123 456 7890

SJK kohtaa lauantaina OmaSp Stadionilla KuPS:n klo 16.00 ja ottelu on samalla runkosarjan viimeinen. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa. Peli näkyy myös Ruutu-palvelusta.

Panoksena SJK:lla on ottelussa ylemmän loppusarjan, eli Mestaruussarjan, viimeinen paikka. Vain voitto kelpaa, jotta olisi edes mahdollisuus mitalipeleihin. Lopullinen varmuus asiasta on kuitenkin muiden käsissä. Eli käytännössä, jos SJK voittaa lauantaina, ja sunnuntaina FC Lahti – IFK Mariehamn -ottelussa IFK jää ilman voittoa, pääsisi SJK ylempään loppusarjaan. Teoriassa myös FC Lahdella olisi mahdollisuus nousta SJK:n kanssa tasapisteisiin, mutta heidän tulisi latoa todella isot maaliluvut, jotta he nousisivat maalierolla edelle. Siitä kuitenkin lähdetään, että SJK hoitaa oman osuutensa lauantaina. Muiden tekemisiin SJK ei voi enää vaikuttaa.

Meidän edellinen peli Maarianhaminassa oli iso pettymys meille kaikille. Sitä aiemmassa RoPS-pelissä kuitenkin näytimme askeleita eteenpäin, mutta sitten Maarianhaminassa me otimme selvästi askeleen taaksepäin. Olemme nyt alkuviikosta käyneet sen läpi ja tiedämme, missä pitää olla parempia. Pelaajien reaktio asiaan on ollut mahtava. He ovat toipuneet pettymyksestä ja ovat tehneet todella kovasti töitä. Olemme fyysisesti, taktisesti ja mentaalisesti taas paremmassa tilassa, ja odotamme lauantain peliä innolla, sanoo SJK:n päävalmentaja Brian Page.

Tällaiset pelit ovat niitä, joiden vuoksi tätä lajia pelataan. Jos joku ei odota innolla tällaista tärkeää ja kovaa ottelua, kovaa vastustajaa vastaan, niin en tiedä miksi hän on mukana jalkapallossa. Näitä kaikki haluavat pelata. Voimme mennä siihen positiivisina ja luottavaisina, sillä tiedämme, että pystymme ottamaan tarvittavat pisteet ja lyömään kovat paineet sunnuntaina pelaaville, Page jatkaa.

Se onkin ainoa etu siinä, että pelaamme päivää aiemmin. Voimme voitolla lyödä heille kaikki paineet ja tehdä siten heidän päivästään vaikeamman. Ja juuri sen me aiomme myös tehdä, päättää Page.

Vastaan tuleva KuPS on jo varmistanut paikkansa ylemmässä loppusarjassa ja se on juuri nyt yksi suurimpia mestarisuosikkeja yhdessä FC Interin ja Ilveksen kanssa. Se on kovassa iskussa ja onnistumiset ruokkivat itseluottamusta entistä kovemmaksi tulos tulokselta. SJK oli kuitenkin edellisessä kohtaamisessa Kuopiossa vahvempi 0–1-tuloksella. SJK on myös kaatanut mestarisuosikki Interin molemmissa kauden kohtaamisissa, joten mitään syytä ei ole lähteä nöyristelemään mitään joukkuetta vastaan Veikkausliigassa.

Olemme yksittäisissä peleissä kyllä näyttäneet, että pystymme voittamaan kenet vaan, mutta emme ole voittaneet putkeen pelejä tällä kaudella. Se on ollut ongelma, sanoo SJK:n maalivahti ja kapteeniston jäsen Mihkel Aksalu.

Nyt meillä on tilanne, että tässä vaiheessa, kun on runkosarjan viimeinen peli, se pitää voittaa. Kaikki ovat keskittyneet siihen. Koko joukkue on keskittynyt voittoon ja toivottavasti se näkyy lauantaina myös pelissä, Aksalu jatkaa.

Olemme koko kaudella puolustaneet joukkueena hyvin ja päästäneet vähän maaleja. Mutta samalla emme ole tehneet maaleja. Kenties se on johtunut siitä, että koko joukkue on ollut niin alhaalla tai pelaajat ovat tehneet niin paljon töitä alaspäin, että eivät ole enää jaksaneet saada voimaa hyökkäyspäähän samalla tavoin. Nyt kuitenkin Brian Page staffinsa kanssa, on tuonut meille uusia ajatuksia, miten tätä parannetaan ja toivottavasti myös se näkyy lauantaina pelissä, päättää Aksalu.

