123 456 7890

Rokki soimaan kentälläkin
Seinäjoen Jalkapallokerho kohtaa Provinssi-perjantaina kotikentällään iisalmelaisen PK-37:n, joka aloitti kauden kolmella peräkkäisellä voitolla uuden valmentajansa, Marko Pesosen, johdolla. Hiukan on siitä vauhti hiipunut, mutta joukkueella on silti tilillään jo 12 pistettä.

Kerhon kausi on alkanut perin mollivoittoisesti, joten nyt jos koskaan toivotaan historian todellakin toistavan itseään. Kerho on nimittäin kohdannut PK-37:n sarjapeleissä neljä kertaa ja astellut joka kerta kentältä voittajana. Kaudella 2008 voitto irtosi Iisalmessa lukemin 4-2 ja kotona 3-0. Viime kaudella lukemat olivat vieraissa 3-1 ja kotona 2-1. Saman trendin toivotaan tietenkin jatkuvan nyt.

Viime viikolla Tomi Kärkkäisen luotsaama pursi kajautti karikkoon pahemman kerran Kainuun sydänmailla silloin vielä ilman voittoa olleen Kajaanin Hakan tulitettua haluttoman ja hampaattoman vierasjoukkueen upoksiin tyrmäysnumeroin 5-1 (2-1). Se ei juuri vieraita lohduttanut, että ottelun avausmaalin teki jo 1.14 minuutin pelin jälkeen Anssi Syrjämäki vieden vieraat johtoon kulmurin jälkitilanteesta.

Vaikka nyt saadaankin jo mahdollisesti mukaan sekä Petri Niemi, Henri Saranpää, että Mikael Muurimäki, uusiakin poissaoloja on. Tietenkin. Kuinkas muutenkaan. Miikka Tuovila loukkaantui Kajaanissa ja Toni Kujalan varoitustili tuli täyteen. Kumpikin on siis sivussa jo ennestään poissaolleiden Jussi Kankaanpään, Petri Hutun, Johannes Saranpään, Jaakko Lammen ja työhommissa olevan Samir Bouroussin lisäksi. Varmuudella siis ainakin seitsemän miestä on edelleen sivussa, mutta kippari Ville Ylinen toki palaa ruotuun hääseremonioiden jälkeen.

Kauden seitsemästä ensimmäisestä ottelustaan vieraileva PK-37 on siis voittanut neljä. Kolmessa ensimmäisessä ottelussa kyytiä saivat KajHa 3-0, JBK peräti 5-0, sekä VIFK 1-0. Ensimmäisen tappion iisalmelaisille aiheutti TP-47 Torniossa numeroin 1-0. Sen jälkeen FC Vaajakoski kaatoi vieraansa 4-0. FC OPA puolestaan hyytyi PK-37:n kyydissä 3-1, mutta edellisessä ottelussaan suursuosikkina omienkin sanojensa mukaan otteluun lähtenyt PK-37 yllätti häviämällä jyväskyläläiselle FC Blackbirdille kotonaan 2-1.

Kerhon alkukausi on ollut lievästikin ilmaistuna karikkoinen. Ensin jouduttiin tyytymään maalittomaan tasapeliin kotona FC OPA:n kanssa. Sitä seurasi maukas voitto vieraissa FC Blackbirdistä numeroin 4-2. Seuraavat kaksi ottelua tuottivat kirvelevät tappiot. Ensin GBK voitti kotonaan 1-0 ja sen jälkeen FC Kiisto vetisellä Keskuskentällä 2-1. TP-47 pystyttiin kampeamaan katolleen 2-1, mutta maaliton tasapeli Vaasassa oli kaikkea muuta kuin tyydyttävä suoritus VIFK:ta vastaan. Kajaanissa kärsitty nöyryytys kaivelee taatusti sen verran, että nyt on paikka ilmeen uusimiselle.

Kotijoukkueen paras maalintekijä on edelleen kolme maalia tehnyt Ville Pajula. Juha Etelä-Aho on maalannut kahdesti ja Anssi Syrjämäki, Nuutti Panula, sekä Mikko Ylihärsilä kukin kerran. Vastaavasti PK-37:n tehosta ovat vastanneet hyvin pitkälle farmiyhteistyötä iisalmelaisten kanssa harrastavan Kuopion Palloseuran pelaajat, joista Petteri Rönkkö on kuudella maalillaan omassa kastissaan. Anssi Lipponen kahdella osumallaan on iisalmelaisten ainoa “oma” maalintekijä, sillä muut maalit on merkitty Simo Rönkölle, Jussi Kolarille ja Niki Bergille.

Veikkauksen tähtiraadit puolestaan ovat palkinneet vieraiden kummankin Rönkön seitsemällä tähdellä, Anssi Lipposen neljällä sakaraisella, Jussi Kolarin kolmella, Lasse Vornasen kahdella ja sekä Ville Kososen, että Jesse Miettisen kummankin yhdellä tähdellä. Yhteensä PK-37:n pelaajat ovat seitsemässä ottelussa saaneet 25 tähteä.

Kerhon ykkönen on tällä hetkellä Ville Pajula kahdeksalla tähdellään. Petri Tuomelalla ja Miikka Tuovilalla tähtiä on neljä. Ville Ylisen kolmen tähden lisäksi Nuutti Panula ja Mikko Ylihärsilä ovat saaneet tähden mieheen. Näin taivaankappaleita on tarjoiltu musta-asuisille yhteensä 21 kappaletta.

Kerhon ja yleisön kannalta Provinssi Rockin avaava perjantai ei todellakaan ole mieluisin pelipäivä, mutta koska Palloliiton teemalla seuroissa puhalletaan yhteen hiileen, nähdään tässä näyte siitä yhteistyökyvystä, mitä tämän asian tiimoilla saatiin aikaan PK-37:n kanssa. Lienee selvää, että tällainen joustamattomuus tässä tilanteessa ei ihan helposti unohdu ja harmittaa varmasti aika monia asianosaisia todella paljon.

Joka tapauksessa ottelu alkaa Keskuskentällä klo 19.00 ja siitä ehtii vallan upeasti jatkamaan rockaamista.