123 456 7890

Sipilä ja Lähitie Kerhoon
Seinäjoen Jalkapallokerho sai napsautettua kaksi palasta kohdalleen rakentaessaan joukkuettaan Kakkosen sarjakautta varten solmittuaan vuoden mittaisen sopimuksen Ykkösen Kokkolan Pallo-Veikoista tulevan laitalinkki Aki Sipilän ja kaksivuotisen sopimuksen Veikkausliigan Jyväskylän Jalkapalloklubista seuraan saapuvan Matti Lähitien kanssa.

Molemmat pelaajat tulevat seuraan varsin innokkaina käytyään tutustumassa Kerhon toimintaan ja harjoitteluun ennen sopimuksen syntymistä.

Lähitietä kaavaillaan topparin tontille
Porilaisen FC Jazzin kasvatti, 25-vuotias Lähitie, on urallaan edustanut kasvattajaseuransa lisäksi Veikkausliigassa Vaasan Palloseuraa, FC Lahtea ja neljä viimeistä kautta JJK:ta. Yhteensä niin keskikentällä kuin topparin tontillakin viihtyvä porilainen on pelannut 86 ottelua Veikkausliigassa ja tehnyt niissä kaksi maalia. Viime kaudella Lähitie kävi muutaman ottelun ajan kotikaupunkinsa Porin FC PoPassa lainalla Ykkösen otteluissa.

Lähitiellä on tilillään 30 poikien maaottelua pikkuhuuhkajissa vuosien varrelta. Liigadebyyttinsä Lähitie teki kasvattajaseuransa FC Jazzin asussa kaudella 2002 Vaasan Palloseuraa vastaan. Kolmella kaudella FC Jazzin väreissä Lähitie pelasi yhteensä 40 ottelua. Seuraavaksi reitti vie miehen FC Lahden joukkoihin kahdeksi kaudeksi. Siellä tilille tuli kuitenkin vain 10 matsia. Niinpä kaudella 2006 Lähitie esiintyi myös VPS:n asussa kuuden ottelun verran ennen kuin muutti opiskelemaan Jyväskylään.

Liikunnanopettajaksi valmistumassa oleva Lähitie ehti pelata JJK:n paidassa neljän kauden ajan, joista kaksi viimeistä Veikkausliigassa yhdessä jo aiemmin Kerhoon tulleen Christian Sundin kanssa.

Lähitie on pelannut suuren osan urastaan keskikentällä, mutta tutuksi on tullut myös etutopparin tontti. Kerho on tähän saakka etsinyt yhtä topparikalustoon liittyvää pelaajaa ja nyt tälle tontille saatiin varsin pätevä pelimies Lähitien muodossa.

Sipilästä linkki
Kerhon toinen tuore hankinta, Kokkolan Pallo-Veikoista seuraan tuleva Aki Sipilä, puolestaan vahvistaa linkkiosastoa, jonne on myös etsitty apuja.

Sipilä on Lähitien tavoin 25-vuotias pelimies, jolla on jo alla kokemusta Veikkausliigasta. Alunperin Sipilä sai palloilukasvatuksensa Kokkolan Palloseurassa 4-vuotiaasta aina A-junnuihin ja miesten Kolmosessa pelanneeseen edustukseen.

A-juniorina, vuonna 2004, hän kuitenkin siirtyi Juha Malisen valmennukseen Kuopion Palloseuran vahvuuteen testileirin kautta. Aluksi kokemusta tuli Kuopiossa KuPS Akatemian joukkueessa Kakkosessa, mutta jatkossa pelejä kertyi myös Ykkösessä ja Veikkausliigassa. Akatemiassa Sipilä pelasi 25 ottelua, Ykkösessä KuPS:n asussa 15 matsia ja Veikkausliigassa oman saldonsa mukaan 10 peliä. Debyyttinsä Sipilä teki Veikkausliigassa kaudella 2006 FC KooTeePeetä vastaan.

Vuonna 2008 Sipilä palasi kotikaupunkiinsa, Kokkolaan ja siirtyi Ykkösessä pelaavan Kokkolan Pallo-Veikkojen kalustoon. KPV:n asussa Sipilä ehti pelata 66 ottelua viimeistellen niissä kymmenen maalia.

Sipilä on ammatiltaan lähihoitaja ja on työskennellyt Marinkaisissa sijaitsevassa perhekodissa.

Faktaa:

Matti Lähitie
Syntynyt: 13.2.1985 Porissa
Liigadebyytti: 8.5.2002 FC Jazz – VPS
Liigaottelut: 86/2
2002 FC Jazz 13/-
2003 FC Jazz 7/-
2004 FC Jazz 20/2
2005 FC Lahti 7/-
2006 FC Lahti 3/-
2006 VPS 6/-
2009 JJK 19/-
2010 JJK 10/-
Muut seurat: PoPa (2010) lainalla

Aki Sipilä
Syntynyt: 24.8.1985 Kokkolassa
Liigadebyytti: 27.4.2006 KuPS – FC KooTeePee
Liigaottelut: 10/-
Ykkösen ottelut: 71/10
Kasvattajaseura: KPS
Muut seurat: KPV 66 ottelua/10 maalia