123 456 7890

SJK tekee suuria uudistuksia urheilupuolen organisaatioon. Uusina mukaan liittyy teknisenä johtajana (technical director) aloittava Richard Dorman ja fyysisen valmennuksen ja suorituskyvyn vastaavana johtajana (head of performance) aloittava Mikko Kujala.

SJK-konsernin liiketoimintapuolella aikaisemmin aloitti liiketoimintajajohtaja Sami-Petteri Kivimäki ja talousjohtaja Heikki Leppänen. Samalla tavoin uudistetaan nyt urheilupuolen johtamista.

Teknisenä johtajana Dorman toimii jatkossa suoraan SJK:n hallituksen alaisuudessa ja vastaa ainoastaan hallitukselle. Hän toimii yhteistyössä seuran päävalmentaja Alexei Eremenkon kanssa ja vastaa samalla SJK:n akatemian teknisen johtajan tehtävistä akatemian valmennuksen kanssa. Dormanin apuna on täysin uutena ihmisenä seurassa aloittava Kujala. Yhdessä he luovat SJK:n toimintamallin ja strategian, jota tullaan noudattamaan jatkossa SJK:n kaikessa toiminnassa, koskien seuran arvoja, urheilullista toimintamallia ja pelaajien sopimusneuvottelua sekä tarkkailua. Näitä strategioita esitellään tarkemmin joulukuun alussa pidettävässä lehdistötilaisuudessa.

Päävalmentajalla ja uudella urheilujohdolla on laaja kontaktiverkosto Suomen ja maailman jalkapallopiireissä sekä pitkä kokemus jalkapallomaailmassa. Seuran liiketoiminnan osaaminen tukee urheilullisen puolen toimintaa erinomaisesti.

Richie Dorman on ollut SJK:ssa jo kaudesta 2012 lähtien ja hän päätti pelaajauransa kauteen 2018. Hän tuntee seuran läpikotaisin ja hänellä on laaja kontaktiverkosto sekä kaupallisen alan koulutus. Suomen sarjojen lisäksi Dorman on pelannut Yhdysvalloissa, kotimaassaan Walesissa ja Englannin akatemiasarjoissa.

Mikko Kujala on toiminut fysiikkavalmentajana Iranin maajoukkueessa vuodesta 2013 ja pesti päättyi tänä kesänä pelattujen MM-kisojen jälkeen. Se olisi voinut jatkua edelleen, mutta Kujala halusi katsoa uusia vaihtoehtoja uralleen. Ennen Iranin fysiikkavalmentajan tehtäviä Kujala toimi apuvalmentajana Tampere Unitedissa. Koulutukseltaan hän on urheilutieteen kanditaatti ja urheilufysiologian maisteri.

SJK:n jättää sports managerina toiminut Christoffer Kloo, joka siirtyy muihin jalkapallotehtäviin SJK:n ulkopuolella. Myös fysiikkavalmennuksesta vastanneen Stefan Strömborgin sopimus päättyy tämän kuun lopussa ja hän ei jatka seurassa. Myös Strömborg jatkaa jalkapallon parissa lähempänä kotiaan. SJK haluaa kiittää lämpimästi molempia kuluneesta ajasta ja toivottaa onnea tuleviin haasteisiin.

SJK haluaa myös kiittää kannattajia ja tukijoita päättyneestä kaudesta sekä siitä uskollisuudesta mitä he ovat seuraa kohtaan osoittaneet. SJK tulee järjestämään joulukuun alussa mediatilaisuuden, jossa kerrotaan lisää uudesta strategiasta, joukkueen sopimustilanteesta ja rakentamisesta. Nyt annetaan työrauha uudelle urheilujohdolle rakentaa kokonaisuus, jolla SJK lähtee nöyrän työnteon kautta uuteen nousuun.

Technical director – Richie Dorman

Pelaajauransa tähän kauteen päättänyt Richard Dorman on walesilainen, mutta hän on syntynyt Englannin Chesterissä 14. kesäkuuta 1988. Hän pelasi SJK:ssa pääosin laitapuolustajana tai keskikentällä.

Dorman aloitti jalkapallouransa Walesin juniorisarjoissa ja nousi nopeasti oman alueensa piirijoukkueeseen sekä siellä kapteeniksi. Yhdessä silloisen pelikaverinsa ja Englannin maajoukkuepelaaja Ryan Shawcrossin kanssa, he hakivat nuorina Manchester Unitedin akatemiaan, jonne kuitenkin kaksikosta vain Shawcross päätyi. Dorman aloitti silloin Englannin Valioliigassa pelanneen Blackburn Roversin akatemiassa.

