123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho on solminut 2+1 -muotoisen sopimuksen espanjalaisen Joaquín Gómezin kanssa. Sopimus kattaa täten Veikkausliigan kaudet 2022-2023, ja sopimuksessa on tämän lisäksi yhden vuoden jatko-optio. Gómez (35) toimi viime kaudella Veikkausliigassa kuudenneksi sijoittuneen Helsingin IFK:n päävalmentajana, ja sitä ennen kaudella 2020 SJK:n apuvalmentajana Jani Honkavaaran valmennustiimissä. Aiemmin Gómez on hankkinut kokemusta mm. Lutonin, Stoke Cityn, Brighton & Hove Albionin sekä Suomen U21-maajoukkueen valmennustiimeissä.

–Olemme erittäin ilahtuneita siitä, että saamme Joaquínin mukaamme ja johtamaan edustusjoukkuetta päävalmentajana. Hän tuo mukanaan innokkuutta ja voittamisen tahtoa, sekä tiukan vaatimustason harjoitteluun. Lisäksi hänellä on kokemusta huipputasolta Espanjasta ja Englannista, luonnehtii uutta päävalmentajaa SJKn urheilupuolen tekninen johtaja Richie Dorman.

Myös Seinäjoen Jalkapallokerhon toimitusjohtaja Sami-Petteri Kivimäki on vakuuttunut uuden valmentajan kyvyistä.

–Urheilutoimintamme on mennyt kahden viime kauden aikana kokonaisuudessaan eteenpäin. Saamme Joaquin Gomezista intohimoisen päävalmentajan, jonka uskomme vievän meidät seuraavalle tasolle. Kokonaisvaltainen näkemys valmentamisesta huippu-urheilussa, johtamistaidot ja kyky optimoida käytettävissä olevat resurssit ovat hänen vahvuuksiaan, toteaa toimitusjohtaja Kivimäki.

Joaquín Gómez itse on erittäin iloinen paluustaan Seinäjoelle ja silminnähden motivoitunut aloittamaan työnsä Kerhossa.

–Olen erittäin iloinen ja tuntuu hyvältä tulla takaisin tänne. Tämä on seura joka sai minut kokeilemaan siipiäni seuravalmentajana Suomessa ja minä sekä perheeni viihdyimme täällä viimeksi hyvin. On mahtavaa tulla seuraan, joka on minulle jo ennestään tuttu. Seura on myös mennyt oikeaan suuntaan viime aikoina. Täällä on tehty hyvää työtä ja toivon että voimme seuraavaksi ottaa taas uuden askeleen eteenpäin ja menestyä vielä paremmin, kertoo Gómez.

Kulunut Veikkausliigan kausi meni Gómezin edellisessä joukkueessa Helsingin IFK:ssa sangen hyvin.

–Haastava tilanne ja toimintaympäristö huomioon ottaen kausi sujui meiltä hyvin. Isoin asia meille oli se, miten hyvin pystyimme auttamaan pelaajia jälleen nauttimaan pelaamisesta ja viemään heidän uraansa eteenpäin; sen kaiken työn ansiosta meistä tuli erittäin kilpailukykyinen joukkue.

 

Kysyttäessä Gómezilta, millaista peliä hän haluaa SJK:n pelaavan tulevaisuudessa, vastaus tulee merkillepantavan nopeasti ja tyhjentävästi.

–Haluan että joukkue pelaa rohkeaa ja arkailematonta, proaktiivista peliä! Pelaajilla tulee olla ajatus siitä, että he voivat dominoida ja voittaa minkä tahansa ottelun. Pelit eivät tietenkään mene aina siten kuten on suunniteltu, mutta aiomme olla erittäin uskaliaita ja aggressiivisia, jotta saamme toteutettua niitä asioita, jotka tuovat meille voiton ottelusta. Se on minun asenteeni, ja sen haluan tuoda joukkueeseen.

SJK:n pelaajapolku tarjoaa valmennukselle työkaluja, ja SJK Akatemian ensi kaudella Ykkösessä pelaava joukkue on tärkeä palanen kokonaisuudessa.

–Akatemiatoiminnan tulokset kokonaisuudessaan viime vuosien aikana ovat seuralle suuri saavutus. Joukkueen saaminen Veikkausliigan lisäksi Ykköseen ei ole helppoa, ja se kuvastaa sitä, miten hienoa työtä on tehty sekä seurassa yleensä että SJK Akatemian joukkueessa Brian Pagen johdolla.

Kaudella 2020 Jani Honkavaaran apuvalmentajana toimiessaan Joaquín “Kiny” Gómezille tulivat tutuksi myös SJK:n kannattajat. Hän haluaakin lähettää terveisensä kaikille seuran tukijoille:

–Olen tullut SJK:hon siksi, että haluan voittaa. Haluan haasteita ja haluan kohdata niitä korkeimmalla mahdollisella tasolla. Se ei aina ole helppoa, sillä muutkin seurat haluavat menestyä. Kannattajat voivat olla varmoja siitä, että joukkueen taustalla tullaan tekemään kovasti työtä jotta kehittäisimme pelaajia paremmaksi ja jotta tekisimme joukkueesta sellaisen, joka pystyy vastaamaan haasteisiin korkeimmalla mahdollisella tasolla. Fanit voivat odottaa minulta ja koko taustatiimiltämme kovan työn lisäksi suurta intohimoa, joka toivottavasti tullaan näkemään otteluissa niin pelaajieen, valmennuksen kuin muidenkin seuran työntekijöiden kautta. Näin varmistumme siitä, että tulemme olemaan menestyksekkäitä tulevina vuosina.

Tervetuloa seuraan, Joaquín Gómez!

SJK tekee Gómezin tutuksi yleisölle myöhemmin videohaastattelujen muodossa. Seura tiedottaa kauden 2022 valmennustiimistä ja sen sekä joukkueen rakentumisesta tarkemmin lisää lähitulevaisuudessa.