123 456 7890

SJK jäi jälleen ilman voittoa, kun RoPS onnistui tasoittamaan ottelun 1-1:een. SJK:n maalin iski vapaapotkusta Denys Oliinyk, aivan ensimmäisen puoliajan lopussa. RoPS pääsi tasoittamaan reilun tunnin pelin jälkeen. SJK oli matkassa yllättäen varsin siipirikkoisena, kun sivussa oli muun muassa Mehmet Hetemaj, Jarkko Hurme, Boris Kadio, Serge Atakayi ja Dion Acoff. Vielä ennen ottelun alkua, SJK vaihtoi pois kokoonpanosta José Nadsonin, joka oli alunperin merkitty avaukseen. Dani Hatakka loukkaantui ottelun lopussa ja SJK joutui pelaamaan loppuun vajaalla, kun kaikki vaihdot oli jo käytetty. Siihen nähden tulos kelpaa. Samoin kelpaa kauden ensimmäiset minuutit usealle pelaajalle. Mihkel Aksalu, Joel Mero, Ville Tikkanen ja Joonas Sundman, pelasivat kaikki ensimmäisen pelinsä Veikkausliigassa tälle kaudelle. Samoin Billy Ions oli avauksessa ensimmäistä kertaa. Pelit jatkuvat sunnuntaina 2.6. klo 18:30 kun SJK matkustaa KuPS:n vieraaksi.

RoPS – SJK 1-1 (0-1)
0-1 45 min Denys Oliinyk
1-1 63 min Eetu Muinonen

Molemmilla joukkueilla oli ottelussa omat hallintajaksona. RoPS hallitsi ottelun alkua ja pääsi muutamiin vaarallisiin keskityspaikkoihin. Juho Hyvärinen pääsi kertaalleen laukomaan hyvästä paikasta boksissa, mutta Trevor Elhi blokkasi kudin. 28. minuutilla Denys Oliinykin keskitys tavoitti maalin edestä Jesse Sarajärven, mutta hänen jatkonsa epäonnistui ja pallo meni ohi maalin.

SJK:lla oli hyviä vapaapotkuja, ja ne tulivat koko ajan hieman lähempää ja lähempää. 37. minuutilla Sergei Eremenko laukoi vapaapotkun erittäin kaukaa, ja Antonio Reguerolla oli pieniä ongelmia vedon kanssa, mutta hän pystyi kuitenkin selvittämään tilanteen.

RoPS:n ensimmäisen puoliajan selvästi paras paikka siunaantui kovasti uurastaneelle Niklas Jokelaiselle, kun Agnaldo tarjoili nuorukaiselle melkein tyhjän maalin paikan, mutta Jokelaisen laukaus meni ylärimaa hipoen yli maalin.

Moshtagh Yaghoubi harhautteli itsensä hyvään paikkaan ensimmäisen puoliajan lopulla. ”Mosa” sai vielä syötettyä Sergei Eremenkolle, ja oikeastaan sekä Mosaa että Eremenkoa rikottiin tilanteesta. Vapaapotku tuli Yaghoubin rikkomisesta vajaassa 20 metrissä. Denys Oliinyk asettui pallon taakse ja latasi erittäin kauniin maalin. Maali oli Oliinykille jo kauden neljäs.

RoPS oli lähellä tasoitusta heti toisen puoliajan alussa. SJK ei saanut purettua palloa, ja Niklas Jokelainen pääsi laukomaan, mutta pallo kolahti tolppaan.

RoPS:lla oli kaksi samantyylistä paikkaa tunnin paikkeilla. Molemmilla kerroilla keskitys tuli vasemmalta boksiin liian vapaaseen paikkaan. Ensimmäisellä kerralla Youness Rahimi laukoi sivuverkkoon. Toinen tilanne tuli Eetu Muinoselle, joka onnistui tasoittamaan ottelun.

SJK:n Batista ryöväsi pallon Kalle Katzilta ja pääsi etenemään boksin rajalle asti. Laukaus ei kuitenkaan onnistunut riittävän hyvin, vaan se tuli liiaksi päin Antonio Regueroa. SJK joutui pelaamaan ottelun loppuminuutit yhden alivoimalla, kun Dani Hatakka joutui jättämään kentän, kun kaikki vaihdot oli jo käytetty.

Neljäs peli putkeen, kun emme pystyneet pitämään johtoamme. Molemmilla oli omat hallintajaksonsa. Emme tietenkään ole tyytyväisiä tasapeliin. Meillä on ollut liikaa tasapelejä. Toki yksi piste on kuitenkin parempi kuin ei mitään. Molemmat joukkueet halusivat voittaa, eikä kumpikaan ole tyytyväinen, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko ottelun jälkeen.

Nadson ei ollut varma pystyykö hän pelaamaan, joten vaihdoimme Meron tilalle. Mero ja Tikkanen pelasivat toppariparina edellisessä Akatemian pelissä, molemmat pelasivat tänään kauden ensimmäisen liigapelinsä ja molemmat pelasivat hyvin. Totta kai valmentajana haluaisin pelata samalla kokoonpanolla, mutta tämän takia meillä on laaja materiaali. Nyt on vielä KuPS-ottelu, jonka jälkeen alkaa maajoukkuetauko, joka tulee tarpeeseen, jotta saamme pelaajia takaisin pelikuntoon, päätti Eremenko.

Molemmilla oli omat jaksonsa. Molemmilla oli ehkä yhtä paljon paikkoja, joista olisi voinut tehdä maalin, mutta meillä oli ehkä laadukkaammat maalipaikat tänään, sanoi RoPS:n uusi päävalmentaja Pasi Tuutti ottelun jälkeen.

Pelaajat ovat tehneet kaiken työn todella hienosti tällä viikolla. Oli hieman erikoinen viikko kuitenkin. Tämä ottelu oli hyvä jatkumo VPS-ottelulle. Loimme siinä pelissä enemmän paikkoja kuin aiemmin, ja tänään loimme vielä enemmän. Tarkoitus on vahvistaa joukkuetta vielä kauden aikana ja vaikka heti, jos sopiva pelaaja löytyy, kertoi Tuutti.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Dani Hatakka, Trevor Elhi (83’ Joonas Sundman), Ville Tikkanen, Joel Mero, Jude Arthur, Moshtagh Yaghoubi, Sergei Eremenko, Denys Oliinyk, Jesse Sarajärvi (73’ Maximo Tolonen) ja Billy Ions (68’ Matheus Batista).

Seuraava ottelu on viikon päästä sunnuntaina 2.6. klo 18:30 pelattava vierasottelu KuPS – SJK. Kotikentällä SJK:n näkee vasta maanantaina 1.7. kun SJK isännöi OmaSp Stadionilla FC Interiä. Ottelun ennakkoliput SJK:n verkkokaupasta.