123 456 7890

Lainapelaaja Serge Atakayi pelasi viimeisen ottelunsa SJK-paidassa viime sunnuntaina ja hän palasi Skotlannin Glasgow Rangersiin alkuviikosta. Siellä hän aloittaa kesä-heinäkuun vaihteessa pre-seasonin ja valmistautumisen Rangersin tulevaan kauteen.

Sovitusti Veikkausliigan runkosarjan ensimmäisen puolikkaan lainasopimuksella pelannut suomalais-kongolainen Atakayi, pelasi SJK:ssa kymmenessä ottelussa, teki niissä yhden maalin ja antoi yhden maaliin johtaneen syötön. Tammikuussa 20 vuotta täyttänyt Atakayi teki debyytin Skotlannin pääsarjassa Rangersin paidassa marraskuussa 2018. Hän kuitenkin loukkaantui heti ikävästi ja toipuminen kesti pitkään. Peliaika tuli siksi tarpeeseen ja SJK puolestaan sai hänessä tarvittavaa nopeutta sekä vaihtoehdon hyökkäykseen. Atakayi siirtyi Rangersiin Pietarsaaren Jarosta elokuussa 2016.

SJK:ssa Atakayin lainajaksoon ja yhteistyöhön Rangersin kanssa ollaan oltu tyytyväisiä.

Seuran puolesta haluan kiittää Sergeä tästä ajasta täällä. Hän antoi kaikkensa tämän lainapestinsä aikana ja sopi sen puolesta hyvin niihin arvoihin, joita me odotamme jokaiselta SJK-pelaajalta. Toivotamme hänelle kaikkea hyvää hänen nyt palatessa takaisin Skotlantiin ja valmistautumaan tulevaan kauteen Rangersin kanssa, sanoo SJK:n urheilupuolen tekninen johtaja Richard Dorman.

Atakayi oli ennestään hyvin tuttu SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenkolle, joka nosti hänet aikoinaan Pietarsaaren Jaron junioreista seuran edustusjoukkueeseen ja on seurannut läheltä koko hänen uraansa.

Tämä lyhyt lainapesti oli hyödyllinen molemmille osapuolille. Sillä hetkellä kun teimme lainasopimuksen, meillä oli tarve juuri sen paikan pelaajalle ja Serge itse tarvitsi peliaikaa päästäkseen kuntoon loukkaantumisen jälkeen. Eli tämä palveli mainiosti molempia. Sergelle teki myös hyvää saada pelejä pääsarjassa miesten tasolla. Hän kehittyi peli peliltä. Olen varma, että tästä oli hyötyä hänen uralleen suuremmissa sarjoissa ja pyrkimyksessä murtautua Rangersin kokoonpanoon, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Täällä oli hänelle sopivasti myös ennestään tuttuja pelaajia, Suomi ja sarja on tuttu ja tietenkin minä olen hänelle ennestään tuttu. Hänet otettiin täällä hyvin vastaan. Se myös auttoi hänen sopeutumistaan, kun hän oli heti valmis tekemään kaikkensa joukkueen eteen ja esiintyi otteluissa hyvin, Eremenko jatkaa.

Yhteistyömme Rangersin kanssa oli myös todella hyvää. Annoimme toisillemme palautetta hänen kehityksestään ja asioista joihin tulee keskittää huomiota. Meille on tietenkin myös tärkeä luoda hyvät suhteet näin suuren seuran kanssa kuin Rangers. Uskon että yhteistyö toimi molemmin puolin hyvin ja perustat hyvälle yhteistyölle myös jatkossa on luotu, Eremenko arvelee.

– Tietenkin olisin nähnyt mielelläni Atakayin jatkavan täällä, mutta uskon, että hän on nyt valmiimpi haastamaan paikasta korkeammalla tasolla. Ei koskaan voi kuitenkaan sanoa ei koskaan. Voihan olla, että hänet nähdään vielä joskus täällä. Jalkapalloilijan elämä on arvaamatonta,
sanoo Eremenko.

Kaiken kaikkiaan uskon, että tämä oli erittäin hyvä kokemus molemmille osapuolille. Ja tietenkin minä toivon hänelle kaikkea hyvää. Hän tietää sen, hän on minun tuotokseni, joten hän tietää tasan tarkkaan mitä ajattelen ja toivon hänelle, sanoo Eremenko vielä lopuksi.