Otteluun on tulossa SJK-kannattajien lisäksi paikalle paljon KuPS-kannattajia, jotka sijoittuvat OmaSp Stadionin Itäpäädyn lohkoon 114. Heillä on sinne oma lippulinkkinsä, omat palvelut ja sisäänkäynnit. KuPS-kannattajien lohkoon ei saa lippuja enää lippukioskilta.

SJK – KuPS lauantaina 31.8. klo 16.00. Carlsberg Sports Bar aukeaa klo 14.00, muut palvelut ja katsomot klo 15.00. Voit lukea lisää ottelutapahtuman järjestelyistä ja palveluista tämän ennakon loppuosasta.

Mestarisuosikki KuPS vieraaksi

Seinäjoella syntyneen ja jalkapallo-oppinsa saaneen Jani Honkavaaran valmentama KuPS on yksi Veikkausliigan mestarisuosikeista. KuPS:lla on Honkavaaran alaisuudessa kaksi perättäistä mitalia, mutta tällä kaudella KuPS:lla on mestaruuteen paremmat saumat kuin aikoihin. Joukkue on ennen runkosarjan päätöskierrosta kolmantena ja vain kolmen pisteen päässä sarjaa johtavasta Ilveksestä. Ylemmän loppusarjan paikka sillä on ollut jo pidempään plakkarissa.

Pari viikkoa sitten Jani Honkavaara ilmoitti perhesyihin vedoten jättävänsä KuPS:n tämän kauden päätteeksi. Honkavaaran perhe asuu Tuusulassa ja jatkuva matkustaminen kodin ja työpaikan välillä kävi hänen sanojensa mukaan liian raskaaksi. Siksi Honkavaaran kolmivuotinen pesti KuPS:ssa olisi kaunista päättää nyt mestaruuteen. Ennen KuPS:aa Honkavaara valmensi Helsingin IFK:ta ja oli vielä syksyllä 2016 lähellä liittyä SJK:n valmennusryhmään, ennen KuPS:n päävalmentajan tehtäviä.

KuPS:lla on Seinäjoen futisväelle tuttuja nimiä myös pelaajistossa. SJK:ssa jalkapallokasvatustaan saanut Kalle Taimi on osa KuPS:n puolustaja-arsenaalia, ghanalais-ruotsalainen keskikenttäpelaaja Reuben Ayarna pelaa toista kauttaan Kuopiossa ja kamerunilaishyökkääjä Ariel ”Tuco” Ngueukam liittyi KuPS.n riveihin kesän siirtoikkunassa. Taimi pelasi Seinäjoella vielä kaudella 2014, Tuco kaudella 2016 ja Reuben Ayarna siirtyi SJK:sta kesken kauden 2018 KuPS:n paitaan.

Kuntopuntarissa KuPS on toisena heti FC Interin takana. Edelliset viisi otteluaan se on pelannut ilman tappiota, mukaan lukien kotiottelu Eurooppa-Liigan karsinnoissa Legia Varsovaa vastaan. Kolme viimeistä peliä on voittoja, maalierolla 9-0. SJK saa todellakin vastaansa Veikkausliigan kuumimman joukkueen lauantaina.

Kärjessä pelaava brasilialainen Lucas Rangel on tehnyt kahdeksan maalia, mutta kärsinyt myös loukkaantumisista. Keskikentällä kapteeni Petteri Pennanen on tehnyt viisi maalia ja syöttänyt huimat seitsemän osumaa. Pennanen on myös ainoa pelaaja, joka on pelannut KuPS:n kaikissa Veikkausligan otteluissa tällä kaudella. Maalissa Otso Virtanen on sarjan parhaita maalivahteja ja puolustuslinjassa laitapakki Luis Carlos Murillo ehdottomia tähtiä yhdessä toppareiden Vinko Soldo ja Babacar Diallon kanssa.

Diallo on kuitenkin ollut viime aikoina loukkaantuneena, samoin Ayarna. Molempien edellinen peli on elokuun alusta. Viime ottelussa myös keskikentän vahva pelaaja Issa Thiaw tuli vaihtoon loukkaantumisen vuoksi, samoin vaihdosta mukaan tullut Rangel joutui sivuun. Jani Honkavaara kertoi edellisen ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa, että Ayarna ja Diallo ovat tulossa mukaan seuraavaan peliin. Lucas Rangel ja Issa Thiaw ovat sen sijaan vielä kysymysmerkkejä. Varmuudella on sivussa ainakin maalivahti Miika Töyräs.

