123 456 7890

SJK Akatemia kohtaa Kaarinan Pojat Regions’ Cup finaalissa lauantaina 23.9. klo 12:00 OmaSp Stadionilla. Regions’ Cupin finaalin voittaja pääsee edustamaan Suomea UEFA Regions’ Cupiin kesällä 2018. Lisäksi finaalin voittaja saa 5000 euroa palkintorahaa ja hävinnyt joukkue 1000 euroa. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy. Tervetuloa!

Brian Pagen
ja Toni Lehtisen valmentaman SJK Akatemian kausi on ollut tähän mennessä täydellinen. Joukkue on jo varmistanut nousun Kakkoseen ennen kauden viimeistä kierrosta. 21 ottelusta se on voittanut 18 ja pelannut kolme tasapeliä. Maaliero on hurja 91-7. Talvella joukkue oli Suomen cupin lohkovaiheessa, eli 30 parhaan joukossa. Lohkovaiheessa oli mukana vain kaksi muuta Kolmosen joukkuetta. Nousu oli kauden päätavoite, mutta joukkue haluaa juhlia lauantaina tuplamestaruutta. Jokainen jalkapalloilija haluaa pelata cup-finaalissa ja taistella europaikasta. Suurelle osalle se on kaukainen haave. SJK Akatemian pelaajat ovat jo tehneet haaveestaan totta. Ja mikä olisikaan parempi paikka cup-finaalille kuin OmaSp Stadion.

Tämä on ollut minulle uskomaton vuosi. Pelaan elämässäni ensimmäistä kertaa ulkomailla ja olen jo nyt ollut mukana voittamassa sarjaa ja olemme cup-finaalissa. Tämä on ollut minulle kaikkea sitä, mitä olen jo lapsena haaveillut, sanoo Dominic McGiveron, joka on tehnyt SJK Akatemialle eri kilpailuissa tällä kaudella yhteensä 16 maalia.

Kyllä tässä hyvillä fiiliksillä on ja uskon että siitä tulee hieno tapahtuma. En muista, että olisin koskaan pelannut vastaavanlaisessa finaalissa, korkeintaan jotain junnuturnauksien loppuotteluita, joten odotan tätä innolla, kommentoi Aatu Kujanpää.

Kujanpää on tehnyt tänä vuonna kaikki kilpailut mukaan lukien yhteensä maltilliset 25 maalia. McGiveronin tavoin myös Kujanpää on harjoitellut SJK:n edustusjoukkueen kanssa.

Oma kauteni on mennyt ihan hyvin. Paljon on tullut tehoja. Varmaan enemmän mitä koskaan. Lauantain finaalin lisäksi teen vielä sen eteen töitä, että pääsisin tekemään debyytin edustuksessa, Kujanpää sanoo.

Ottelusta ei tule mikään tavallinen Kolmosen joukkueiden välinen vääntö. Molempien joukkueiden oikea taso on Kakkosessa, minkä tämän kauden otteetkin ovat osoittaneet. SJK:n kannattavat sijoittuvat ottelussa Kannattajapäätyyn. Kaarinasta paikalle on tulossa fanibussi, ja KaaPon kannattajien katsomopaikat ovat Itäpäädyssä. Se takaa otteluun hyvän tunnelman. McGiveron lähtee finaaliin luottavaisena.

Mielestäni meillä on todella hyvä ryhmä, ja me voimme lähteä kaikkiin otteluihin omiin vahvuuksiimme luottaen. Siten uskon, että me olemme vahvoilla myös lauantain finaalissa. Tiedän myös, että sinne tulee paljon yleisöä ja kannattajat tulevat tukemaan meitä. Tämä on ensimmäinen kerta, kun pääsen pelaamaan heidän eteensä oikein kunnolla, ja toivon, että voisin tehdä maalin ja pääsisin tuulettamaan heidän eteensä, McGiveron sanoo.

Regions’ Cupin Finaali SJK Akatemia vs. KaaPo, lauantaina 23.9. klo 12.00 OmaSp Stadionilla. Peliin on vapaa pääsy. Kioskipalvelut palvelevat pääkatsomon alla ja Carlsberg Sports Bar palvelee janoisia ennen ja jälkeen ottelun sekä sen aikana.

SJK Akatemia jahtaa tuplaa

SJK Akatemia on näyttänyt tämän vuoden Regions’ Cupissa, ettei joukkue luovuta koskaan, ja että pää kestää tiukassakin paikassa. Ensimmäinen ottelu Korsnäs FF:ää vastaan oli todella kiivas, ja ottelu vaikutti välillä enemmän painilta kuin jalkapallolta. Akatemia eteni jatkoon Ville Kukkasen maalilla. Toisessa ottelussa Apollolla oli toisen puoliajan alussa 1-1-tilanteessa rangaistuspotku, jonka Luis Fernando torjui. Lopulta Akatemia eteni jatkoon 1-4-voitolla. KeuPaa vastaan ottelu alkoi huonosti, kun vierasjoukkue meni ensimmäisestä hyökkäyksestään johtoon. Lopulta tasoero kuitenkin näkyi, ja Akatemia selvitti tiensä seuraavalle kierrokselle.

