123 456 7890

SJK matkustaa Rovaniemelle ja kohtaa siellä sunnuntaina 6.10. klo 16:00 kotijoukkue RoPS:n. Ottelu näkyy suorana Ruutu-palvelusta kotikoneilla ja Seinäjoella sitä voi katsoa ilmaiseksi OmaSp Stadionin Vieramatsi Live-tapahtumassa.

Sunnuntain ottelu on kauden toiseksi viimeinen ja samalla viimeinen vierasottelu, jos SJK ei pääse mukaan kauden jälkeen pelattavaan Euroturnaukseen. Sinne pääsyyn on edelleen mahdollisuudet olemassa ja sitä varten sunnuntaina olisi otettava voitto.

Työmme on aina antaa kaikkemme, oli tilanne sitten mikä tahansa. Meidän kannattajat ansaitsevat sen ja tämä seura ansaitsee sen. Sitä olen sanonut pelaajille, että on velvollisuutemme tehdä kaikkemme jokaisena päivänä, jokaisessa pelissä ja harjoituksessa. Muuten emme tarvi muutoksia. Meillä on tässä joukkueessa kaikki tarvittava, jotta voimme kääntää kierteemme. Meillä on kaikki ne ominaisuudet mitä siihen tarvitaan, sanoo SJK.n päävalmentaja Brian Page.

Minä ja me kaikki olemme todella pettyneitä siitä, että emme ole käyttäneet kykyjämme ja mahdollisuuksiamme hyväksi. Siksi nyt on viimeinen hetki, että näytämme mistä olemme tehty ja hoidamme työmme sekä saamme mukaamme kunnon tuloksen. Jos muut tulokset menee vielä meidän eduksemme, niin meillä on vielä viimeisen otteluun pelattavaa. Meillä on vielä mahdollisuus saavuttaa tavoitteet europaikasta, päättää Page.

SJK on kohdannut RoPS:n tällä kaudella Veikkausliigassa jo kahdesti, eikä edellisestä kohtaamisesta ole edes kovin kauaa. Elokuussa RoPS vieraili Seinäjoella ja silloin peli päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin. Samoin päädyttiin tasapeliin kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Rovaniemellä toukokuussa ja tuolloin tulos oli 1-1. SJK:n maalin teki Denys Oliinyk ja RoPS:n Eetu Muinonen. Edellisessä Rovaniemen vierailussa SJK oli hieman varamiehisenä matkassa ja juuri ennen ottelua jouduttiin tekemään vielä viime hetken muutoksia.

Viimeksi tehtiin lopullinen päätös pelaamisestani, vain muutamia minuutteja ennen ottelun alkua. Ja se oli samalla itselleni kauden ensimmäinen peli alkukauden loukkaantumisen jälkeen. Se oli siis ensimmäinen peli kun olin kokoonpanossa ja samalla juuri ennen pelin alkua tuli sitten tieto, että Nadson ei pystykään pelaamaan ja hyppään kehiin. Pelasin sen pelin sitten Tikkasen kanssa, muistelee SJK:n puolustaja Joel Mero edellistä Rovaniemen reissua.

Tasuri sieltä saatiin ja pelattiin mielestäni ihan ok peli. Sitten pelattiin myös täällä hyvin RoPS:a vastaan, mutta jäätiin taas tasuriin. Nyt sitten voitto tästä pelistä, niin jää parempi maku suuhun näistä kohtaamisista, Mero jatkaa.

Ihan varmasti he tulevat peliin kuitenkin kovaa, sillä heillä on siinä vielä se vaara, että joutuvat karsijan paikalle. Eivätkä he taatusti halua siihen, joten tulee varmasti vaikea peli. Mutta me lähdetään voittoa tavoittelemaan, varsinkin kun niitä ei ole viime aikoina meille tullut. Ja meillä on edelleen mahdollisuus päästä eteenpäinkin, joten tottakai lähdetään hakemaan voittoa, päättää Mero.

Sunnuntaina 6.10. klo 16:00, RoPS – SJK Rovaniemen Keskuskentällä.

