123 456 7890

SJK sai kokea karvaimman mahdollisen lopun Helsingissä, kun se hävisi ottelun lisäajan kuudennella minuutilla tulleella maalilla. SJK pelasi ottelun lopun muutenkin jo alivoimalla, Tero Mäntylän katseltua toistamiseen keltaista, noin puolituntia ennen ottelun loppua. Siitä huolimatta SJK onnistui tasoittamaan ottelun. Se ei kuitenkaan riittänyt ja HIFK pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä kotivoittoaan. Peli oli todella rikkonainen alusta alkaen ja erotuomari Oskari Hämäläinen jakoi kaikkiaan 13 korttia. HIFK:n suurin sankari oli kokenut Sakari Mattila, joka iski avausosuman upealla vapaapotkumaalilla ja lopulta puski pelin viimeisellä kosketuksella tulleen voittomaalin. SJK:n tasoituksen iski vaihdosta sisään tullut Ariel Tuco Ngueukam. Pelit jatkuu jo sunnuntaina ja silloin SJK matkustaa kuopioon hallitsevan Suomen mestari KuPS:n vieraaksi.

HIFK – SJK 2-1 (1-0)
1-0 28 min Sakari Mattila
1-1 80 min Ariel Tuco Ngueukam
2-1 90+6 min Sakari Mattila

Reilu 10 minuuttia oli pelattu, kun SJK sai tilanteen, jossa ensimmäistä Veikkausliigapeliään pelannut Dárvin Chávez keskitti pallon hyvin maalille. HIFK-maalivahti Arnold Origi kuitenkin pääsi koppaamaan pallon ilmasta. Daniel Håkans oli tilanteesa jo juoksussa kohti maalia ja jäi Origin alle. Molemmat kaatuivat ja Origi kuumeni tilanteesta. Samoin HIFK-puolustus. Erotuomari Oskari Hämäläinen jakoi tilanteesta varoitukset Håkansille ja HIFK:n Riku Selanderille.

14 minuutin kohdalla tuli ensimmäinen vaarallinen tilanne kotijoukkueelle, jossa HIFK pääsi vasemmalta laidalta muodon sisään ja siitä vedon boksin sisältä. Walter Viitata kuitenkin torjui erinomaisesti kulmaksi. Kulman jälkeen HIFK sai vielä pientä painetta aikaan, mutta SJK kesti hyvin.

Seuraava tunteita nostanut tilanne nähtiin 20 minuutin pelin jälkeen, kun HIFK:n kovaotteinen Jani Bäckman ajoi kovaa Chávezia jaloille, aivan SJK:n vaihtopenkin edessä. SJK-pelaajat ja vaihtopenkki kuumeni tilanteesta ja jälleen tuomari Hämäläinen joutui nostelemaan keltaisia. Bäckmanille kortti ansaitusti taklauksestaan ja toinen SJK:n Serge Atakayille tilanteen jälkeen tönimisestä.

Vain viiden minuutin päästä nähtiin seuraava keltainen ja se nousi Tero Mäntylälle, tämän kaadettua HIFK-pelaajan kuudentoista kulmalla. Vaparia meni antamaan kokenut Sakari Mattila ja tämän komea vapaapotku upposi aivan maalin etunurkkaan.

SJK sai maalin jälkeen hienokseltaan otteen sekä muutaman hyvän vedonkin kohti HIFK maalia, mutta maalivahti Origi torjui ne varmasti. Ja vielä aivan puoliajan lopussa, SJK sai pari vapaapotkua Mosa Yaghoubin ja Bäckmanin rikkeiden jälkeen. Mattilan komean vapaapotkumaalin lisäksi ensimmäisestä puoliajasta jäi mieleen erotuomarin jakamat kuusi varoitusta sekä jatkuvat pienet pelikatkot pienten kuumenemisien myötä.

Toinen puoliaika jatkui yhtä rikkonaisena kuin ensimmäinen. Miehiä oli kumossa vähän väliä ja välillä niistä tuli vapaapotkuja, välillä ei. Enemmän linjaa osasi hyödyntää kotijoukkue HIFK ja se sai vapaapotkuja hyvistä paikoista.