Blackburnissa hän pelasi neljän vuoden ajan, kunnes jatkoi uraansa Walesin pääsarjassa UK Broughton Airbusin riveissä. Ura jatkui Walesin pääsarjan jälkeen myös Yhdysvalloissa, yliopistosarjoissa, samalla kun Dorman opiskeli Bostonin yliopistossa liiketaloutta.

Valmistumisensa jälkeen Dorman päätyi vuonna 2011 Suomeen ammattilaispelaajaksi, Kakkosessa pelanneen Närpiön Kraftin paitaan. Dorman kiinnitti SJK:n huomion ja SJK otti hänet mukaansa seuraavana talvena. Sopimus SJK:n kanssa syntyi kaudeksi 2012.

SJK:ssa Dorman nousi seitsemässä vuodessa seuraikoniksi ja joukkueen tärkeäksi isähahmoksi. Hän oli mukana organisoimassa joukkueen toimintaa niin urheilun kuin sen ulkopuolistenkin aktiviteettien osalta. Dorman on ollut luomassa monia seuran perinteitä ja edustusjoukkueen sääntöjä. Hän kehitti kokkien ja fysiikkavalmentajien kanssa pelaajien ammattimaista ravinto-oppia, sekä toimi joukkueen sisäisten sääntöjen noudattamisen vartijana.

Dorman päätti peliuransa kauden 2018 viimeisessä ottelussa FC Interiä vastaan, saaden tunteikkaat jäähyväiset koko SJK-väeltä. Dorman on läpikotaisin SJK:n mies ja hänellä on halu kehittää seuraa entistä ammattimaisemmaksi jalkapalloseuraksi. Seuran sisällä hänet tunnetaan perusteellisesti asiansa hoitavana ammattilaisena, josta ei voi olla pitämättä. Lisäksi hänellä on suuri kontaktiverkosto myös maailman jalkapalloammattilaisiin.

Pesti SJK:n teknisenä johtajana, eli englanniksi technical directorina, alkaa virallisesti 1.12.2018, mutta Dorman on ollut jo mukana taustalla luomassa uutta strategiaa syksystä alkaen.

Head of performance – Mikko Kujala

Mikko Kujala on entinen jalkapalloilija, joka on toiminut valmennustehtävissä vuodesta 2005 alkaen. Tampereella syntynyt 41-vuotias Kujala oli omalla peliurallaan puolustaja.

Kujala aloitti oman jalkapallouransa Tampereen Ilveksen junioreissa ja pelasi korkeimmillaan Kakkosessa. Hän jätti pelaamisen ja lähti opiskelemaan fysiikkavalmennusta Englantiin, Liverpoolin yliopistoon, missä hän valmistui urheilutieteiden kandiksi 2003 ja vielä 2004 urheilufysiologian maisteriksi. Myöhemmin vuonna 2008 hän suoritti Englannin jalkapalloliiton fysiikkavalmentajan tutkinnon ja suoritti Yhdysvalloissa kuntovalmentajan tutkinnon 2010.

Kaudella 2005 hän liittyi Veikkausliigassa pelanneen Tampere Unitedin valmennukseen, osana päävalmentaja Ari Hjelmin valmennusryhmää. Hän työskenteli seurassa vuoteen 2009 asti vastaten ensin fysiikkavalmentajan ja myöhemmin apuvalmentajan tehtävästä. TamU:ssa Kujala oli voittamassa Veikkausliigaa kahdesti ja Suomen Cupia kerran. Tämän jälkeen hän työskenteli liikunnan ja terveystiedon opettajana sekä personal trainerina.

Vuonna 2013 Kujala aloitti Iranin maajoukkueen fysiikkavalmentajana, osana portugalilaisen Carlos Queirozin valmennusryhmää. Queiroz on muun muassa entinen Portugalin ja Real Madridin päävalmentaja sekä Manchester Unitedin apuvalmentaja Alex Fergusonin alaisuudesta. Kujala oli joukkueen mukana MM-lopputurnauksissa 2014 ja 2018 sekä vuoden 2015 Aasian mestaruuskilpailuissa. Koko valmennusryhmän sopimus Iranin maajoukkueen kanssa päättyi vuoden 2018 MM-kisoihin, joissa joukkue jäi alkulohkoon, vaikka saalisti maan MM-historian suurimman pistesaliin voittamalla Marokon ja pelaamalla tasapelin Portugalin kanssa. Iran halusi jatkaa yhteistyötä Kujalan kanssa, mutta Kujala halusi katsoa uusia vaihtoehtoja. SJK:n ottaessa yhteyttä, Kujala oli omien sanojensa mukaan varma halustaan työskennellä Seinäjoella.

SJK:n head of performance -tehtävät alkavat virallisesti 1.12.2018, mutta Kujala on ollut mukana yhdessä Dormanin kanssa luomassa seuran uutta strategiaa jo syksystä alkaen.