123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerho on solminut uuden sopimuksen, kun kaupungin oma kasvatti Timo Rauhala kirjoitti nimensä vuoden sopimukseen edustusjoukkueen kanssa. Vuonna 1989-syntyneen Rauhalan pelipaikka löytyy laidasta, niin keskikentältä kuin puolustuksestakin. Kannattajien keskuudessa Super-Tinke on asenteellaan ja periksiantamattomuudellaan noussut jopa hieman kulttipelaajan asemaan.

Urallaan hän on edustanut nappuloista lähtien vain TP-Seinäjokea tai SJK:ta. Kakkosen nousukaudella hän pelasi sarjassa kaikki Kerhon ottelut, mutta viime kauden alusta peliaika jäi syystä tai toisesta vähemmälle ja tuntumaa haettiin Reservien lisäksi Kakkosesta FC YPA:n riveistä lainasopimuksella. Siellä mies valittiin heti pariin otteeseen kentän parhaaksi ja loppukaudesta valmentajavaihdoksen jälkeen Rauhala pelasikin kaikissa Kerhon Ykkösen otteluissa.

– Tinke on ehdottomasti joukkuepelaaja, jolla on potentiaalia kehittyä vielä paremmaksi. Hän tuo myös vaihtoehtoja molemmille laidoille. Ensi viikolla pääsemme taas tositoimiin ja toivottavasti saadaan loputkin sopimusneuvottelut pian kuntoon, toteaa päävalmentaja Simo Valakari.

Super-Tinkeä ei pienet kaatosateet hetkauta

Rauhalan sopimuksen myötä Kerholla on nyt kasassa 12 pelaajasopimusta ensi kaudelle.

Luis Fernando
Tuomas Karjanlahti
Matti Lähitie
Richard Dorman
Timo Rauhala
Kalle Taimi
Johannes Laaksonen
Jyri Hietaharju
Chris Cleaver
Toni Lehtinen
Daniel Caumo
Teemu Penninkangas

Aleksi Ahde, Joona Lautamaja, Jesse Sarajärvi ja Tuomas Lähdesmäki ovat Edustusjoukkueen mukana tulevalla kaudella juniorisopimuksilla.

Viime kauden pelaajista edustusjoukkueen osalta neuvotttelut ovat käynnissä vielä ainakin viiden tai kuuden pelaajan kanssa ja sopimuksien odotetaan syntyvän vielä ennen joulua. Uusia pelaajia on tulossa testiin myöhemmin joulukuussa ja muita potentiaalisia vahvistuksia kartoitetaan ensi vuoden puolella.

Varmoja lähtijöitä ovat Patrik Lomski, joka teki jo sopimuksen VPS:n kanssa, yhdysvaltalainen Patrick Phelan, joka palasi kotimaahansa, seinäjoen oma kasvatti Mikko Ylihärsilä, joka lopettaa komean uransa sekä Touko Tumanto, joka jatkaa uraansa muualla. Muutaman viime kauden sopimuspelaajan ura jatkunee Kerho 07:n paidassa Kakkosessa ensi kaudella.

– Meille on tietysti parempi mitä aiemmin saamme joukkueen valmiiksi, mutta periaate on, että ensin kartoitetaan jo täällä olevat pelaajat ja joukkueeseen hommataan vahvistuksia myöhemmin tarpeen mukaan. Johannes Laaksonen oli meille tästä poikkeava täsmähankinta, jota oli alettu suunnitelemaan jo viime kauden lopulla, kertoo urheilutoimenjohtaja Keith Armstrong.

– Pitää muistaa, että elämme kuitenkin vielä vuotta 2012 ja joukkue aloittaa treenaamisen ensi kautta varten vasta joulukuussa. Mukaan tulee tuolloin näytille muutama uusi pelaaja, jotka samalla tutustuvat seuraan ja sen toimintaan. Näiden kanssa neuvotellaan mahdollisista sopimuksista vasta tutustumisen jälkeen. Ensisijaisesti kartoitetaan kotimaisia pelaajia ja jos sellaisia pelaajia ei löydy mitä me haluamme, siirrämme katseemme ulkomaille. Etsimme mahdollisesti neljää tai viittä uutta vahvistusta eri pelipaikoille, jatkaa Keke joukkueen rakentamismetodeistaan.