:n peliä livenä sekä kaikki kauden ottelut nauhalta. Hän on tehnyt tarkat analyysit joukkueen pelistä sekä ongelmakohdista, joten hallituksen päätös palkata hänet päävalmentajaksi on tehty harkiten, päättää Sarajärvi.

SJK esitteli Manuel Rocan medialle tiedotustilaisuudessa OmaSp Stadionilla perjantaina. Videotaltiointi tilaisuudesta tulossa vielä tämän illan aikana SJK TV:n toimesta. Videolla lisää kommentteja uudelta päävalmentajalta sekä SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärveltä.

Roca on jo tutustunut joukkueeseen ja vetänyt joukkueelle harjoitukset. Hän toimii päävalmentajana lauantaina, kun SJK kohtaa OmaSp Stadionilla FC Interin. SJK vs. FC Inter alkaa klo 18:00. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

Manuel Roca

41-vuotias José Manuel Roca Cases, on syntyisin Espanjan Orihuelasta, Alicanten lähistöltä olevasta pikkukaupungista Valencian itsehallintoalueelta. Hän on entinen ammattilaispelaaja, jonka pelipaikkana oli maalivahti. Hän on Real Madridin kasvatti ja peliurallaan hän edusti muun muassa Real Madridin kakkos- ja kolmosjoukkuetta, Villarrealia sekä Real Murciaa. Hän on pelannut myös Espanjan poikamaajoukkueissa EM-turnauksissa. Uransa loppupuolella hän pelasi Kreikan pääsarjassa ja aloitti siellä myös valmennusuransa Olympiakos Voloun joukkueessa kaudella 2013-2014. Joukkue pelasi tuolloin Kreikan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Hän siirtyi päävalmentajaksi kaudella 2014-2015 Kreikan pääsarjassa pelanneenseen Panthrakikosiin, jonka hän nosti pois tippumiskurimuksesta. Joukkue piti paikkansa pääsarjassa. Loppuvuodesta 2015 hänet valittiin Kyproksen toiselle sarjatasolle tippuneen AEP Paphos FC:n päävalmentajaksi. Tarkoituksena nostaa joukkue takaisin pääsarjaan. Nousuprojekti jäi kuitenkin kesken perhesyiden vuoksi ja hän palasi Espanjaan.

Kaudesta 2016 lähtien hän on toiminut päävalmentajana kotikaupunkinsa Orihuelan joukkueessa. Orihuela Club de Futbol pelaa Espanjan neljännellä sarjatasolla.

Hänellä on UEFA Pro -valmentajalisenssi ja hän puhuu sujuvasti englantia, kreikkaa ja äidinkieltään espanjaa. Valmennustehtävissä ja aiemmin pelaajana, hän on työskennellyt useiden maailman huippuvalmentajien kanssa sekä heidän alaisuudessaan. Valmentajakoulutuksen lisäksi hänellä on urheilun ja liikunnan yliopistotutkinto.

Sopimus SJK:n kanssa kattaa kuluvan kauden loppuun.