Atakayi itse nautti olostaan Seinäjoella ja SJK:ssa kovasti.

Haluan kiittää SJK:ta erittäin paljon. Olen todella nauttinut pelaamisesta näin mahtavassa joukkueessa. Yritin aina kaikkeni ja halusin tehdä parhaani tälle joukkueelle. Lisäksi haluan korostaa sitä, että muut pelaajat ja koko staffi täällä ovat olleet aivan mahtavia ja on ollut suuri ilo työskennellä heidän kanssaan. Kaikki taistelevat ja antavat kaikkensa jokaisessa pelissä ja olen ollut ylpeä kantaessani SJK:n paitaa. Minä todella viihdyin tällä lainapestillä ja en voi sanoa kuin kiitos SJK vielä kerran, sanoo Serge Atakayi.

SJK:n kannattajille haluan sanoa; kiitos Klopit siitä tuesta mitä te annatte jokaisessa pelissä. Olette aivan mahtavia kannattajia ja toivottavasti tapaamme vielä joskus, Atakayi jatkaa.

Toivon kaikille teille, pelaajille, staffille ja kannattajille, valtavasti onnea kauden jatkoon. Lupaan aina seurata SJK:ta. Kiitos, sanoo Atakayi vielä lopuksi.

SJK ja Glasgow Rangers ovat olleet hänen lainapestinsä aikana jatkuvassa yhteydessä ja raportoineet toisilleen Atakayin otteista. Rangersin kannattajat ovat seuranneet SJK:n ja Atakayin otteita seuran somekanavilla ja häntä Rangersin Akatemiassa valmentanut, Rangersin Akatemian johtaja Billy Kirkwood, on seurannut tarkkaan jokaista SJK:n ja Atakayin pelaamaa peliä videoilta.

Serge on silminnähden nauttinut kokemuksestaan pelata Suomen pääsarjaa SJK:n kanssa. Se oppi, mitä saa pelaamalla hyvällä tasolla, on elintärkeää. Pelkästään elämänkokemuksen lisäksi, se antaa nuorelle pelaajalle paljon uran tässä vaiheessa. Serge on nyt saanut tärkeää oppia siitä, mitä vaatii nousta huipputasolle SJK:n kanssa. Hän on siitä todella kiitollinen, ja kiitollinen siitä, miten hänet otettiin vastaan koko SJK:n staffin toimesta ja miten häntä kohdeltiin lainapestin aikana. Niin kentällä kuin sen ulkopuolella, sanoo Glasgow Rangersin akatemian johtaja Billy Kirkwood.

Henkilökohtaisesti, kommunikaatio minun, SJK:n ja koko SJK:n staffin välillä on ollut fantastista. Se ei ole auttanut pelkästään Sergeä hänen urallaan, vaan myös minua itseäni kehittymään. Valtavat kiitokset siitä SJK:lle ja tulen taatusti seuraamaan SJK:n tuloksia koko loppukauden ajan. Paljon onnea loppukauteen, toivottaa Kirkwood vielä lopuksi.

Glasgow Rangersin päävalmentajana on Steven Gerrard ja Rangers sijoittui päättyneellä kaudella Skotlannin pääsarjassa toiseksi. Joukkueessa pelaa Suomen maajoukkueen keskikenttäpelaaja Glen Kamara ja HJK:ta aiemmin edustanut hyökkääjä Alfredo Morelos. Atakayi pelasi ennen loukkaantumistaan Gerrardin alaisuudessa Rangersissa muutamassa harjoitusottelussa ja teki debyyttinsä edustusjoukkueessa Motherwellia vastaan marraskuussa 2018. Atakayi kuului myös edustusjoukkueen harjoitusrinkiin, mutta pääasiassa peliaikaa tuli seuran junioreissa ja reserveissä. Hän on edustanut Suomea alle 18- ja 19-vuotiaiden maajoukkueissa.

SJK on parhaillaan maajoukkuetauolla ja seuraava ottelu on tiistaina 18.6. klo 18.30 pelattava HIFK – SJK. Seuraava kotiottelu on maanantaina 1.7. klo 18.30 OmaSp Stadionilla pelattava SJK – FC Inter. Tuon ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa.