123 456 7890

Otteluraportin tarjoaa MELTEX.

SJK kärsi kauden ensimmäisen tappionsa rangaistuspotkukilpailussa OmaSp Stadionilla. Liigacupin välierä päättyi varsinaisen peliajan jälkeen maalittomana. Ja kun Liigacupin otteluissa ei jatko-ottelua pelata, eteni Honka finaaliin ottamalla voiton rankkukisassa. SJK:lla oli ottelussa paikkoja ratkaista ottelu ja se pakotti Hongan puolustamaan syvällä. Harmillisesti paikoista ei tällä kertaa kuitenkaan onnistuttu. Erityisen ilahduttavaa oli ottelun yleisömäärä, sillä paikalle oli saapunut 1237 katsojaa kauden ensimmäiseen ulkopeliin maanantai-iltana. SJK kohtaa seuraavaksi harjoitusottelussa VPS:n lauantaina 19.3. klo 15:00 OmaSp Stadionilla. Ottelu on pre-seasonin viimeinen, ennen Veikkausliigan alkua. Veikkausliigan kausi alkaa lauantaina 2.4. SJK – HIFK ottelulla OmaSp Stadionilla. Liput kauden avaukseen myynnissä Lippu.fi-kanavissa ja SJK Storessa.

SJK – FC Honka 0-0
Honka voitti rp-kilpailun 3-4, ja eteni finaaliin.

SJK sai heti pelin ensimmäisellä minuutilla sivuvaparin kuudentoista kulmalta ja siitä tilanteen puolikkaan, mutta Honka pääsi sen siivoamaan. SJK jatkoi kuitenkin vahvasti, ja Denys Oliinyk pääsi yrittämään maalia kohti etukulmaa, mutta Hongan maalissa Maksim Rudakov onnistui torjumaan sen kulmaksi. Kulmastakin pallo saatiin lähes maaliviivalle, mutta Honka kesti myös tuon tilanteen. SJK tuli todella vahvasti otteluun.

7. minuutin kohdalla myös Honka sai tilanteen, kun pallo pelattiin hyvällä pystysyötöllä boksiin, ja siellä Agon Sadiku oli kohteena. Matej Hradecky pääsi kuitenkin blokkaamaan. Jatkotilanteesta pallo tuli vielä keskityksellä takatolpalle, mistä Honka sai puskun maalin eteen, mutta siellä ei omia ollut ja Markus Uusitalo otti pallon haltuun.

SJK sai erinomaisen tilanteen, joka lähti Serge Atakayin ja Daniel Håkansin hyvästä yhteispelistä. Lopulta palloon meni useampi SJK-pelaaja ja tilanne kuivui kasaan. Honka sai tuon jälkeen hetkeksi otetta pelistä, mutta ei pitkäksi aikaa. Puoliajan loppua kohden SJK sai useammankin hyökkäyksen, mutta ne kuivuivat kasaan viimeisten syöttöjen mennessä vääriin osoitteisiin.

SJK aloitti myös toisen puoliajan erinomaisesti, ja järjesteli kiirettä Hongan maalille. Alfie Bates pääsi näyttämään myös kaukolaukaustaan, mutta Rudakov torjui.

Tunnin kohdalla Josepablo Monreal pelasi Atakayin vauhtiin laidalla, ja Atakayi pääsi vetämään, mutta Hongan Elias Äijälä ehti blokkaamaan.

65. minuutilla Honka sai vapaapotkun noin 25 metristä vasemmalta puolelta. Siitä Saku Heiskanen yritti suoraan omaa ratkaisua, mutta veto meni noin metrin yli maalin. Reilun viiden minuutin päästä Honka sai jälleen vapaapotkun, nyt lähes päätyviivalta, ja siitä pallo toimitettiin boksiin. Tilanne aiheutti pienen paniikin SJK:n boksissa, mutta Honka ei saanut vetoja ja SJK siivosi.

Ottelun viimeisillä minuuteilla SJK sai painetta puolestaan Hongan päätyyn ja tuloksena muutama kulma. Rafal Wolsztynski pääsi myös kerran vetämään, mutta veto meni päin Rudakovia. Niinpä ottelun ratkaisua haettiin rangaistuspilkuilla.

Rangaistuspotkuissa SJK:lta onnistui Tuomas Kaukua, Jake Dunwoody sekä Cristhian Valencia. Lisäksi Markus Uusitalo torjui yhden Hongan yrityksistä. Harmillisesti Hongan maalivahti Maksim Rudakov nappasi kaksi SJK:n yrityksistä kiinni, ja Honka eteni Liigacupin finaaliin rangaistuspotkukilpailun jälkeen.

Mielestäni se oli erittäin vahva esitys meiltä. Me dominoimme suurimman osan ottelusta. Saimme heidät korkealla prässillämme vaikeuksiin, ja saimme mahdollisuuksia voittaa palloja lähellä maalia. he eivät olleet siinä mukavuusalueellaan. Siten he joutuivat tekemään jotain muuta mitä he normaalisti tekevät. Välillä taas me jouduimme puolustamaan hieman syvemmällä, mutta pystyimme pelaamaan itsemme sieltä hyvin pois, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquín Gómez ottelun jälkeen.

Kuten sanoin, me dominoimme ottelua ja meillä oli paikkoja ratkaista tämä ottelu, mutta joskus se ei vain onnistu. Sitten ottelu meni rangaistuspotkuille heti 90 minuutin jälkeen, ja jos olen ihan rehellinen, niin mielestäni se ei ole oikea tapa ratkaista Liigacupin välierää. En tiedä miksi se on niin. Ehkä siksi, että näitä pelejä pelataan halleissa. Harmittaa vain, kun hyvä jalkapallo-ottelu päättyy tällä tavalla, Gómez harmitteli.

Kokonaisuutena olemme kuitenkin hyvällä tiellä, teimme paljon asioita oikein ja meillä oli mahdollisuudet voittaa ottelu, mutta emme olleet paikoistamme tarpeeksi armottomia, jotta olisimme voittaneet 90 minuutin aikana, sanoi Gómez vielä lopuksi.

SJK: Markus Uusitalo, Ville Tikkanen, Matej Hradecky, Cristhian Valencia, Serge Atakayi (89’ Kingsley Ofori), Pablo Andrade (80’ Tuomas Kaukua), Jake Dunwoody, Alfie Bates (60’ , Denys Oliinyk (70’ Diego Rojas), Daniel Håkans ja Josepablo Monreal (64’ Rafal Wolsztynski).