123 456 7890

Seuraava etappi Sankarniemi
Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa sunnuntai-illaksi Iisalmeen kohtaamaan sarjanousija Pallokerho -37:n, eli lyhyemmin PK-37:n. Suomalaisen jalkapallon eittämättömiin legendoihin kuuluvan Atik Ismailin valmentama PK-37 on Kakkosen Lohko C:n sarjataulukossa tällä hetkellä 12. sijalla, eli viimeisen putoajan tontilla. Kerho on kahdesta viimeisestä ottelustaan ottamiensa neljän pisteen turvin noussut taulukossa yhden pykälän ja majailee nyt kymmenentenä.

Tuo sijoitus tuskin miellyttää tai tyydyttää ketään seurassa, joten sitä lähdetään kohentamaan jatkossa. Mikäli puolustuspeli toimii, kuten se on toiminut Kingsiä ja OLS:aa vastaan, toiveita on kohentumisen suhteen olemassa.

PK-37 on saalistanut yhdeksästä pelaamastaan ottelusta kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja viisi tappiota. Samaan aikaan Kerho on ehtinyt pelaamaan yksitoista peliä, joista on listalle kirjattu kaksi voittoa, viisi tasuria ja neljä tappiota.

Iisalmelaiset ovat ottaneet voittonsa kauden avausottelussa vieraskentällä TUS:sta ja FC YPA:sta kotonaan. Tasan PK-37 on puolestaan pelannut JBK:n ja Norrvalla FF:n kanssa kotonaan. Kerhon voitot ovat puolestaan peräisin TUS:sta lukemin 8-1 ja edellisessä ottelussa OLS:sta 2-0.

Valmentaja Atik Ismailin joukoista löytyy muutama mielenkiintoinen pelaaja, joiden edesottamukset ovat ottelulle olennaisia. Yksi heistä on viime kaudella yhdessä Jyri Niemisen kanssa FC YPA:ssa pelannut hyökkääjä Mika Hemmilä. Toinen on HJK:ssa pelannut nuori John Keister ja kolmas on tällä viikolla joukkueeseen liittynyt 30-vuotias brasilialainen keskikenttäpelaaja Andre, joka on aiemmin nähty Warkaus JK:n ja Mikkelin Kissojen joukkueissa.

Iisalmelaisille selkeä ongelma Kakkosessa on ollut maalinteko. Joukkue on onnistunut heiluttamaan vastustajiensa verkkoja vain kuudesti. Maaleista John Keister on tehnyt kaksi. Dmitri Klimov, Tuomo Halonen, Olli-Pekka Kärkkäinen ja Jani Laukkanen ovat kukin onnistuneet kertaalleen.

Kerholle maalinteko ei toistaiseksi ole ollut ongelma. Ongelmat ovat löytyneet aivan toisesta päästä kenttää. Osumia on nimittäin taottu ihan sarjan kärkijoukkueiden tahtiin, mutta samaan aikaan on omissa kolissut lähes yhtä usein. Eniten osumia ovat tähän mennessä viimeistelleet viidesti onnistunut Tommi Haanpää, neljä kertaa maalannut Marko Huttu, kolmesti viimeistelleet Petri Niemi ja Miika Asunmaa, sekä kaksi kertaa onnistuneet Petri Huttu, Henri Saranpää ja Mikko Väänänen. Yhden maalin miehiä ovat Mikko Kärki ja Johannes Saranpää.

Veikkausraadit ovat myös väijyneet PK-37:n ja Kerhon matseja “sillä silmällä”. PK-37:n tähti on ollut kuusi sakaraista saalistanut . Jyri Junnilainen ja Jani Laukkanen ovat kumpikin saaneet yhteensä kolme tähteä. Dmitri Klimov ja Juho Ruotsalainen ovat saaneet kumpikin kaksi staraa ja yhden tähden on pokannut Mika Hemmilä.

Kerhon tähtisikermästä Marko Huttu, Mikko Kärki ja Henri Saranpää ovat kukin saaneet kuusi tähteä. Jani Asuintuvalla sakaraisia on viisi ja sekä Petri Niemi, että nuori Tommi Haanpää ovat saaneet neljä tähteä otteistaan. Johannes Saranpäällä on tähtiä kolme, Petri Hutulla ja Jukka-Pekka Salmisella kummallakin kaksi ja yhden tähden on saalistanut Miika Asunmaa.

Kerho lähtee reissuun melko tavalla oletetulla kokoonpanolla. Sivussa ovat vain Mikko ja Pekka Väänänen, sekä Jussi Kankaanpää. Jo edellisessä ottelussa kehissä nähtiin Tiitus Lehtinen ja vaihdosta kentälle tullut Juha Etelä-Aho, eikä kummallekaan tullut takapakkia OLS-pelissä.

Ottelu alkaa iisalmelaisten festareiden, Olusten, jälkeen sunnuntai-iltana mukavasti Sankarniemen hienolla stadionilla klo 18.30.