Tässä ottelussa avataan Itäpäädyn vieraskatsomo lohkossa 114 ja KuPS-kannattajia on ennakkotietojen mukaan tulossa paljon. Vieraslohkoon on oma ennakkolippulinkkinsä ja oma sisäänkäynti suoraan lohkon takaa. Siellä on myös kaikki omat palvelut anniskeluineen. Kaikki KuPS-henkiset katsojat voivat sijoittua sinne. Lippulinkki löytyy tästä. Lippuja sinne ei myydä enää lippukioskilta.

Hetemaj palaa pelikiellosta

SJK saa takaisin kokoonpanoon kapteeni Mehmet Hetemaj’n, joka missasi IFK Mariehamn -vieraspelin korttitilin täyttymisen vuoksi. Obed Malolo sai punaisen kortin IFK:ta vastaan ja on siten pelikiellossa.

Dion Acoff ja Billy Ions ovat edelleen sivussa loukkaantumisten takia. José Nadson on jo mukana harjoituksissa, mutta lauantain pelikuntoa katsotaan vielä viimeistelyharjoituksissa. Viime pelin kokoonpanossa oli mukana pitkään loukkaantuneena olleet Jarkko Hurme sekä Boris Kadio. Heistä Hurme myös pelasi ottelussa.

IFK Mariehamn -vierasottelun yllättäen sairauden vuoksi missannut Moshtagh Yaghoubi on edelleen sairaana, eikä hän ole pystynyt osallistumaan harjoituksiin tällä viikolla.

Edustusjoukkueen mukaan on nostettu SJK Akatemiasta 19-vuotias laitahyökkääjä Jyri Kiuru, joka on pelannut muun muassa useita Suomen U19-maajoukkueen pelejä. Kiuru on alunperin Nummelan NuPS:n kasvatti, mutta pelannut myös KäPa:ssa ja Klubi 04:ssa, ennen siirtoa Seinäjoelle. Kiuru ei ole vielä tehnyt Veikkausliigadebyyttiään, mutta hän oli mukana Maarianhaminassa vaihtopenkillä. Hän on myös harjoitellut tämän viikon edustusjoukkueen mukana.

Lauantain peliin SJK:lla on vain yksi tavoite, eli ottaa voitto KuPS:sta. Mihinkään muuhun ei joukkue voi vaikuttaa, joten niihin ei tarvitse etukäteen uhrata ajatuksia. Lopullinen tilanne ratkeaa muutenkin vasta sunnuntaina FC Lahden ja IFK Mariehamnin välisessä ottelussa. Voittoon SJK tarvitsee kuitenkin maaleja, joita se ei ole onnistunut tekemään viidessä viimeisimmässä ottelussa. Koko Veikkausliiigassa SJK:n kompastuskivi on ollut juuri maalien puuttuminen hyökkäyspäässä. SJK on tehnyt vähiten maaleja, mutta samalla se on myös päästänyt niitä toisiksi vähiten. Toivotaan, että ketsuppipullo aukeaisi nyt lauantaina. Maaleja tarvitaan muutenkin lisää tulevaisuudessa.

Paikka ylemmässä loppusarjassa ei takaisi vielä yhtään mitään muuta kuin varman paikan kauden lopussa pelattavaan europeliturnaukseen sekä mahdollisuuden mitaleille. Jos SJK taas jäisi alempaan loppusarjaan, olisi kaudessa silti vielä pelattavaa. Haastajasarjan kaksi parasta joukkuetta selviytyvät europeliturnaukseen. SJK voisi sitä kautta vielä taistella paikan eurokentille kaudeksi 2020.

Loppusarjojen runkopäivät ovat jo tiedossa ja julkiset Veikkausliigan sivuilla, mutta joukkueet voivat tehdä niihin vielä muutoksia päivän tai parin osalta. Siten vahvistetut otteluohjelmat selviävät vasta ensi viikon aikana. Joka tapauksessa Veikkausliiga jää tämän ottelun jälkeen parin viikon maajoukkuetauolle ja ensimmäinen loppusarjojen runkopäivä on 15.9.

Lauantain ottelun järjestelyt ja oheistapahtumat

SJK – KuPS potkaistaan käyntiin OmaSp Stadionilla klo 16.00. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa. Lippujen hinnat löydät tästä. Alle 7-vuotiaat pääsevät vanhempiensa seurassa ilmaiseksi.

OmaSp Stadionin portit ja Carlsberg Sports Bar aukeavat klo 14.00. Lippukioski ja SJK Shop palvelee klo 14.30 alkaen ja SJK Shop on auki vielä ottelun jälkeen. Muut palvelut ja kioskit aukeavat klo 15.00. Katsomot sulkeutuvat ottelun jälkeen, mutta Carlsberg Sports Barissa ovet pysyvät auki vielä pitkään. Ennen ottelua SJK Shopissa on SJK:n pelaaja jakamassa nimikirjoituksia.

