123 456 7890

Sipilä ihastui puitteisiin
Seinäjoen Jalkapallokerhoon Kokkolan Pallo-Veikoista siirtynyt 25-vuotias laitalinkki, Aki Sipilä, ihastui kerralla Kerhon olosuhteisiin ja puitteisiin. Siinä oli suurin syy hänen siirtymiselleen Ykkösestä Kakkoseen ja Seinäjoelle.

– Onhan se toista ja muuta täällä. Kokkolassa mentiin Santahakaan, vaihdettiin kamat jossain siirtoparakissa ja paineltiin treenaamaan. Täällä on oma koppi ja upea halli. Näyttäisi olevan niin, että täällä voi pyöriä jo pikkuisen hallilla ennemminkin, olla kopissa, nähdä pelaajia ja tulla tutuksi, luettelee Sipilä.

– Oli tuossa muitakin vaihtoehtoja, kuten OPS-jp ja KPV. Ajattelin kuitenkin, että nyt on tehtävä jotain, jos aikoo joskus jotain tehdä. Olen 25-vuotias ja mietin, että jos nyt jään Kokkolaan, on se sitten lopullista, sanoo Halkokarilta kotoisin oleva lähihoitaja, joka on näihin päiviin saakka työskennellyt Marinkaisissa perhekodissa.

– Se on ollut tosi mukava työpaikka ja pomon kanssa hyvässä hengessä sovittiin, että sitten joskus kun takaisin tulen, pääsen sinne taas. Marinkainen on semmoiset 18 km Kokkolasta pohjoiseen ja se on mukava rauhallinen ympäristö, jossa oli mukana huostaanotettuja lapsia hoitamassa. Lapset olivat 7-17 -vuotiaita ja siellä oli mukavan vapaa ja rento meininki. Ei sillä mitään ovia lukossa pidetty, eikä sellaista. Viihdyin kyllä erittäin hyvin siinä työssä, selvittää Sipilä, joka oli yksi KPV-kannattajien ehdottomista suosikeista palattuaan kotikaupunkiinsa Kuopion keikan jälkeen.

Kokkolan Palloseuran kasvatti päätyi A-junnuikäisenä Juha Malisen valmentamaan Kuopion Palloseuraan hiukan poikkeuksellista reittiä.

– Pelasin 4-vuotiaasta aina 18-vuotiaaksi KPS:ssa. Ihan pikkujunnuista edustukseen ja A-junnuihin. Edustus pelasi silloin kolmosessa ja meidän junnuvalmentaja huomasi KuPS:n järjestävän avoimen testileirin joulukuussa. Sitten hän oli ilmoittanut minut sinne ja sille tielleni jäin. Malisen kanssa samaan aikaan oltiin siellä kaksi vuotta. Aluksi pelasin Kakkosessa KuPS Akatemiassa ja sitten edustuksessa. Jalkakin kerkesi hajota ja yksi kausi meni ihan pieleen. Ehdin kuitenkin kokea niin nousun liigaan kuin putoamisenkin sieltä. Siinä tuli pelejä Kakkosessa, Ykkösessä ja Veikkausliigassa, naurahtaa Sipilä, joka palasi kotikaupunkiinsa vuonna 2008.

KPV:ssa Sipilä ehti pelata kolmen kauden aikana 66 ottelua, joissa syntyi kymmenen maalia. Hän jättää eittämättä ison aukon vihreänuttuisten linkkiosastolle.

– Innolla kyllä odotan pelejä KPV:a vastaan. On mukava päästä pelaamaan tuttuja kavereita vastaan. Tietenkin odotan myös pelejä Komia-turnauksessa. On ihan huikeaa päästä pelaamaan HJK:ta, Djurgå;rdenia ja Floraa vastaan. Se on mukava nähdä, syökö ne samaa puuroa ja sattuuko niihin kun pikkuisen taklaa, visioi Sipilä.

Sipilä tietää alkavan sarjan hankaluudet. Helppo kausi ei takuulla ole joukkueelle luvassa, sillä ennakkosuosikin painava vaatetus on jo puetettuna miehille mustissa asuissa.

– Ei tässä ole vaihtoehtoja. Me olemme suosikkeja. Kaikki haluavat voittaa meidät, mutta ei siinä mitään. Sarja on aika veemäinen. Sitä voi pelata 30 matsia ilman tappiota ja silti jäädä Kakkoseen. tavoite on selkeä ja tykkään siitä, että seura on erittäin määrätietoinen. Kokkolassa näytti siltä, että siellä olisi pelaaminen ollut taistelua säilymisestä joka viikko. Haluan olla mukana nostamassa Kerhoa Ykköseen ja pelata menestyvässä joukkueessa. Kyllä se oli yksi syy tänne tulemiselleni, vahvistaa Sipilä, joka lienee jo viikonloppuna Kerhon mukana Pietarsaaren Tammiturnauksessa.