123 456 7890

SJK:n reissu napapiirille jäi tuloksettomaksi, kun RoPS onnistui voittamaan 1-0 luvuin. Ottelussa ei pahemmin paikkoja nähty ja vähätkin tilanteet tuli erikoistilanteista. Siten peli oli juuri niin tarkkaa pelaamista kuin ennakkoon arveltiin. RoPS piti enemmän palloa varsinkin ensimmäisellä jaksolla, mutta ensimmäisellä jaksolla paremmat paikat tuli silti SJK:lle. Lopulta kun peliä oli pelattu reilu tunti, onnistui RoPS pelaamaan Simo Roihan SJK:n linjan taakse ja tämä sijoitti pallon hienosti taka-alakulmaan. SJK aloitti loppukirin, mutta ei saanut kunnolla luotua vaaraa RoPS:n tiiviille puolustukselle. Voitto oli sarjassa toisena olevalle RoPS:lle ensimmäinen SJK:sta sitten kauden 2015. SJK:n seuraavakin ottelu on vierasottelu, kun SJK matkustaa ensi viikonloppun IFK Mariehamnin vieraaksi. Seuraava kotiottelu pelataan 3.8. ja silloin vastakkain on OmaSp Stadionilla SJK ja VPS. Liput otteluun SJK:n verkkokaupasta.

RoPS – SJK 1-0 (0-0)
1-0 64 min Simo Roiha

RoPS hallitsi ottelun ensimmäistä puoliaikaa, mutta ensimmäinen hyvä maalipaikka tuli SJK:lle. Matti Klinga voitti pallon laidassa, ja syötti Aristote Mboma. Mboma laittoi pallon RoPS-puolustajan längistä, ja eteni erinomaiseen maalipaikkaan. Mboman laukaus suuntautui kuitenkin liiaksi päin Antonio Regueroa, joka pystyi torjumaan. Vähän myöhemmin Klinga pääsi itse laukomaan boksissa, mutta RoPS:n puolustus pystyi blokkaamaan kudin.

Kotijoukkue sai vapaapotkun aivan boksin rajalta reilun puolen tunnin kohdalla. Lucas Lingmanin laukaus meni kuitenkin hieman yli maalin. RoPS sai pelattua palloa boksiin muutaman kerran todella vaarallisesti. Simo Roihalla oli hyvä vetopaikka, mutta hänenkin kutinsa meni yli maalin.

RoPS ehti jo hetken juhlia johto-osumaa 37. minuutilla. Taye Taiwo antoi millintarkan ja kovan keskityksen vasemmalta laidalta. Simo Roiha puski pallon maaliin, mutta tilanne oli paitsio.

Peli jatkui RoPS:n hallinnassa myös toisella puoliajalla, mutta maalipaikkojen luominen oli vaikeaa kotijoukkueellekin. Reilun tunnin kohdalla Taye Taiwo rynnisti boksiin ja sai aikamoisen hässäkän aikaiseksi, mutta Mihkel Aksalu torjui.

Pari minuuttia myöhemmin RoPS iski ottelun ainoaksi jääneen maalin. Filip Ivanovski syötti Simo Roihalle, joka ajoitti juoksunsa oikein, ja pääsi irti SJK:n linjasta. Roiha ajautui melko pieneen kulmaan, mutta pystyi ohittamaan SJK-vahti Mihkel Aksalun.

RoPS sai pari minuuttia myöhemmin vapaapotkun aivan boksin rajalta. Mihkel Aksalulla ei kuitenkaan ollut vaikeuksia Okkosen laukauksen kanssa.

SJK ei oikein saanut kunnollista loppukiriä aikaiseksi. Muutamat lupaavat hyökkäykset kariutuivat heikkoihin syöttöihin.

Emme olleet niin teräviä kuin pari viikkoa sitten RoPSia vastaan. Teimme syöttövirheitä ja vääriä valintoja, sen takia pelin rytmitys ei pysynyt kunnossa, sanoi SJK:n Mehmet Hetemaj lyhyesti ottelun jälkeen.

Loukkaantumiset eivät ole mikään tekosyy. Olimme vähän heikkoja kaksinkamppailuissa. Meiltä puuttui laatua tekemisestä kentän molemmissa päissä. Loimme ehkä pari-kolme paikkaa, mutta se ei ole riittävästi. Ions on ollut sivussa, toivon, että hän pystyisi pelaamaan seuraavassa ottelussa. Hambo oli sivussa pienen loukkaantumisen takia, mutta hän on mukana seuraavissa harjoituksissa, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Ensimmäiset 70 minuuttia olimme oikein hyviä. Viimeisiin syöttöihin tarvitaan lisää laatua, mutta pystyimme murtamaan SJK:n ensimmäisen prässin hyvin, Seinäjoella emme siihen pystyneet. Pelin kuva oli samanlainen kuin Seinäjoella, mutta onnistuimme omassa pelissämme tänään paremmin, sanoi RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela.

SJK: Mihkel Aksalu MV, Joel Mero, Anders Bååth, Johannes Laaksonen, Matti Klinga (71’ Daniel O’Brien), Joonas Sundman, Jarkko Hurme, Joona Lautamaja, Emile Paul Tendeng, Mehmet Hetemaj (82’ Maximo Tolonen) ja Aristote Mboma.

Ottelun lehdistötilaisuus videolla Lapin Kansan Facebook-sivuilla.