123 456 7890

Hyökkääjä Roope Riski siirtyy pysyvällä sopimuksella Itävallan pääsarjassa pelaavan SKN St. Pöltenin riveihin. Riskillä oli SJK:n kanssa sopimus tästä kaudesta sekä seuraavasta, ja siten SJK saa siirrosta merkittävän siirtosumman. Roope Riski on pelannut tämän vuoden alusta lainasopimuksella SC Paderbornissa, Saksan 3. Ligassa. Lainasopimuksessa oli osto-optio, mutta Paderborn ei käyttänyt sitä.

Roope oli meidän mukana voittamassa kaiken mitä Suomessa vain voi voittaa ja hän on ollut meille tärkeässä roolissa. Hän voitti täällä myös maalikuninkuuden Suomen mestaruuden ja Cupin lisäksi. Hän on aina tervetullut takaisin ja toivotamme uusiin haasteisiin rutkasti onnea, kertoo SJK:n urheilutoimenjohtaja Janne Kotamäki.

Roope Riski tuli SJK-paitaan lainasopimuksella Norjan Haugesundista kesken kauden 2015 ja oli merkittävä tekijä SJK:n historian ensimmäisessä Suomen Mestaruudessa. Hän onnistui tekemään kahdeksan maalia pelaamissaan 13:ssa ottelussa. Seuraavan kauden alussa SJK lunasti Riskin joukkueeseensa pysyvästi ja samalla Riskistä tuli ensimmäinen pelaaja, josta SJK maksoi siirtosumman. Riski oli mukana johdattamassa SJK:n Suomen Cupin voittoon sekä pronssimitaleille. Hän pelasi 33 ottelua ja voitti Veikkausliigan maalikuninkuuden 17 maalilla. Riski pelasi SJK:ssa kahden kauden aikana yhteensä 46 veikkausliigaottelua ja teki niissä 25 maalia.

Koko SJK-väki onnittelee Riskiä uusista haasteista ja kiittää kuluneista vuosista SJK-paidassa.

Suuri kiitos koko SJK-yhteisölle, joka antoi mulle loistavat mahdollisuudet kehittää itseäni ihmisenä sekä pelaajana. Mulle jäi mahtavia muistoja ja ystäviä Seinäjoen reissusta, joista voin olla ylpeä vielä pitkään. Oli suuri ilo ja kunnia olla mukana SJK:n projektissa ja toivon mukaan tiemme vielä kohtaava, sanoo Roope Riski

Haluan erikseen kiittää Raimo Sarajärveä ja Janne Kotamäkeä, jotka auttoivat ja tukivat minua pitkin matkaa sekä antoivat minulle mahdollisuuden lähteä kehittämään itseäni vielä lisää. Kiitos myös Simo Valakarille ja Klopeille luotosta sekä kannustuksesta vaikeinakin hetkinä. Niin kentällä kuin sen ulkopuolella, kiittelee Riski vielä lopuksi.

SJK on parhaillaan matkalla Islantiin, missä se kohtaa UEFA Europa League -karsintojen ensimmäisessä osassa KR Reykjavikin. Toinen osa pelataan Seinäjoen OmaSp Stadionilla torstaina 6.7. klo 19:00. Ottelun ennakkoliput ovat myynnissä SJK:n verkkokaupassa.