123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon U19 joukkue järjesti todelliset maalikarkelot alkavan juhannuksen kunniaksi, kun SM-sarjaa johtava FC Kaarina kaatui Prunttimäessä hurjin luvuin.

SJK U19 – FC Kaarina 5-3 (3-0)
1-0 16 min Tuomas Lähdesmäki
2-0 25 min Janne Tuohisaari
3-0 36 min Elias Ahde
4-0 49 min Elias Ahde
4-1 51 min Ilari Mettälä rp.
4-2 54 min Niklas Blomqvist
5-2 58 min Jaakko Vihanta
5-3 90+2 min Ilari Mettälä

SJK onnistui kaatamaan sarjakärjen erittäin fyysisessä kamppailussa, jossa maaleja nähtiin kuitenkin yhteensä kahdeksan kappaletta.

Maalinteon aloitti SJK, kun hyvän syöttökuvion päätteksi Aleksi Leppänen ajoi päätyyn, aivan kulmalipulle ja käänsi sieltä maalinedustalle, missä paikalle ehti Tuomas Lähdesmäki.

2-0 maali syntyi kulmapotkun jälkitilanteesta, jossa FC Kaarina laittoi purkupallon ulos maalinedustalta. Purkupallo tuli noin 20 metriin, jossa Janne Tuohisaari otti pallon varmasti haltuun ja tykitti kaukaa alanurkkaan.

Maalin jälkeen taklaustilanteessa Aleksi Leppänen loukkasi ikävän näköisesti rannettaan ja hänet jouduttiin ottamaan vaihtoon. Joonas Sundman tuli sisään hänen tilalleen. Aluksi pelättiin rannemurtumaa, mutta tätä kirjoittaessa tuli tieto jatkotutkimuksista ja tällä kertaa selvittiin säikähdyksellä.

Hieman myöhemmin iski jälleen SJK ja myös 3-0 maali syntyi kulmatilanteesta, kun Elias Ahde tykitti suoraan ilmasta hienon vedon kierteisenä maalin takanurkkaan.

Puoliajalle mentiin SJK:n komeassa ja varman tuntuisessa johdossa, mutta lisää oli tulossa.

Toinen puoliaika ei kauaa ehtinyt kun maaliverkko heiluu 4-0 maalin merkiksi ja jälleen asialla Elias ahde. Tällä kertaa oli kyseessä pelitilanne maali, jossa FC Kaarinan tällä kaudella lähes murtamaton puolustus sahattiin syöttörallilla hyvin auki ja Elias pääsi vastakkain vastaantulevan maalivahdin kanssa. Eikä hän näissä tilanteissa usein erehdy.

Ote kuitenkin hiukan herpaantui johtotilanteessa ja oman pään virhe kostautui kun erotuomari Juuso Saarela joutuu näyttämään pilkkua. Ilari Mettälä iskee FC Kaarinalle 4-1 tasoituksen rangaistuspotkusta.

Tästä seuraa kolmen minuutin pimeä hetki ja SJK:n peli on ihan sekaisin. Vastustaja saa paineen jälleen SJK:n alueelle. Palloa ei saada purettua kunnolla ja jostain paikalle ehtii Niklas Blomqvist, joka tällää jo 4-2 kavennuksen.

Onneksi SJK kokoaa rivinsä nopeasi ja pallohallinta otetaan takaisin maalin jäkeen. Elias Ahde vapautetaan vasemmalta hyvin hyökkäykseen ja hän laittaa käytäväpallon Jaakko Vihannalle, joka iskee suoraan poikittaissyötöstä sisään ja luvuiksi jo 5-2 numerot.

5-3 kavennus syntyy kun pelataan jo pitkälti ottelun yli ajalla. Hyvän olon tunne selvästi jo hiipi selkäpiihin ja tilanne pelataan löysästi. Turha maali, joka ei kuitenkaan vaikuta siihen tosiasiaan, että sarjajohtaja kaatui komeasti.

Keväällä kun vierailtiin siellä, nähtiin kuinka Kaarina pelaa, tiedettiin mitä odottaa ja mitkä on meidän mahdollisuudet, kertoo ottelun jälkeen iloinen valmentaja Jorma Tuohisaari

Pojat onnistui hyökkäyspelissä todella hyvin ja osasivat käyttää sitä tilaa hyödyksi minkä vastustaja meille jätti. Olemme joka pelissä saaneet paikkoja, mutta nyt tuli vihdoin onnistumisia. Neljä eri pelaajaa pääsi maalintekoon ja olen tästä erittäin tyytyväinen, jatkaa Tuohisaari.

Se että omiin meni kolme, ei tietenkään tyydytä. Yksi oli toki rankkari, mutta meille tulee välillä vähän liian helppoja virheitä, kun koitamme purkaa vastustajan tilanteita. Niistä tulee harhasyöttöjä ja siinä on meillä vielä työmaata.

Tänään aisti kuitenkin jo ennen peliä semmoisen peräänantamattomuuden jätkistä kopissa. Nyt kun hyökkäyspeli paranee ja saamme vielä puolustuksen parempaan kuntoon, voi tältä joukkueelta odottaa loppukaudesta vaikka mitä. Olen erittäin tyytyväinen ja on todella mukava lähteä juhannuksen viettoon, päättää Tuohisaari.

SJK U19 kohtaa seuraavaksi kotikentällä FC Jazz U19 joukkueen ja tuo ottelu pelataan Seinäjoen Keskuskentällä, keskiviikkona 26.6. klo 18.30.

SJK U19: Paavo Valakari, Aleksi Leppänen (32′ Joonas Sundman), Antti Viita, Joona Ala-Hukkala, Tuomas Rintamäki, Aleksi Ahde, Janne Tuohisaari, Veli-Pekka Pajula, Tuomas Lähdesmäki (84′ Matti Rajala), Antti Palomäki (46′ Jaakko Vihanta) ja Elias Ahde (78′ Roope Takala)