123 456 7890

Ressut dominoiden tauolle
SJK Reservit – Malax IF 9-0 (3-0)
10 min 1-0 Joonas Kuivalainen
33 min 2-0 Saku Koskinen
44 min 3-0 Henri Saranpää
48 min 4-0 Joonas Kuivalainen
60 min 5-0 Tomi Peltokangas (rp)
80 min 6-0 Olli Rintamäki (rp)
82 min 7-0 Juuso Koskela
87 min 8-0 Joonas Kuivalainen
89 min 9-0 Jussi Kankaanpää

SJK Reservit otti kymmenennen peräkkäisen voittonsa Vaasan Piitin Nelosessa ja näin Jari Kujalan valmentama joukkue saa lähteä hyvillä mielin puolentoista viikon ansaitulle tauolle.

Tällä kertaa riepoteltavaksi joutui sarjanousija Malax IF, joka kyllä yritti, mutta tällä kertaa vastustaja oli kuin aito panssarivaunu legojen seassa. Tulos oli myös sen mukainen, vaikka tauolla oltiinkin “vain” kolmen maalin johtoasemassa.

Kotijoukkueen ahkerin maalintekijä oli lohkon tilaston kärkipaikan nimiinsä yksinään napannut Joonas Kuivalainen, joka takoi kolme komeaa osumaa, Lomareissulla ollut Ville Pakkala, joka oli ennen matsia “Jorman” kanssa tasanumeroissa antoi siis pikkuisen tasoitusta ja “Jorma” käytti saamansa mahdollisuuden edukseen. Nyt on kasassa yhtä monta maalia kuin matsiakin.

Samalla vaivalla maalintekijätilastoon saatiin myös neljä uutta nimeä. Nyt listalla on yhteensä 17 pelaajaa, joten voisi kai sanoa, että ratkaisijoita löytyy suhteellisen laajalta rintamalta. Uusina niminä listalle kirjattiin Juuso Koskela, Saku Koskinen, ilman varotiusta tällä kertaa jäänyt Jussi Kankaanpää, sekä maalivahti Tomi Peltokangas pilkulta.

Myös kauden viidennen maalinsa tehnyt Henri Saranpää ja kauden neljännen osumansa pilkulta tehnyt Olli Rintamäki kohensivat tilastojaan.

Omalta osaltaan ottelun lopputulokseen vaikutti se, että vierailijoilta kaksi kaveria katseli punaista toisella puoliajalla. Vaikka ressujen avauskokoonpanosta oli kolme pelaajaa pois, tuho oli silti tyrmäävää.

– Se kertoo tosi paljon siitä, että meillä on oikeasti huikean laaja materiaali. Listalla on peräti 29 pelaajaa. Nyt Jaakko Lampi, Ville Pakkala, Matias Lampinen ja Samuli Mäenpää olivat pois kokoonpanosta, mutta voitto tuli silti melko selvästi, myhäili ressujen vastuuvalmentaja Jari Kujala.

Kymmenen ottelun jälkeen ressut johtavat sarjaa aivan ylivoimaisesti. Käytännössä vain Asterixin ja Obelixin suurin pelko toteutuu, eli taivas putoaa gallialaisten niskaan, voi estää ressujen nousun Kolmoseen. OK, pientä liioittelua, mutta siltä se nyt näyttää.

– Taivaan kappaleiden on pakko kääntyä ihan nurin päin, ellei niin käy. Tämän enempää pisteitä ei olisi voitu saada keväältä. Parannettavaakin meillä kuitenkin on edelleen. Ei saa jäädä kuvittelemaan, että ollaan täydellisiä. Syöttöpeli voi parantua edelleen. Pystymme ihan oikeasti pelaamaan vieläkin paremmin 1-2 kosketuksella, Meillä on enemmän taitoa kuin on tähän mennessä nähty, heittäytyi Kujala analyyttiseksi ja vaativaksi.

Malax IF taistelee paikastaan Nelosessa ja saattaa toki hyvinkin sen säilyttää. Vierailijoiden leirissä ei kauheasti kannata tuijottaa tämän yksittäisen ottelun tulokseen, sillä kaikki muutikin ovat saaneet kyytiä ressuilta. Toisaalta on aivan yhdentekevää, häviääkö pelin 1-0 vai 9-0.

SJK Reservit: Tomi Peltokangas, Herman Mäenalanen (46. Jussi Kankaanpää), Vesa Kivimäki, Petri Niemi, Sami Metsäranta, Saku Koskinen (55. Juuso Koskela), Johannes Saranpää, Petri Huttu, Joonas Kuivalainen, Henri Saranpää (60. Jesse Hautala), Miika Asunmaa (55. Oli Rintamäki)