Lisää keltaisia nousi tasaisesti toisenkin puoliajan aikana ja näistä enemmistö kotijoukkueelle. SJK:kin sai nyt tilanteita vapaapotkuista, ja kun tunti tuli täyteen, myös käännettyä pelin HIFK:n päätyä kohden. Vaihdosta sisään tulleet Ariel Tuco Ngueukam ja Denys Oliinyk järjestelivät heti tilanteen, josta kuitenkin Oliinykin veto suuntautui harakoille.

Lopulta erotuomari Hämäläinen pääsi nostamaan myös punaista korttia ottelussa, ja se tuli SJK:n harmiksi Tero Mäntylälle toisen keltaisen muodossa. Mäntylä rikkoi keskikentällä hyökkäykseen lähdössä ollutta HIFK-pelaajaa ja joutui aikaiseen suihkuun. Kellossa oli tuolloin 67. peliminuutti.

SJK kuitenkin tasoitti ottelun, kun puolustuksesta lähti pitkä avaus kohti kotijoukkueen puolustusta. Siellä Tuco voitti kaksinkamppailussa HIFK:n Tuukka Andbergin ja sijoitti pallon pienellä pökkäyksellä ohi vastaan tulleen Origin. Kellossa tuli samalla hetkellä täyteen 80. peliminuutti. Maalin jälkeen SJK otti pelin hallintaan, vaikka se pelasi alivoimalla ja alkoi vyöryttää tilanteita.

Peli kuitenkin jatkui varsin rikkonaisena ja lisää keltaisia nousi. 87 minuutilla HIFK sai hyvän paikan, kun Tiquinho ehti maalin edustalle, mutta SJK:n Ville Tikkanen kuitenkin pääsi purkamaan. Tilanteen jälkeen käytiin jälleen kuumana SJK-maalivahti Viitalan ja Tiquinhon kovistellessa toisiaan.

Ottelun lisäajalla Viitala pääsi ensin torjumaan Kevin Larssonin yrityksen alakulmasta ja kenties innokkaimmat jo luulivat ottelun olevan ohi kun kulmakin siivottiin keskialueelle. Peli kuitenkin jatkui. Ja kun pelattiin jo lisäajan kuudetta peliminuuttia, nosti Mosa Yaghoubi pallon kaukaa keskikentältä boksiin, ja siitä sen jatkoi ottelun viimeisellä kosketuksella maaliin Sakari Mattila. 90+6 minuuttia ja HIFK voitti ottelun 2-1 tuloksella.

Molemmat pelaajat antoi kentällä kaikkensa, niin silloin rapatessa roiskuu ja kortteja tulee. Paska fiilis. Tämä oli tosi outo peli. Eikä mikään hyvä peli meiltäkään. Ja viimeinen tilanne mistä sitten maali. Ei näitä saisi päästää. Me annettiin kyllä kaikkemme, mutta se ei nyt riittänyt. Piste olisi ollut tästä niin tärkeä, sanoi todella pettynyt SJK-kapteeni Mehmet Hetemaj, pelin jälkeen Ruudun haastattelussa.

Aika sekava ottelu. Me saatiin maali ekalla puoliajalla ja peli oli sen jälkeen aika puolustusvoittoinen meiltä. Sitten kun vastustaja sai sen punaisen ja tuli tasoitusmaali, niin meinasi näyttää pahalta. Meillä on ollut tässä nyt näitä muutoksia seurassakin. Onneksi saatiin vielä loppuun se maali. Tää oli meidän koko seuralle todella iso ja tärkeä voitto, sanoi molemmat HIFK:n maalit tehnyt Sakari Mattila Ruudun haastattelussa.

SJK: Walter Viitala MV, Tero Mäntylä (67’ ulosajo toisella keltaisella), Ville Tikkanen, Dárvin Chávez (78’ Jude Arthur), Serge Atakayi, Mehmet Hetemaj, Anel Rashkaj (59’ Ariel Tuco Ngueukam), Matej Hradecky, Robin Sid (78’ Keaton Isaksson), Daniel Håkans (59’ Denys Oliinyk) ja Billy Ions (69’ Joonas Sundman)