123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon sarjanousun Kakkoseen tällä kaudella jo saavuttanut SJK Reservit matkaa lauantaina kauden huipentumaansa, eli Suomen Regions’ Cupin finaaliin. Finaalissa se saa vastaansa Turun Pallokerhon, joka pelaa Turun Piirin Kolmosessa. Finaali pelataan Helsingissä Sonera Stadionilla ennen varsinaista Suomen Cupin finaalia lauantaina 29.9. klo 12.00.

SJK Edustus voitti viime vuonna historiaan jääneen viimeisen Suomen Cupin Pikkufinaalin ja tuo kilpailu on nyt korvattu tällä uudella, 3. divisioonassa tai sen alapuolella pelaavien joukkueiden cup-kilpailulla. SJK:lla voisi olla tässä paikka tehdä pienimuotoista historiaa peräkkäisillä voitoilla

Pelioikeus tässä finaalissa ja koko cupissa ylipäätään, on vain pelaajilla jotka eivät ole pelanneet minuuttiakaan Kakkosessa tai sitä ylemmissä sarjoissa, joten vahvistuksia ei edustuksen leiristä ole peliin luvassa. SJK Reservien joukkue on joka tapauksessa niin laadukas ryhmä, että voittoa täältäkin lähdetään tietenkin hakemaan.

Vastustaja TPK

Turun Pallokerho on monelle nuoremmalle seinäjokelaiselle varmasti melko tuntematon seura, mutta perinteinen, jo vuonna 1935 perustettu TPK on pelannut 50-luvulla pari kautta jopa Jalkapallon Mestaruussarjassa ja se voitti vuonna 1951 pronssia. Seuran värit ovat sini-valko-keltainen ja peliasu on sini-valkoinen.

Nykyään paremmin futsalin pääsarjajoukkueena tunnettu TPK on perinteinen turkulainen kasvattajaseura ja sen riveistä on noussut useampia maajoukkueissakin pelanneita pelaajia. Viimeisimpinä nykyinen A-maajoukkuemaalivahti Lukas Hradecky sekä Jukka Lehtovaara ja Mika Ääritalo. Futsalissa vuoden 2005 jälkeen TPK on voittanut SM-hopeaa kertaalleen ja pronssia kolmasti, joten taitoa varmasti seurasta löytyy.

Nykyjoukkue on kuitenkin varsin nuori. Joukkueen pelaajat koostuvat 90-luvulla ja 80-luvun lopussa syntyneistä seuran omista kasvateista. Suurelle yleisölle joukkueen nimilista ei sano vielä mitään, vaikka monta jalkapallopiireistä tutun kuuloista sukunimeä listalta löytyykin. Moni nuoren joukkueen pelaaja omaa varmasti potentiaalia pelata tulevaisuudessa kenties korkeammillakin tasoilla. Siitä kertoo nuoren joukkueen pääsy Regions’ Cupin finaaliin, oman piirinsä Errea Cupin finaaliin ja jo kolmannen kerran peräkkäinen saavutettu Kolmosen kolmas sija.

Joukkueella on myös sitä finaaliinkin bussilla tukemaan saapuva kannattajajoukkonsa, joten varmasti ihan kunnon päivätyön SJK Reservit saa tehdä, mikäli pokaalia halutaan nostella.

Murskaavan ylivoimainen SJK Reservit

SJK Reservit perustettiin pari vuotta sitten Nurmon Pallon paikalle Neloseen ja päävalmentajansa Jari Kujalan johdolla tulokset ovat olleet hurjia. Ensimmäisenä vuotena nousu Nelosesta Kolmoseen suvereenilla esityksellä, tänä vuonna nousu Kolmosesta Kakkoseen ja pääsy Regions’ Cupin Finaaliin. Näiden kahden vuoden aikana Ressut on voittanut virallisissa otteluissa nyt 42 ottelua, pelannut kolme kertaa tasan ja hävinnyt vain kolmesti. Maaleja se on mättänyt yhteensä 209 ja päästänyt 47. Tuloksien välistä voi lukea että SJK Reservit on ollut aivan ylivoimainen pelaamissaan sarjoissa ja kenties nyt saavutettu Kakkosen sarjapaikka on se oikea taso joukkueelle.

Regions’ Cupin Finaaliin joukkue selvitti tiensä kaatamalla ensimmäisellä kierroksella FC Kuffenin, toisella kierroksella Seinäjoen Sisu-Pallon, kolmannella tuli vastaan Kuopiossa SC Zulimanit ja neljännellä kaatui FC Peltirumpu Kouvolassa. Jyväskylän Vehkalammella JPS pakotti Ressut jatkoajalle asti ja viimein välierässä kaatui FC Kontu Helsingissä.

SJK Reservit lähtee paikanpäälle Helsinkiin huomenna perjantaina klo 17.00 ja matkaan lähtee seuraava ryhmä: Tomi Peltokangas, Petri Huttu, Kalle Taimi, Petri Niemi, Juha-Jaakko Ulvila, Aleksi Ahde, Saku Koskinen, Juuso Koskela, Toni Kujala, Ville Pakkala, Mikael Muurimäki, Lasse Männikkö, Joona Lautamaja, Eetu Takala, Samppa Bouroussi, Jukka Yli-Renko, Jussi Kankaanpää, Eero Rantanen ja Jesse Hautala. Sekä tietenkin päävalmentaja Jari Kujala, huoltaja Kauko Valli sekä tässä pelissä joukkueenjohtajana toimiva Esa Ylinen.

Monelle SJK Reservien pelaajista ottelu on samalla uran viimeinen ottelu, ainakin tällä tasolla. Samoin päävalmentaja Kujala siirtyy todennäköisesti päätoimisesti edustusjoukkueen palvelukseen.

SJK Reservien riveissä on monta seinäjokelaisen jalkapalloilun pitkäaikaista palvelijaa ja kenties hieman legendaakin. Lasse Männikkö ja Mikael Muurimäki entisinä liigapelureina ihan etunenässä. Kaikille nyt mahdollisesti uransa lopettaville tämän finaalin voitto olisi komea päätös ja joka tapauksessa se olisi komea päätös hienosti menneelle kaudelle. Siksi olisikin toivottavaa, että mahdollisimman moni paikalle suinkin pääsevä seinäjokelaisen jalkapalloilun ystävä tulisi omiaan myös kannustamaan.

Suomen Regions Cupin Finaali SJK Reservit – TPK, lauantaina 29.9. klo 12.00 Sonera Stadionilla Helsingissä. Peliin myydään yhteislippuja vain koko päivän tapahtumaan, eli Regions’ Cupin ja Suomen Cupin finaaleihin. Suomen Cupin finaali alkaa klo 15.30 ja siinä kohtaavat FC Honka ja KuPS.

Lippu päätykatsomoihin on portilta 15 euroa (ennakkoon 10 euroa) ja sillä näkee molemmat pelit. Pääkatsomolippu maksaa 20/15 euroa. Regions’ Cupin finaalissa on kuitenkin auki vain pääkatsomo ja siten sen voi katsoa päätykatsomon lipulla pääkatsomosta. Varsinaista Suomen cupin finaalia varten pitää kuitenkin siirtyä ostamansa lipun osoittamalle paikalle.

SJK Kannattajien kautta voi ostaa lipun ennakkoon hintaan 10 euroa. Ilmoittautua voi perjantaiaamuun asti sähköpostilla osoitteeseen kannattajat@sjk2007.fi.