123 456 7890

Honka ja SJK kohtasivat Espoossa ennen Juhannusta pelatussa ottelussa ja Honka piti kotitaikansa elossa 3-1 voitolla. Siihen se tosin sai apuja 20 minuutin kohdalla tulleella rangaistuspotkulla, josta se iski 2-1 johtomaalin. Samassa tilanteessa erotuomari antoi suoran punaisen SJK:nAnders Bååthille. Peli oli sen jälkeen käytännössä ohi. SJK sai vielä luotua alivoimalla muutaman tilanteen, mutta Honka kaunisteli lopulta numerot reilu kymmenen minuuttia ennen loppua. SJK kohtaa seuraavaksi heti Juhannuksen jälkeen tiistaina 26.6. klo 18:30 Tampereen Ilveksen OmaSp Stadionilla. Ottelun ennakkoliput myynnissä SJK:n verkkokaupassa.

FC Honka – SJK 3-1 (2-1)

1-0 04 min Borjas Martin
1-1 13 min Aristote Mboma
2-1 20 min Macoumba Kandji rp.
3-1 76 min Macoumba Kandji

Ottelu alkoi FC Hongan selvässä hallinnassa. Honka loi ensimmäisen hyvän maalipaikan jo kolmannella minuutilla, kun Youness Rahimi keskitti oikealta laidalta Borjas Martinille, joka pääsi vapaasti laukomaan hyvästä paikasta, mutta Mihkel Aksalu torjui varmasti. Seuraavasta hyökkäyksestä Honka siirtyi jo johtoon, kun Jonas Levänen keskitti vasemmalta boksiin Macouma Kandjille, joka pääsi liian helposti jatkamaan Borjas Martinille, joka laukoi pallon maaliin. Pari minuuttia myöhemmin Martinilla oli jo ottelun kolmas maalipaikka, mutta tällä kerralla SJK:n puolustus pystyi blokkaamaan kudin.

SJK pääsi hiljalleen peliin mukaan 10 minuutin kohdilla, ja sai luotua hyökkäyksiä kohti Hongan maalia. 13. minuutti toi myös tasoitusosuman, kun SJK sai pidettyä pitkään paineen Hongan alueella. Johannes Laaksonen voitti Joel Perovuon kaksinkamppailussa, ja pääsi laukomaan boksin rajalta. Davor Taleski torjui laukauksen eteensä, ja Aristote Mboma oli ensimmäisenä paluupallossa ja laukoi kauden toisen maalinsa.

SJK:n hyvä vaihe kuitenkin päättyi hyvin nopeasti. Honka pääsi 18. minuutilla vastahyökkäykseen SJK:n hallinnan päätteeksi. Macoumba Kandji pääsi läpiajoon, eikä Anders Bååth pystynyt horjuttamaan kunnolla Kandjia. Laukaisuhetkellä Bååth kuitenkin taklasi Kandjia rangaistuspotkun ja punaisen kortin arvoisesti. Macoumba Kandji laukoi rangaistuspotkun varmasti maaliin.

36. minuutilla Billy Ions laukoi kovan kaukovedon, jonka Davor Taleski torjui kulmapotkuksi. SJK sai ensimmäisellä puoliajalla alivoimalla pari erikoistilannetta, mutta niistä ei sen kummempaa tullut tulokseksi. Hongalla sen sijaan oli pari erinomaista maalipaikkaa siirtyä kahden maalin karkumatkalle, mutta Lucas Kaufmannin veto osui ylärimaan, ja Youness Rahimin veto viuhui yli maalin.

Toisella puoliajalla SJK kyttäsi vastaiskuja Hongan hallitessa peliä ja palloa. SJK sai muutamia puolittaisia maalipaikkoja, mutta minkäänlaista kiriä SJK ei pystynyt alivoimalla luomaan. 52. minuutilla Johannes Laaksonen pääsi laukomaan, mutta pallo meni ohi maalin. Reilun tunnin kohdalla Emile Paul Tendeng pelasi erinomaisesti, ja riisti Youness Rahimilta pallon. Tendeng keskitti kaukaa takatolpalle Billy Ionsille, joka ei kuitenkaan päässyt kunnolla pallon päälle, ja pusku suuntautui yli maalin.