Putoamista vastaan pelaava RoPS muutoksien edessä

Kauteen Toni Koskelan valmennuksessa lähtenyt, mutta valmentajansa HJK:lle menettänyt RoPS, on muutoksien edessä. Valmentaja saattaa vaihtua vielä tämän kauden jälkeen. Tällä hetkellä joukkuetta valmentaa Pasi Tuutti, joka oli seuran junioripuolen valmennuspäällikkö ennen Koskelan lähtöä ja samalla Koskelan apuvalmentaja. RoPS on kuitenkin kertonut, että valmentajaratkaisuja pyritään tekemään tulevalla maajoukkuetauolla. Tuutti on edelleen yksi vaihtoehto jatkamaan tehtävässä. Paljon vaikuttaa varmasti myös sarjapaikka, sillä RoPS voi edelleen joutua putoamiskarsintaan.

Tämän kauden jälkeen RoPS aikoo myös tuulettaa joukkuettaan isolla kädellä ja sopimuksia ensi kaudeksi on kuudella pelaajalla. Lisäksi RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva sanoi sanomalehti Lapin Kansalle, että RoPS haluaa pitää nykyjoukkueestaan enää vain HJK:sta lainalla olevat Kalle Katzin ja Kevin Kouassivi-Benissanin sekä omista kasvateista Veka Pyynyn, joka on ollut loukkaantumisen vuoksi sivussa koko kauden. Katzin ja Kouassivi-Benissanin kohdalla HJK:lla on sanavalta, sillä pelaajat palaavat kauden päättyessä takaisin heidän riveihin. Ensi kaudelle RoPS-pelaajista on sopimus vain nuorten pelaajien, Juho Hyvärinen, Lucas Lingman, Tommi Jäntti, Atte Sihvonen, Sampo Ala ja Matias Tamminen kanssa.

Jos puheenjohtaja Nivan puheet pitää paikkaansa, jättää sunnuntain ottelussa jäähyväiset rovaniemen yleisölle moni seuran kokeneempi pelaaja, kuten Taye Taiwo, Aleksandr ”Boris” Kokko, Antonio Reguero ja Eetu Muinonen. RoPS:lla on toki pienet saumat vielä mukaan Euroturnaukseen, mutta siihen vaadittaisiin pientä ihmettä. Edes voitot molemmissa jäljellä olevissa otteluissa ei siihen riittäisi. Veikkausliigan päätöskierroksella RoPS pelaa vierasottelun Helsingin IFK:n vieraana.

RoPS tarvitsee kuitenkin vielä pisteitä sarjapaikkansa varmistamiseenkin. Jos SJK voittaa RoPS:n sunnuntaina ja KPV voittaa samaan aikaan omassa ottelussaan FC Lahden, on RoPS ennen päätöskierrosta vain kahden pisteen päässä putoamiskarsintaan joutumisesta. Ja jos päätöskierroksella tulee tappio, voisi KPV nousta oman ottelunsa voittamalla heidän ohitseen. KPV kohtaa päätöskierroksella VPS:n kotikentällään.

Varmuudella rovaniemeläisiltä on sivussa loukkaantumisen vuoksi Sergio Llamas ja Santeri Haarala sekä aiemmin mainittu Pyyny. Kysymysmerkillä on muun muassa puheenjohtaja Nivan pidettävien pelaajien listassa mainitsematta jääneet pelaajalegendat, Aleksandr Kokko ja Eetu Muinonen sekä puolustajat Juho Hyvärinen ja Kalle Katz. Myös 17-vuotias hyökkääjä Sampo Ala saattaa olla sivussa sunnuntaina.

Viime peleissä RoPS:n tehokkaimpina pelaajina on häärinyt Youness Rahimi, joka on entinen SJK:n pelaaja. Nyt 24-vuotias Rahimi, on entinen Suomen U21-maajoukkueen pelaaja ja pelasi SJK:ssa kaudella 2016. Siten hän oli mukana voittamassa SJK:n kanssa pronssimitalia ja Suomen cupia. Tällä kaudella Rahimi on pelannut 20 ottelua RoPS:n paidassa ja tehnyt niissä neljä maalia. Kaksi näistä on syntynyt viimeisissä neljässä ottelussa. SJK:ssa, tuolloin 21-vuotias Rahimi, pelasi 15 Veikkausliigan ottelua ja niissä syntyi yksi maali FC Lahden verkkoon.

