123 456 7890

Veikkausliigan maalikuningas Roope Riski siirtyy lainasopimuksella Saksaan. Seura on 3. Ligassa pelaava SC Paderborn 07, joka pelasi vielä kaksi vuotta sitten Saksan pääsarjassa. Riskin lainasopimus kestää Saksassa käynnissä olevan kauden loppuun ja se sisältää osto-option.

Tämä on annettu mahdollisuus Roopelle. Veikkausliigan maalikuninkaana pääsee kokeilemaan kovaan futismaahan Saksaan, kommentoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari Riskin lainapestiä.

Alun perinkin otimme Roopen tänne meille, koska halusimme, että hän auttaa meidät mestaruuteen ja menestykseen. Samalla halusimme, että hän itse kehittyy pelaajana. Olemme koko ajan tienneet, että Roope mahdollisesti jossain vaiheessa lähtee, sitä varten olemme hänen kanssaan tehneet töitä. Ja tämä on nyt siitä työstä palkinto hänelle, jatkaa Valakari.

Joukkueena meillä on nyt hyökkäyspäähän uusia projekteja, joiden kanssa tehdään täsmälleen samaa työtä, Valakari muistuttaa lopuksi.

Suomen maajoukkueeseen mukaan nousseen Roope Riskin lainasopimus Saksassa päättyy kesäkuun lopussa ja jollei Paderborn lunasta häntä omakseen, palaa Riski takaisin Seinäjoelle. Sopimus SJK:n kanssa kattaa koko kauden 2017 ja siinä on lisäksi optio kaudesta 2018.

Iso kiitos koko SJK:n organisaatiolle tästä mahdollisuudesta. Mulla on jo nyt takana ikimuistoiset puolitoista vuotta Seinäjoella. Erityisesti kentällä, mutta myös sen ulkopuolella. Ja kiitos, että olette ymmärtäneet minua ja olen saanut olla oma itseni koko tämän ajan, kommentoi Roope Riski.

Olen todella kiitollinen muhun kohdistetusta luottamuksesta, sekä siitä että SJK antoi mulle mahdollisuuden toteuttaa mun unelmia, Riski jatkaa.

Erityiskiitos vielä tietysti Klopeille, jotka otitte mut omaksi ensihetkistä lähtien ja ystäville joita sain kentän ulkopuolella. Toivottavasti tämä rakkaustarina saa vielä tulevaisuudessa jatkoa, sanoo Riski lopuksi.

SJK osti 25-vuotiaan Roope Riskin talvella 2016 Norjan Haugesundista. Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun SJK maksoi pelaajasta siirtosumman. Sitä ennen Roope Riski oli SJK:ssa lainalla kauden 2015 lopun ja oli mukana voittamassa SJK:n kanssa Suomen mestaruutta. Viime kaudella SJK voitti Riskin kanssa Suomen Cupin, ja Veikkausliigan pronssimitalit. Lisäksi Roope Riski voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden 17:llä maalillaan. Kaikkiaan Veikkausliigapelejä SJK:ssa on kahdelta kaudelta 46 ja näissä on syntynyt 25 maalia.

SJK toivottaa onnea ja menestystä Saksaan lainapestille.