123 456 7890

Borry Sabally (punaisessa liivissä) ja Martti Haukioja pallon tavoittelussa.

SJK ja SJK Akatemia sekoittivat rivejään, ja pelasivat lauantaina viikon päätteeksi sisäisen harjoitusottelun Wallsport Areenalla. Alunperin SJK:n piti pelata VIFK:a vastaan harjoitusottelu, mutta alueen koronatilanteesta johtuen, peli peruttiin ja SJK pelasi sisäisen treenimatsin. Peli pelattiin myös ilman yleisöä, suljettujen ovien takana, johtuen koronarajoituksista. Vuoden ensimmäisen, ja kovan treeniviikon päättänyt ottelu päättyi 3-2 tulokseen. Jake Jervis ja Samson Ebuka osuivat molemmnat kahdesti, ja ottelun päätösluvut sinetöi Vertti Hänninen komealla kaukolaukauksella.

Pelissä pelattiin kaksi kertaa 40 minuuttia, pienellä tauolla, jonka aikana tehtiin taktisia muutoksia ja vaihdettiin pelaajia. Joukkueita oli sekoitettu jonkin verran siten, että pelistä saatiin mahdollisimman tasainen. Pääosin SJK Akatemian pelaajista koostuvan SJK 2:n riveissä oli mukana kolme vielä sopimuksetonta nuorta suomalaispelaajaa, ja molempien joukkueiden riveistä puuttui vielä sopimuspelaajia eri syistä. Siitä huolimatta, molempiin rinkeihin saatiin mukaan 14 pelaajaa, eli avauksen lisäksi muutama vaihtomies.

SJK 2 meni heti ottelun alussa johtoon, kun Sami Sipola kaatoi Samson Ebukan boksin rajan tuntumassa. Ebuka itse ampui pilkun ohi Jesse Östin. SJK tasoitti ottelun noin vartin pelin jälkeen, kun Josepablo Monreal jatkoi pallon Jake Jervisille, ja tämä laittoi pallon etualakulmaan, ohi Tuomas Pöyhösen. Heti maalin jälkeen Ebuka pääsi puskemaan testipelaajan antamasta keskityksestä pystypuuhun, ja Öst nappasi siitä pompanneen irtopallon haltuunsa. Tauolle mentiin 1-1 tilanteessa.

Pablo Andrade oli mukana järjestelemässä useampaakin tilannetta.

SJK aloitti toisen puolikkaan kovalla painostuksella, ja teki viiden minuutin pelin jälkeen kulmapotkusta 2-1 maalin. Maalin ohjasi sisään jälleen Jervis, ja kulmapotkun etukulmalle antoi Pablo Andrade. Mehmet Hetemaj häiritsi Markus Uusitaloa maalin edustalla sen verran, ettei tämä ehtinyt palloon.

10 minuuttia ennen loppua, Denys Oliinyk syötti Rafal Wolsztynskille boksiin pienellä tsipillä, ja tämä kiersi puolustaja Berat Akdoganin. Wolsztynskin sijoitus kuitenkin pomppasi vain pystytolppaan. Vähän tämän jälkeen Andrade kaatoi Valentín Gascin toisessa päässä boksin rajalla, ja siitä seuranneen rangaistuspotkun laittoi jälleen sisään Samson Ebuka. Kun peliä jatkettiin, antoi Andrade erinomaisen pystysyötön Oliinykille, ja tämä pääsi yksin Uusitaloa vastaan. Uusitalo kuitenkin torjui taka-alakulmaan lähteneen sijoitusyrityksen.

Ottelun viimeinen maali syntyi ottelun viimeisestä kosketuksesta, kun Oliinyk antoi pallon kuudentoista kaarella odottaneelle Vertti Hänniselle. Hänninen laukoi samantien voimalla pallon etuyläkulmaan ja ottelu päättyi siihen.

Ottelun näkyvimpiin kuulunut Serge Atakayi keskustelee päävalmentaja Joaquin Gomezin kanssa.

3-2 80 min Vertti Hänninen

SJK:n on tarkoitus seuraavaksi kohdata vierasharjoitusottelussa Ykkösen KPV. Voimassa olevat koronarajoitukset saattavat kuitenkin vielä vaikuttaa otteluun. Seuraava kotiottelu on merkitty pelattavaksi 22.tammikuuta klo 11:45, kun Viron pääsarjassa kolmanneksi sijoittunut Paide Linnameeskondin on tarkoitus saapua harjoitusvastustajaksi Wallsport Areenalle.

Seuraa SJK:n kanavia lähempänä otteluita, tarkempien ohjeistuksien tai tietojen saamiseksi. Liigacup alkaa 29.tammikuuta, kotiottelulla AC Oulua vastaan. SJK Akatemia puolestaan aloittaa Ykkösen cupin 5. helmikuuta, vierasottelulla KPV:ta vastaan. SJK:n ja SJK Akatemian kausikortit myynnissä SJK Storessa ja Lippu.fi-kanavissa.

Voittomaalin tehnyt Vertti Hänninen ja taustalla kaksi maalia tehnyt Jake Jervis.