Honka oli lähellä siirtyä 3-1-johtoon, kun Borjas Martin keskitti Joni Korhoselle, joka puski pallon päätyviivalta takatolppaan, mutta SJK:n puolustus pystyi siivoamaan kakkospallon. SJK yritti välillä hyökätä pitkillä palloilla, mutta pallonmenetysten jälkeen Honka pääsi todella usein vaarallisiin vastahyökkäyksiin, jotka SJK kuitenkin pystyi puolustamaan. Vartti ennen loppua Hongan vastahyökkäys kuitenkin tuotti tulosta. Macoumba Kandji harhautteli SJK:n puolustusta boksissa ensin hetken ja laukoi pallon sitten maaliin.

SJK teki heti maalin jälkeen vaihtoja, ja kentälle tuli kolme loukkaantumisista toipunutta pelaajaa, Matti Klinga, Jordan Mustoe ja Richard Dorman tulivat kentälle. Yksi vaihtoon tulleista oli Billy Ions, joka oli ensimmäistä kertaa avauksessa viime kauden viimeisen pelin jälkeen. Ions pystyi tuomaan uuden säväyksen SJK:n hyökkäykseen, mutta alivoimaisena SJK:n hyökkäyspelaaminen oli todella satunnaista.

Aloitimme ottelun huonosti ja taisimme olla vielä hotellissa, emmekä tehneet asioita kuten olimme sopineet. Honka sai pelin hallinnan ensimmäisiksi minuuteiksi ja maali haisi ilmassa. Olen yllättynyt siitä mitä tapahtui ja me aiomme selvittää tämän. Hongan maali oli kenties sitten meille se herätyskello ja tulimme vahvasti mukaan peliin sen jälkeen. Saimmekin tasoituksen ja siinä vaiheessa kaikki näytti lupaavalta. Peli näytti tasoituksen jälkeen sellaiselta mitä olin pelistä odottanutkin, sanoi SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko lehdistötilaisuudessa.

Ulosajotilanne muutti koko pelin ja meidän suunnitelmamme. On todella vaikeaa joutua siinä vaiheessa alivoimalle joukkuetta vastaan, joka on todella hyvä pallonhallintajoukkue ja joka osaa kärsivällisesti hakea paikkaa. Me kuitenkin puolustimme hyvin sen puoliajan loppuun. Tauolla päätimme, että lähdemme pelaamaan ja haemme kärsivällisesti tasoitusta. Tuemme toisiamme ja iskemme vastaan. Ja mielestäni se toimikin hyvin, sillä meillä oli muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta emme onnistuneet niistä. Loppua kohden me aloimme sitten väsyä ja Honka teki ansaitun kolmannen maalin, jatkoi Eremenko

Olen tyytyväinen siitä miten pelaajani antoivat kentällä kaikkensa vaikeassa tilanteessa. Ja jos katsotaan meidän puolustuslinjaa lopussa, niin pelaajat ovat vielä nuoria akatemiapelaajia. Ville Tikkanen on -99 syntynyt, Joonas Sundman -98 syntynyt ja myös Joona Laautamaja, joka on akatemiasta nostettu, on vielä nuori pelaaja. Jesse Sarajärvi laskettiin laitahyökkääjän paikalta alas laitapuolustajaksi. Ne olivat suuria muutoksia ja olen ylpeä siitä miten he suoriutuivat. He yrittävät tehdä parhaansa ja sen he myös mielestäni tekivät. Tulos ei varmasti heitä tänään tyydytä, mutta tämä oli heille todella hyvää kokemusta taistelusta joukkueelle ja siitä miten pelata hyvää ja taitavaa joukkuetta vastaan, Eremenko kehui.

Me emme kuitenkaan voi menneille mitään, meidän täytyy jättää tämä peli taaksemme. Juhannuksena pelaajilla on pari päivää vapaata ja sitten palaamme ja valmistaudumme taas seuraavaan otteluun. Haluan vielä lopuksi onnitella Vesa Vasaraa (Hongan päävalmentaja). Hän on tehnyt hyvää työtä. En ole nähnyt Honkaa pariin vuoteen, mutta nyt näen heidän pelaavan todella hyvää jalkapalloa. Pidän siitä mitä Vasara on tehnyt täällä ja haluan onnitella häntä tästä hyvästä työstä, päätti Eremenko

SJK: Mihkel Aksalu MV, Anders Bååth (Ulosajo 20min), Ville Tikkanen, Joonas Sundman, Joona Lautamaja, Reuben Ayarna (77’ Matti Klinga), Johannes Laaksonen (78’ Richie Dorman), Emile Paul Tendeng, Billy Ions (76’ Jordan Mustoe), Jesse Sarajärvi ja Aristote Mboma.