123 456 7890

Suomen A-maajoukkuerinkiin kuuluva hyökkääjä Roope Riski, siirtyy SJK:n paitaan lainasopimuksella. Riski siirtyy Seinäjoelle Norjan pääsarjan FK Haugesundista ja sopimus SJK:n kanssa kattaa kauden 2015 loppuun.

Riski on nopea, maaliahne viimeistelijä, joka voi pelata kärjen lisäksi laidalla. 180 senttinen ja 23-vuotias Riski aloitti jalkapallouransa Maskussa ja pelasi ensimmäiset Veikkausliigaottelunsa TPS:ssä. TPS:stä ura vei vuonna 2011 Italian pääsarjaan AC Cesenaan ja sieltä myöhemmin Norjaan.

Roope on maalinälkäinen pelaaja, joka tuo vahvistusta ja hieman erilaisuutta jo ennestään vahvaan hyökkäyskalustoomme, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari siirtoa.

Roope Riskin kausi 2014 meni H�nefoss BK:ssa Norjan toisella sarjatasolla, missä syntyi 24:ssä ottelussa 12 maalia. Tälle kaudelle Riski teki kolmen vuoden sopimuksen Norjan pääsarjassa pelaavan FK Haugesundin kanssa, jossa hän on pelannut 10 pääsarjaottelua.

Ennen Norjaa hän on pelannut Italian AC Cesenan riveissä yhden Italian pääsarjaottelun, sekä heidän nuorisojoukkueessaan, mestaruussarja Primaverassa. Veikkausliigassa hän on edustanut ainoastaan TPS:ää, missä pelejä on kasassa yhteensä 64 ja maaleja niissä 24. Kaudella 2010 Roope valittiin Veikkausliigan vuoden tulokkaaksi. Viime tammikuussa hän teki Suomen voittomaalin uransa ensimmäisessä A-maaottelussa, kun Suomi kukisti Ruotsin 1–0 Abu Dhabissa Arabiemiraateissa. Suomen U21- ja muissa nuorten maajoukkueissa pelejä on kasassa parisen kymmentä ja maaleja näissä yhteensä yksitoista.

SJK:n harjoitusrinkiin hän voi liittyä välittömästi, mutta pelioikeus hänellä on vasta elokuussa siirtoikkunan auetessa. Siten hän ei ole vielä käytettävissä SJK:n parissa seuraavassa ottelussa.

Roope Riski pelasi kaudella 2013 lainasopimuksella TPS:ssä. Kuva Juha Tamminen, luvaton käyttö kielletty.