Mihkel Aksalu loukkaantui harjoituksissa

SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu loukkaantui harjoituksissa sen verran ikävästi, että tällä tietoa hän on loppukauden sivussa. Hänet oli myös nimetty Viron A-maajoukkueeseen EM-karsintaotteluihin, mutta nyt tulleen yläraajavamman vuoksi, hän joutuu jäämään sivuun myös maajoukkuetehtävistä. Vamman vakavuus selviää vasta tarkempien tutkimuksien jälkeen, joita tehdään viikonlopun ja alkuviikon aikana.

Aksalun lisäksi, SJK:lta on sivussa varmuudella ainoastaan operaatiosta toipuva Billy Ions ja vielä pienellä kysymysmerkillä puolustaja José Nadson. Nadson on jo harjoitellut ja häntä odoteltiin mukaan viime otteluun KPV:ta vastaan. Hän ei kuitenkaan pelannut silloin ja päätös pelaamisesta sunnuntaina, tehdään valmistavissa harjoituksissa. Kenttäpelaajien osalta pelaajatilanne on hyvä, jopa parempi kuin hetkiin, kun Brian Page on aiemmin joutunut vaihtelemaan joukkuetta lähes joka otteluun. Nyt ryhmä on kuitenkin melko hyvin kasassa ja se on näkynyt myös viikolla harjoituksissa.

Myös SJK Akatemia matkustaa Rovaniemelle omaan otteluunsa ja se kohtaa päivää aiemmin lauantaina RoPS:n kakkosjoukkueen Kakkosen runkosarjan päätösottelussa. SJK Akatemia johtaa lohkoa 12 pisteellä, mutta se tarvitsee vielä pisteen, jotta se varmistaa lopullisesti nousun Ykköseen. Tarvittaessa osa juniori-ikäisistä pelaajista voi jäädä Rovaniemelle ja mukaan edustuksen peliin. Ainakin vastuuvalmentaja Thomas Dunne jää Rovaniemelle, Brian Pagen avuksi sunnuntain otteluun. SJK:n B-nuoret, eli SJK U17, pelaa lauantaina kauden päätösottelun Seinäjoella ja seuran talenttivalmentaja Toni Lehtinen on paikan päällä siinä ottelussa. A-nuorten SM-sarja päättyi jo viime viikonloppuna, joten SJK U20-joukkueen pelaajat ovat mukana SJK Akatemian joukkueessa. SJK:n A- ja B-nuoret, ovat jo varmistaneet paikat talvella pelattaviin SM-karsintasarjoihin. B-nuorilla on myös toinen sarjapaikka Ykköseen varma, joten B-nuorten kakkosjoukkueellekin on hyviä pelejä tiedossa ensi kesänä.

SJK:n edustusjoukkueella puolestaan on edelleen mahdollisuus nousta mukaan kauden jälkeen pelattavaan Euroturnaukseen, vaikka se onkin pieni mahdollisuus. SJK tarvitsee voiton molemmista jäljellä olevista otteluistaan ja samaan aikaan HIFK:n ja FC Lahden tulisi menettää omissa otteluissaan pisteitä – mielellään jopa hävitä omat ottelunsa. Päätöskierroksella SJK kohtaa kotonaan FC Lahden, joten SJK:n voitto tänä sunnuntaina ja FC Lahden tappio omassa ottelussaan, toisi varmuudella jännitettävää vielä runkosarjan päätöspeliin. Jos HIFK ja FC Lahti voittaa molemmat omat ottelunsa, ei edes voitto sunnuntaina auttaisi SJK:ta.

Ennen päätöskierrosta ja sunnuntain ottelun jälkeen, jää Veikkkausliiga maajoukkuetauolle. SJK:n riveistä lähtee maajoukkueiden mukaan Joonas Sundman, joka pelaa Suomen U21-maajoukkueen mukana alle 21-vuotiaidn EM-karsintoja sekä Jeremiah Streng ja Maximo Tolonen, joilla on omiin tuleviin karsintoihin valmistava kolmen maan harjoitusturnaus Suomen U19-maajoukkueen mukana.

Veikkausliigan runkosarjan päätöskierros pelataan maajoukkuetauon jälkeen lauantaina 19.10. klo 15:00 ja silloin SJK isännöi OmaSp Stadionilla FC Lahtea. Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK:n verkokkaupassa sekä arkisin klo 9-16 SJK Shopissa.