123 456 7890

SJK hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa ja loi useampia tilanteita, mutta maalia ei syntynyt. Toiselle jaksolle RoPS puolestaan tuli hyvin ja otti kontrollin. Lopulta RoPS teki avausmaalinkin SJK:n pettymykseksi. SJK kuitenkin palasi peliin hyvin ja nousi vielä tasapeliin ottelussa. Maalintekijänä oli ensimmäistä virallista otteluaan SJK:n paidassa pelannut Dárvin Chávez. Suomen Cupin karsinat ja lohkovaihe jatkuu ensi lauantaina, kun SJK saa Wallsportille vieraaksi Veikkkausliigaan nousseen FC Hakan. SJK – FC Haka alkaa lauantaina 1.2. klo 14:00. Liput vain ovelta hintaan 10€. Kauden 2020 kausikorteilla sisään ilmaiseksi. Kausikortit myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja arkisin klo 9-17 SJK Shopissa.

RoPS – SJK 1-1 (0-0)
1-0 59 min Eetu Muinonen
1-1 77 min Dárvin Chávez

– Ensimmäinen puoliaika hyvä meiltä, mutta toisen puoliajan keskivaiheille tuli huono vaihe. Mutta hyvin noustiin ja aina pitää olla tyytyväinen, kun noustaan tappioasemasta. Mielestäni myös hyvävauhtinen ja intensiivinen peli. Palveli tätä vaihetta missä mennään aika kivasti. Ja aika hyvin saatiin pelisuunnitelmaa noudatettua. Vähän tehottomia oltiin tuolla ylhäällä. Meillä oli paikat ja meidän olisi pitänyt ensimmäisellä puoliajalla päästä johtoon pelissä. Jouduttiin sitten vähän lopussa jahtaamaan, mutta hyvä että saatiin peli tasoihin, sanoi SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara pelin jälkeen.

Ensimmäisellä puoliajalla SJK:lla oli yksi Robin Sidin pystypuuhun laukoma tolppaveto, Serge Atakayilta pari vetoa hieman ohi maalin ja muutamia muitakin tilanteita. Jotain tapahtui kuitenkin toisen puoliajan alussa.

– Meidän muoto vähän hajosi siinä. Eli peli vähän hajosi. Ehkä vähän väsyttiinkin siinä. Ja kun saatiin muutama vaihto, niin saatiin taas vähän liikettä lisää kentälle. Tässä vaiheessa kautta se on sellaista, että ätkät väsyy. Hyvin kuitenkin pidettiin sitä intensiteettiä yllä ensimmäisellä jaksolla, niin tiedettiin, että jossain vaiheessa se väsy tulee, Honkavaara jatkoi.

Ensi viikolla SJK kohtaa FC Hakan kotona ja ottelu pelataan lauantaina 1.2. klo 14:00.

– Me käydään sitä varten tää peli läpi, kuten aina peli käsitellään. Katsotaan missä onnistuttiin ja mitä pitää parantaa. Ihan normaali viikko. Jossain vaiheessa aletaan vähän valmistautumaan ja katsomaan mitä heitä varten kehitetään. Tämä on kuitenkin pre-season samalla ja se aiheuttaa omat haasteensa. Harjoitellaan kuitenkin edelleen niitä samoja asioita.

Pelissä SJK säilyi ilman loukkaantumisia, mutta lopussa Keaton Isaksson sai pienen iskun päähänsä.

– Se aiheutti omat toimet tuossa lopussa, mutta muuten ei ole kenelläkään mitään sen kummempaa vaivaa. Tikkanen oli tänään pois pienen loukkaantumisen vuoksi, mutta hänkin tulee taas ensi viikolla mukaan, päätti Honkavaara.

Pelaajistossa tasapeliin oltiin enemmän pettyneitä.

– Vähän tyhjä on takki. Olen aika pettynyt, että emme saaneet kolmea pistettä. Mutta toisaalta saatiin sitten lopussa tasoitus. Tuntui vähän, että se oli sitten vaikea lopulta murtaa RoPS:n puolustusta. Pääsimme hyvin heidän hyökkäyskolmannekselle, mutta sitten oli vaikeaa. Osaltaan myös meidän puolustamistyöskentelyssä on parantamisen varaa. Oli paljon hyviä juttuja mutta paljon myös petrattavaa. Eli huomaa kyllä, että pystymme vielä paljon parempaan, sanoi SJK:n puolustaja Tero Mäntylä ottelun jälkeen.

– Ensimmäisen puoliajan alussa itselläni oli hyvä puskupaikka siinä, mutta maalivahti torjui. Ja oli meillä muutenkin paljon semmoisia läheltä piti tilanteita. Olisiko siinä nyt kuitenkin ollut vielä vähän se viimeinen ratkaisu, mikä petti. Sen puoliajan jälkeen oli ihan hyvä tunne pelistä. Siten toisella jaksolla RoPS sai vähän painetta ja se oli mielestäni halpa maali mikä päästettiin. Pitäisi puolustaa paremmin keskitykset. Toki viimeistely oli hieno, ei mitään pois siitä,
Mäntylä jatkoi.

Mäntylä teki nyt debyytin SJK:n paidassa virallisissa otteluissa, vaikka hän on Seinäjoella kasvanut ja ehti aikoinaan pelata muutaman harjoituspelin ennen maailmalle lähtöään. Tänä talvena hän on kuitenkin ehtinyt pelata jo muutaman harjoitusottelun.

– Ei tässä kyllä vielä huomannut eroa niihin harjoituspeleihin. Pakko sanoa se suoraan. Ehkä pikkuisen oli erilainen fokus matsiin, että lähdettiin pelaamaan tuloksesta ja siinä mielessä hyvä, että saatiin edes se yksi piste, vaikka kolmea lähdettiin hakemaan. Eniten itselläni oli perhosia vatsassa siinä ensimmäisessä harjoituspelissä. Tästä on hyvä jatkaa, totesi Mäntylä vielä lopuksi.

SJK: Jesse Öst MV, Tero Mäntylä, Samba Benga, Dárvin Chávez (82’ Joonas Sundman), Niko Markkula, Mehmet Hetemaj, Keaton Isaksson, Serge Atakayi (60’ Daniel Håkans), Robin Sid (77’ Denys Oliinyk), Aatu Kujanpää (69’ Jude Arthur) ja Joonas Lepistö (46’ Jeremiah Streng).