123 456 7890

Sarajärvi odottaa ottelulta paljon
Seinäjoen Jalkapallokerhon puheenjohtajaksi viime syksynä tullut Raimo Sarajärvi odottaa keskiviikon Suomen Cupin 5. kierroksen ottelulta paljon. Peliä on myös markkinoitu voimakkaasti ja melko värikkäin sanakääntein.

– Meidän tarkoituksemme on löytää se jalkapalloväki ja tarjota heille elämyksiä ja kokemuksia. Onnistuimme jo meidän Kakkosen ensimmäisen ottelun markkinoinnissa niin hyvin, että saimme paikalle seuran ennätysyleisön. Uskon, että tuo ennätys menee nyt rikki uudelleen. Peli sinällään on meille hyvä mittari monella tasolla. Siinä mitataan paitsi joukkuetta, myös organisaatiota ja tapahtuman järjestelyä, sanoo Sarajärvi.

Kerho on kohdannut liigatason joukkueita lyhyen historiansa aikana kolme, eli nyt on vastassa neljäs maamme ylimmällä sarjaportaalla pelaava joukkue. Kotijoukkue on altavastaaja, mutta se ei Seinäjoella häiritse.

– On hieno nähdä, miten meidän nuoret pelaajamme pääsevät peliin mukaan. Haluamme, ettei siinä vain tyydytä juoksemaan mukana, vaan pyritään oikeasti haastamaan Jaro, pelaamaan omaa pallollistakin peliä ja ottamaan heistä tosissaan mittaa, jatkaa Sarajärvi.

Lyhyen ajan kuluessa seuran organisaatiota on pistetty uuteen kuosiin. Hallitus on uusiutunut, joukkuekin on uusiutunut paluumuuttajien myötä ja taustalla on tehty valtava määrä työtä. siihen on selkeä syy.

– Meidän organisaatiomme on jo nyt Ykkösen tasoa. Toinen juttu kokonaan on se, koska me pelaamme siellä. Ajatus on kuitenkin se, että organisaation on oltava valmis seuraavalle tasolle jo ennen nousua. Silloin homma voi oikeasti toimiakin. Ei voi vain ajatella, että kun nyt noustaisiin ja vasta sitten ryhtyä toimimaan organisaation pistämiseksi jaloilleen. Tietenkin seuran tavoite on nousta jossakin vaiheessa Ykköseen, mutta koska, sen aika näyttää, painottaa Sarajärvi ilman uhoa tai henkseleiden paukuttelua.

– Seinäjoella on todellakin selkeä tilaus menestyvälle jalkapalloseuralle. Sen osoitti kauden avausottelu ja sen on osoittanut se mielenkiinto, mitä seuraan kohtaan on ollut havaittavissa. Meillä on upea kannattajajoukko ja tälle tasolle aivan huippuluokan yhteistyökumppanit. En epäile hetkeäkään, etteikö tästä tulisi jatkossa todella upea juttu, lisää Sarajärvi.

Siltä se myös vaikuttaa. Sarajärvi tuntuu tietävän, mistä mies puhuu.