123 456 7890

Sarajärven visioita Ilkassa
Sanomalehti Ilkka uutisoi tänään komasti Seinäjoen Jalkapallokerhon uuden puheenjohtajan Raimo Sarajärven mielenkiintoisista visoista tuleville kausille.

Raimo Sarajärven sydän sykkii jalkapalloilulle?

?Seinäjoen Jalkapallokerho sai vetäjäkseen todellisen jalkapallomiehen, kun Raimo Sarajärvi otti puheenjohtajan nuijan käteensä. Hänen suunnitelmissaan siintävät jalkapallolukio, uusi stadion ja vähintään Ykkösessä pelaava joukkue.?


Raimo Sarajärvi
haluaa kehittää seinäjokelaisen jalkapalloilun uusiin ulottuvaisuuksiin. Kuva: Heikki Hakanen

?SEINÄJOKI

???Jari Lehto?

???n? Seinäjoen Jalkapallokerhon uusi puheenjohtaja ?Raimo Sarajärvi ?on aina tiedetty mieheksi, jonka sydämessä jalkapalloilu näyttelee suurta roolia. Sarajärvi on myös tunnettu miehenä, joka ei pelkää suuria haasteita. Nämä tunteet yhdistämällä mies on valmis nostamaan seinäjokelaisen jalkapalloilun ja miksi ei myös koko maakunnan lajiolemuksen uusiin atmosfääreihin.

??- Jalkapallo on niin suuri asia, että täällä lakeuksilla ei ole sitä täysin ymmärretty. Minä olen tottunut tarttumaan haasteisiin, joten siksi lupauduin mukaan SJK:n toimintaan. Tavallaan se on luonnollinen jatkumo minun kohdallani, sillä olenhan aikoinani pelannut niin Sepsin kuin TP:n riveissä. Itselläni ei ole seurapiintymiä, vaan haluan tehdä työtä lajin eteen.
??Sarajärven mukaan nyt on seinäjokelaisen jalkapalloilun aika nostaa päätään. Lähtökohdat ovat hyvät, sillä Mikko Latomäki teki hyvää työtä uuden seuran peräsimessä fyysiovaiheen synnytystuskien jälkeen.

??- Onneksi jatkaa edelleen seuran hallituksessa, kiittelee Sarajärvi.

??Rimaa nostettava
??Sarajärvi on ollut huolissaan siitä, että seinäjokelainen edustusjalkapalloilu ei ole ollut sillä tasolla, mihin junioritaso edellyttäisi. Samoin jalkapallokulttuuri on hänen mukaan liian kauan lakeuksilla junnannut paikallaan.

??- Junioripuolella meillä on ollut vuodesta toiseen useita lahjakkaita pelaajia. Heidän “jalostaminen” kohti suurempia haasteita on junnannut vuodesta toiseen paikallaan. Tämä on yksi osa-alue, johon haluan nopean muutoksen. Samoin lajikulttuurissa riittää sarkaa vielä huomattavan paljon. Siksi on laadittu strategia, joka tulevina vuosina tulee näihin asioihin vaikuttamaan, kertoo Sarajärvi.

??- Suunnitelma pitää sisällään sen, että viiden vuoden aikana Seinäjoella olosuhteet ovat huippuluokkaa. Tähtäämme myös siihen, että vuonna 2011 Seinäjoella aloittaa jalkapallolukio. Siitä vuoden päästä meillä pitää olla oma jalkapallostadion. Nämä antavat lähtökohdat siihen, että meillä on edustusjoukkue vähintään Ykkösessä. Samoin A- ja B-junnut pelaavat omaa sarjaansa SM-sarjatasolla.

??- Nämä takaavat myös sen, että Seinäjoella on vetovoimaa, jonka myötä lippulaiva voisi seilata myös suurilla vesillä, lisää Sarajärvi.

??Maakunta mukaan
??Sarajärvi liputtaa vahvasti myös sen puolesta, että koko maakunta ymmärtäisi asian tärkeyden ja lähtisi omalla panoksellaan mukaan kuvioihin.

??- Toivottavasti seuroissa ymmärretään ja annetaan mahdollisuus heidän nuorille ja lupaaville pelaajille mahdollisuus kehittyä ja mitata rajoja laadukkaassa valmennuksessa ja huippuolosuhteissa. Ja se kokoava voima olisi SJK. Mutta tämäkin osa-alue tarvitsee sen, että näiden hankkeiden takana olisi jokainen jalkapalloihminen, jatkaa Sarajärvi.

??Päätoiminen valmentaja
??Yksi lähtökohta Sarajärven mielestä jatkokuvioihin on se, että edustusjoukkueella on päätoiminen valmentaja.

??- Jos rakennamme Seinäjoelle Suomen parhaat valmennusolosuhteet ja kaikki tarvittavat taustat, niin se vaatii myös sen, että seurassa on päätoiminen valmentaja. Siihen asiaan emme ole vielä muutaman päivän kestäneen puheenjohtajakauden aikana perehtyneet. Mutta sekin asia ratkaistaan lähipäivinä.

??- Kun kaikki asiat saadaan kohdalleen, niin uskon, että meillä on eteläpohjalainen jalkapallorintama, joka omaa mahtavat voimavarat, vakuutti Sarajärvi.?