Härmää vastaan joukkue oli tappiolla 82. minuutilla asti, mutta Jesse Sundmanin tasoitus vei ottelun rangaistuspotkukilpailuun. Siellä sankariksi nousi Luis Fernando, joka torjui ensin Härmän pilkun, ja sen jälkeen laukoi itse pallon maaliin. Myös NJS:ää vastaan ottelu eteni rangaistuspotkukilpailuun asti. Sankareiksi nousivat Luis Fernando ja Jaakko Vihanta. ”Luffe” torjui NJS:n neljästä laukauksesta kolme, ja Jaakko Vihanta laukoi ratkaisumaalin. Välierässä TuPS:aa vastaan ottelu eteni maalittomana tunnin ajan, kunnes SJK Akatemia meni johtoon. Heti sen perään Akatemia kuitenkin joutui alivoimalle, mutta marssi siitä huolimatta finaaliin 0-3-voitolla.

SJK Akatemian tie finaaliin:
SJK Akatemia – Korsnäs FF 1-0
Apollo – SJK Akatemia 1-4
SJK Akatemia – KeuPa 6-1
SJK Akatemia – Härmä 2-2 (8-7 rp.)
SJK Akatemia – NJS 2-2 (3-1 rp.)
TuPS – SJK Akatemia 0-3

Vastustajajoukkue Kaarinan Pojat

SJK Akatemian myös Kaarinan Pojat hakee tällä kaudella tuplaa. Tällä hetkellä KaaPo johtaa omaa lohkoaan Kolmosessa, mutta FC Åland on tasapisteissä, kun kaksi kierrosta on pelaamatta. Joukkueet vieläpä kohtaavat toisensa päätöskierroksella. KaaPon päävalmentaja on Tomi Kivikoski.

Joukkueesta löytyy rutkasti kokemusta myös korkeammilta sarjatasoilta. Jukka-Pekka Tuomanen pelasi 224 ottelua Veikkausliigassa vuosina 2003-2013. Hänellä on myös kaksi SM-pronssia. Antti Horjanheimo on pelannut Kakkosessa usean vuoden ajan Pallo-Iiroissa, ja toiminut myös joukkueen kapteenina. Lisäksi joukkueessa on ÅIFK:ssa ja KaaPossa Kakkosta pelanneita, ja turkulaisseuroja junioreiden SM-sarjoissa edustaneita pelaajia. Kaudella 2013 A-junioreiden SM-pronssia voittaneen FC Kaarina/YJ:n pelaajia on joukkueessa myös jonkin verran. Tuoreinta liigakokemusta on Juho Salmisella, joka pelasi FC Interissä 32 liigaottelua kausina 2014-2016. Hän on tehnyt liigassa kaksi maalia, joista toinen tuli SJK:ta vastaan. Tällä kaudella Salminen on tehnyt KaaPolle 21 maalia.

KaaPon tie finaaliin:
KaaPo – TPS/2 4-0
TuWe – KaaPo 1-4
KaaPo – Pato 5-0
KaaPo – JäPS/47 7-1
JIPPO – KaaPo 0-1
KaaPo – Atlantis FC 3-1

Miten Suomen Regions’ Cup eroaa Suomen Cupista?

Suomen Regions’ Cupiin saavat osallistua Kolmosessa, ja sitä alemmissa sarjoissa pelaavat joukkueet. Pelaaja, joka on kauden aikana pelannut Kakkosen tai sitä korkeammalla sarjatasolla pelaavassa joukkueessa sarjapelejä tai Suomen cupin pelejä, ei saa enää pelata Regions’ Cupissa. Suomen Regions’ Cupin finaalin voittaja pääsee edustamaan Suomea UEFA Regions’ Cupiin kesällä 2018.

Mikäli ottelu on 90 minuutin jälkeen tasan, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu. Joukkue saa nimetä seitsemän vaihtopelaajaa. Joukkueella on oikeus viiteen vaihtoon.

SJK on voittanut Suomessa periaatteessa kaiken. Regions’ Cupin voitto kuitenkin vielä puuttuu. Kaudella 2012 SJK Reservit selviytyi finaaliin saakka, mutta joutui taipumaan Turun Pallokerholle jatkoajan jälkeen. Kaarinan Pojat sen sijaan voitti Regions’ Cupin kaudella 2014.