123 456 7890

Cup-mestari SJK 2016. Kuva Jussi Eskola, luvaton käyttö kielletty.

SJK ja HJK kohtaavat Respect Suomen Cupin finaalissa Seinäjoella lauantaina 23.9. Finaali-viikonloppuna tapahtumaa riittää heti parille päivälle, sillä perjantaina 22.9. vietetään OmaSp Stadionilla Suomen Cup -ennakkojuhlaa.

Varsinaisena finaalipäivänä lauantaina, päivä alkaa jo klo 12:00 pelattavalla Regions’ Cupin finaalilla, jossa pelaavat SJK Akatemia ja KaaPo. Koskaan aiemmin ei ole saman seuran kaksi joukkuetta ollut molemmissa finaaleissa, ja molemmilla on vieläpä mahdollisuus voitoilla päästä europeleihin! Varsinainen finaali alkaa klo 17.00 ja molemmat ottelu pelataan luonnollisesti ratkaisuun saakka.

Otteluiden välissä olevan ajan nostetaan tunnelmaa OmaSp Stadionin tapahtumatorilla ja Carlsberg Sports Barissa.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Respect Suomen Cupin finaali pelataan Seinäjoella tai ylipäätään näin pohjoisessa. Joten tarjolla on erittäin harvinaista jalkapalloherkkua pohjalaisyleisölle sekä kauempaakin tuleville. Otteluun odotetaan runsasta yleisömäärää, sillä jo nyt on ennakkolippuja mennyt yli 3000.

Tapahtuman järjestäjänä toimii Suomen Palloliitto, joten vaikka ottelu pelataankin Seinäjoella, ei SJK:n kausikortit käy otteluun. Ennakkoliput otteluun saa Palloliiton yhteistyökumppani Ticketmasterin nettisivuilta. Siellä on nyt myynnissä myös SJK:n Kannattajapäädyn liput avoimesti. HJK-kannattajien päätyyn lipunmyynti on ainoastaan heidän omilta kanaviltaan. Mahdollisissa lippuja koskevissa ongelmissa auttaa ainoastaan Ticketmaster. Ticketmasterin lippupisteitä löytyy myös muualta ja Seinäjoella lippupiste on rautatieaseman Makuunissa.

OmaSp Stadion tarjoaa hienot puitteet Respect Suomen Cupin finaalille. Sekä SJK:lta että HJK:lta on tulossa paljon kannattajia, joten tunnelma on varmasti finaalin arvoinen. Kannattaakin käydä heti varmistamassa omat paikat finaaliin, jotta pääsee varmasti mukaan nauttimaan ottelun tunnelmasta, kommentoi Palloliiton tapahtumavastaava Kalle Marttinen

Hienoa, että saamme olla mukana Suomen hienoimmalla stadionilla pelattavassa finaalissa. Hienoa myös, että oma joukkue on molemmissa finaaleissa mukana. Lipunmyynti on käynyt meidän saamiemme tietojen mukaan vilkkaana, mutta vielä paikalle kuitenkin mahtuu, sanoo SJK:n toimitusjohtaja Teemu Virtanen.

Siitä tulee hieno päivä ja toivon mukaan kaikki lähtevät paikanpäälle peliä katsomaan, sillä niin harvinaista herkkua on, että Suomen Cupin finaali nähdään täällä. Toivon tietenkin myös, että moni lähtee mukaan jo perjantain iltatilaisuuteen. Kaikille erittäin lämpimästi tervetuloa kannustamaan SJK voittoon molemmissa otteluissa, toivottaa Virtanen lopuksi.

Nostellaanko kannua jälleen SJK-kannattajien edessä? Kuva Jussi Eskola, luvaton käyttö kielletty.

Finaaliviikonloppu alkaa jo perjantaina

Perjantain iltajuhla OmaSp Stadionin Carlsberg Sports Barissa alkaa klo 20:00 ja juhlat jatkuvat klo 02:00 saakka. Väkeä juhlatunnelmaan nostaa kivikova bilebändi Telaketju sekä DJ. Suomen Cupin finaalilipulla sisäänpääsy perjantain iltatapahtumaan on viisi euroa, ilman lippua kymmenen euroa.

Lauantaina portit ja palvelut aukeaa OmaSp Stadionilla klo 11.00 ja Regions’ Cupin finaali potkaistaan käyntiin klo 12.00. Regions’ Cupin Finaaliin on vapaa pääsy. Paikalle on tulossa Kaarinasta KaaPo:n fanibussi ja heidän katsomopaikat ovat Itäpäädyssä. SJK-kannattajat voivat sijoittua jo valmiiksi Kannattajapäätyyn.

Regions’ Cupin finaalin jälkeen stadion tyhjennetään, mutta tunnelmaa voi nostaa Carlsberg Sports Barissa, jossa DJ viihdyttää finaaliväkeä. Regions’ Cupin finaalissa ainoa anniskelualue löytyy Carlsberg Sports Barista. Kahviopalvelut palvelevat myös katsomoiden alla.

Suomen Cup finaalin osalta portit ja palvelut aukeaa klo 15:30 ja peli potkaistaan käyntiin klo 17:00.

HJK-kannattajia tulee otteluun useita satoja ja he tulevat Seinäjoelle omalla junalla Helsingistä ja kannattajat marssivat poliisisaattueessa OmaSp Stadionille. Stadionilla HJK-kannattajat sijoittuvat Itäpäätyyn, missä heille on omat palvelunsa, sisäänkäyntinsä ja omat anniskelualueensa. SJK-kannattajat sijoittuvat vastakkaiseen Kannattajapäätyyn, missä myös heille on omat palvelut Veikkausliigaotteluista tuttuun tapaan.

Carlsberg Sports Bar palvelee koko ottelutapahtuman ajan normaalisti ja juhlat jatkuvat siellä SJK-kannattajien osalta myös ottelun jälkeen. Mahdollisen Cup-voiton jälkeen Carlsberg Sports Bar toimii myös iltajuhlien paikkana.

Molemmissa finaaleissa panoksena europaikka

SJK ja HJK kohtasivat Respect Suomen Cupin Finaalissa myös viime kaudella ja tuolloin SJK voitti Tampereen Ratinan stadionilla pelatun ottelun jatko-ottelun jälkeen vasta rangaistuspotkukilpailussa. Huippujännittävä kamppailu päättyi SJK:n suuriin juhliin ja tuo hetki on jäänyt kaikkien mieleen ikuisesti. Nyt SJK:lla on mahdollisuus toistaa historiaa ja kyseessä onkin ensimmäinen kerta koskaan, kun samat joukkueet kohtaavat perättäisessä finaalissa.

SJK:lle mahdollinen voitto olisi historiassaan toinen, kun taas HJK nousisi voitolla yksin eniten voittoja Suomen Cupissa ottaneeksi joukkueeksi. Tällä hetkellä HJK on vielä voitoissa tasatilanteessa Hakan kanssa 12 voitolla. Ottelun voittaja saa rahapalkinnon sekä paikan ensi kaudeksi euro-otteluihin.

Regions’ Cupin finaalin voittaja saa niin ikään rahapalkinnon ja voittajajoukkue pääsee edustamaan Suomea koko Euroopanlaajuisen UEFA Regions’ Cupin lopputurnaukseen Palloliiton kustantamana. Regions’ Cup on kilpailu joukkueille, joissa pelaa nuoria pelaajia tai amatööreja ilman ammattialaissopimusta pääsarjajoukkueisiin.

Tervetuloa kokemaan Cup-finaalien huuma Seinäjoen OmaSp Stadionille lauantaina 23.9. sekä iltatilaisuuteen perjantaina 22.9.