123 456 7890

Salama-alku siivitti
JBK – SJK 0-3 (0-1)

01 min 0-1 Toni Kujala
67 min 0-2 Tommi Haanpää
70 min 0-3 Marko Huttu

Seinäjoen Jalkapallokerhon harjoituskauden viimeinen halliottelu Pietarsaaren Tellushallin uusitulla alustalla ei olisi mitenkään voinut saada parempaa alkua. Kotijoukkue JBK:n mustapaitaiset pelaajat eivät ehtineet kunnolla koskea palloon kertaakaan ennen kuin vieraat olivat siirtyneet hienon yhdistelmän jälkeen maalin johtoon.

Aloitukseen noussut Toni Kujala nimittäin puski hienosti pallon takakulmaan Jukka-Pekka Salmisen upean keskityksen jälkeen jo noin 15 sekunnin pelin jälkeen. Johannes Saranpää oli pelannut pallon Salmiselle, jonka kierteinen keskitys laidalta tavoitti rangaistusalueelta ahnaasti palloon tulleen Kujalan.

Kerhon salama-alusta huolimatta ottelun ensimmäinen puoliaika oli tasaista pelaamista ja ajoittain todella hyvää jalkapalloa kummaltakin joukkueelta. Jos joku erehtyy luulemaan, että JBK tulee talven harjoitusotteluiden jälkeen olemaan heittopussi Kakkosessa, saattaa se osoittautua moiseksi virhearvioinniksi, sillä Aleksei Eremenko Seniorin johtama joukkue liikuttelee palloa ajoittain kauniisti maestron johdolla.

Tänään Kerhon onnistui kuitenkin varsin usein sulkea syöttölinjat Eremenkolle ja näin ei taituri päässyt esittämään aivan terävintä osaamistaan. Puolustuslinja pelasi tiiviisti, eikä JBK kyennyt luomaan juuri lainkaan todellisia tekopaikkoja. SJK:n maalilla Jyri Nieminen joutui todella venymään vain pari kertaa. Ensimmäisellä puoliajalla Nieminen katkaisi mainiosti kovan matalan keskityksen luukulta ja toisella puoliajalla hän venytti sormensa puskuun, joka kimposi tolpan ulkotolpan kautta kulmaksi.

Sen sijaan vierasjoukkueella oli paikkoja lisätä johtoaan viimeisen vartin aikana useampaankin otteeseen etenkin Miika Asunmaan ja Tommi Haanpään hukattua paikkoja.

Ennen tuhlaussumaa vieraat kuitenkin ratkaisivat ottelun. Tuntui siltä, että reilun tunnin jälkeen kotijoukkueen eväät oli syöty ja selvästi paremmassa fyysisessä kunnossa ollut vierailija meni menojaan.

Ensin vapautti syötöllään Haanpää karkuteille ja nuori hyökkääjä iski maalin toisessa peräkkäisessä ottelussa kiertäen maalivahdin ja sijoittaen pallon tyhjiin. Pelikello näytti tuolloin ottelun 67. minuuttia ja vain kolme minuuttia myöhemmin vieraat olivat jälleen ahneina maalinedustalla. Ensimmäisen laukauksen onnistui JBK:n puolustus peittämään, mutta pallo kimposi siitä korkeuksiin ja kärkkäimpänä paikalla oli vaihdosta tullut Marko Huttu, joka puski shefkikuqimaisesti pallon ja veskarin maalin perukoille iskien näin viimeisen vaarnan kotijoukkueen arkkuun.

Kerhon otteissa oli runsaasti ilonaiheita. Joukkuepuolustaminen oli tiivistä ja varsinkin Jukka Ahola pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan puolustuksen keskustassa. Keskikentällä peli pysyi hyvin kontrollissa, eikä Aleksei Eremenko Sr päässyt pyörittämään omaa suurta sirkustaan kuten muutaman kerran aikaisemmin seinäjokelaisia vastaan.

Vaikka Tommi Haanpää oli ensimmäisellä puoliajalla paljolti pimennossa, virkistyi nuori mies tauolla ja esiintyi edukseen. Joskus viimeistelyprosentti olisi saanut olla huomattavasti parempi, sillä kesän otteluissa ei moiseen haaskaamiseen ole varaa. Toisaalta, jos tahti on maali ja matsi, se tyydyttää varmasti kaikkia. Maali oli nuorelle Haanpäälle talvikauden kolmas Kerhon edustusjoukkueessa.

Ottelun oma väriläiskä oli erotuomari, jonka nimi jäi, ehkä onneksikin, selviämättä. Linjattomuus sai pelaajat ajoittain kuumenemaan, sillä kukaan ei oikein tiennyt mitä saa ja mitä ei saa tehdä. Ottelun kolmannen maalin jälkeen kotijoukkueen pelaajien verenpaine taisi nousta kohtuullisen korkealle, sillä siinä vaiheessa alkoi kopista sukille melko rumasti. Seurauksena oli pari korttia mustapaidoille, joista varsin todella pimennossa ollut paluumuuttaja Daniel Kock osui lähes kaikkeen muuhun paitsi palloon.

Voitto oli Kerholle talvikauden viides yhdestätoista kamppailusta. Kolmesti on ollut tuloksena tasapeli ja tappiosarakkeessa on kolme merkintää. Saldo on siedettävä kun huomioidaan, että tappioista on kaksi tullut ylempisarjalaisille.

On mahdollista, että Kerho pelaa jo ensi torstaina yhden harjoitusottelun joko kotoisella Jouppilanvuoren Tekonurmella tai Norrvallan urheiluopistolla Vöyrillä. asia ratkeaa viimeistään maanantaina.

SJK: Jyri Nieminen, Jani Asuintupa, Jukka Ahola, Petri Niemi (46. Tiitus Lehtinen), Petri Huttu, Anssi Syrjämäki (58. Marko Huttu), Jukka-Pekka Salminen (69. Miika Asunmaa), Mikko Kärki (58. Henri Saranpää), Johannes Saranpää, Toni Kujala (63. Jere Jääskeläinen), Tommi Haanpää

Kuvagalleria op”