123 456 7890

SJK on tehnyt kaudet 2024 ja 2025 kattavan pelaajasopimuksen 27-vuotiaan Rasmus Karjalaisen kanssa. Vaarallinen maalintekijä siirtyy Seinäjoelle synnyinkaupunkinsa AC Oulun riveistä. SJK on tuttu seura Karjalaiselle, sillä hän pelasi SJK Akatemiaa edeltäneessä Kerho 07 -reservijoukkueessa kaudella 2015. Tuolloin Kakkosessa pelanneessa joukkueessa hän tykitti 27 pelissä 15 maalia Kerholle.

–Minulla on lämpimät muistot SJK:sta ja seura on mennyt todella paljon eteenpäin siitä kun olin täällä viimeksi. Suomesta ei löydy parempia olosuhteita. Haluan saada myös itsestäni parhaan irti ja olen aivan varma, että SJK on oikea paikka siihen. Joukkue näytti jo viime kauden alussa mikä täällä on mahdollista, kun se johti sarjaa vakuuttavasti. Tällä seuralla on kaikki mahdollisuudet voittaa mestaruus ja päästä mitaleille, kertoi Rasmus Karjalainen sopimuksen kirjoittamisen yhteydessä.

AC Oulun lisäksi Karjalainen on pelannut Veikkausliigassa aiemmin ensin PS Kemissä ja sitten Kuopion Palloseurassa. Kuopiosta hän siirtyi vuonna 2019 Hollannin pääsarjan Fortuna Sittardiin, josta hän kävi lainalla mm. Ruotsin pääsarjan Örebro SK:ssa. Kesällä 2021 Karjalainen siirtyi Helsingborgs IF:iin, ja oli mukana nostamassa seuraa Allsvenskaniin. Nousunkarsinnan viimeisessä osaottelussa Karjalainen teki lisäajalla ratkaisevan maalin. Vuonna 2022 hän palasi kotikaupunkiinsa Ouluun.

Karjalainen on tuttu kasvo myös Huuhkajien otteluista, ja hän oli mukana karsinnoissa nostamassa Suomea ensimmäistä kertaa EM-kisoihin. Hänellä on maajoukkueessa tilillään yksi maali ja kaksi syöttöä.

–Paljon on ehtinyt jo kokemaan tähän ikään mennessä, mutta minulla on edelleen isot tavoitteet jalkapallouralle. Haluan jollain aikavälillä päästä takaisin ulkomaille, ja SJK on hyvä ponnahduslauta sille. Haluan voittaa isoja asioita ja saada itsestäni parhaan irti. Tiedän, että kun olen parhaimmillani, olen hyvä pelaaja, päättää Karjalainen.

SJK:n hyökkääjätilanne on hyvä, ja Rasmus Karjalainen täydentää hyökkääjiä vastustajien kannalta vaarallisella tavalla. Kuriositeettina mainittakoon, että hän on kaikki Veikkausliigajoukkueet huomioiden tehnyt eniten maaleja (9 kpl) nimenomaan SJK:n verkkoon. Jatkossa Kerhon kannattajat saavat kuitenkin iloita Karjalaisen osumista vastustajan maaliin! Tervetuloa Rasse!