Ilmainen ja valvottu lapsiparkki aukeaa klo 15.00 Pääkatsomon Itäpäädyn puoleisen katsomorakenteiden alla. Lapsiparkkia hoitaa Fressi ja se sulkeutuu ottelun päättyessä. Lapsiparkissa on pomppulinnat ja paljon muuta mukavaa perheen pienimmille. SJK:n perhekatsomo sijaitsee suoraan Lapsiparkin yläpuolella.

OmaSp Stadionin alueella pysäköinti on haasteellista ja kaikista alueen pysäköintipaikoista vastaa Seinäjoen kaupunki. SJK suositteleekin tulemaan paikalle joko Stadionbusseilla, Keskustaksin autoilla, pyörillä tai kävellen. Keskustaksin tolppa löytyy OmaSp Stadionin pihasta, sisääntulorampin kohdalta ja polkupyöräparkki on stadionin edessä olevalla tapahtumatorilla.

Stadionbussit kiertävät kaikkiin SJK:n kotiotteluin Seinäjoen keskustasta ja asuntoalueilta ennen ja jälkeen ottelun. Stadionbussin toteuttaa Härmän Liikenne Oy ja löydät tarkat aikataulut sekä reitit Stadionbussin omalta sivulta, tästä linkistä. Matkan hinta on 3 euroa suuntaansa.

Anniskelualueet löytyy Eteläkatsomon ja Kannattajapäädyn alta, samoin tietenkin Pääkatsomon Carlsberg Sports Barista ja Atria Loungesta. Näiden lisäksi, uusina alueina on Kannattajapäädyn Kloppien osion vieressä lohkosta 125 kaksi alinta penkkiriviä sekä Pääkatsomon ja Kannattajapäädyn kulmauksessa lohkossa 101 palveleva alue. Pääkatsomon VIP-penkeistä osa on anniskelualuetta. Kaikki anniskelualueet ovat K18.

Ottelutapahtumassa on käytössä katsomomyynti, eli ruokaa ja juomaa saa suoraan omalle paikalle katsomossa kiertävien myyjien toimesta. Maksutapana toimii MobilePay, jolla voit maksaa myös muissa OmaSp Stadionin kioskeissa ja ravintoloissa. Katsomomyyjät tunnistaa punaisesta hupparista. Hupparissa on jokaisella myyjällä myös oma MobilePay-koodi, jota käytetään maksutapahtumass.

Carlsberg Sports Barissa on happy hour klo 14.00 – 15.00 ja pelaajahaastatteluita ennen ja jälkeen ottelun. Tunnelmaa siellä nostaa DJ Josio. Ensimmäisen tunnin aikana ottelun jälkeen, voit osallistua Carlsberg Sports Barissa aidon Veikkausliigan ottelussa käytössä olleen ottelupallon arvontaan. Arvonta suoritetaan kaikkien ostoksia tunnin aikana tehneiden kesken, noin klo 19.00. Jos voittaja ei ole enää paikalla, suoritetaan uusi arvonta. SJK:n Kannattajapäädyn katsomoanniskelualueella, on happy hour tunti ennen ottelun alkua, klo 15.00 – 16.00.

Ottelun aikana Giganttisinta pelaajaa pääsee äänestämään SJK mobiiliapplikaation kautta, Kaikkien äänen antaneiden kesken arvotaan jokaisessa ottelussa 50 euron lahjakortti Seinäjoen Gigantti -tavarataloon. Gigantti palkitsee kauden päätteeksi myös koko kauden aikana eniten ääniä keränneen pelaajan.

Tässä ottelussa avataan Itäpäädyn vieraskatsomo lohkossa 114. Sinne on oma ennakkolippulinkkinsä ja oma sisäänkäynti suoraan lohkon takaa. Siellä on myös kaikki omat palvelut anniskeluineen. Kaikki KuPS-henkiset katsojat voivat sijoittua sinne. Lippulinkki löytyy tästä. Lippuja sinne ei myydä enää lippukioskilta.

Huomioithan, että kaikissa SJK:n kotiotteluissa noudatetaan Palloliiton sääntöjä ja ohjeistuksia yleisön suhteen ja kaikille katsojille tehdään porteilla turvatarkastukset. Voit tutustua Palloliiton sääntöihin tästä linkistä.

Median edustajilta edellytetään akkreditointia viimeistään päivää ennen tapahtumaa, jotta voimme varata tilaa toimittajille ja kuvaajille. Akkreditointipyynnöt: lari.paski@sjk.fi

Tervetuloa viihtymään OmaSp Stadionille!