123 456 7890

Ensimmäisen puoliajan lopussa tuomittu rangaistuspotku koitui SJK:n kohtaloksi Suomen Cupin puolivälierässä Jouppilanvuoren tekonurmella.
SJK hallitsi hienokseltaan ensimmäistä puoliaikaa, mutta aivan ensimmäisen puoliajan lopussa SJK pelaaja rikkoi sääntöjenvastaisesti rangaistusalueella ja pallo vietiin pilkulle.
Toisella puoliajalla SJK yritti hakea tasoitusta, mutta FC Lahti osoittautui tällä kertaa liian vahvaksi ja näin SJK:n cup-taival päättyi puolivälieriin.

SJK – FC Lahti 0-1 (0-1)
0-1 45 min Ariel Ngueukam rp.

Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, eikä maalipaikkoja syntynyt kovin paljoa. Molemmilla joukkueilla oli muutamia vapareita hyvistä paikoista, mutta mitään kovin vaarallista niistä ei syntynyt. FC Lahden Markus Joenmäki, Rafael ja Ariel Ngueukam pääsivät kyllä puskemaan melko hyviltäkin paikoilta, mutta Mihkel Aksalulla ei ollut ongelmia.

Ensimmäisen puoliajan muutaman viimeisen minuutin aikana tapahtuikin sitten molemmissa päissä nopeaan tahtiin. Ensin pallo jäi pyörimään SJK:n maalille Lahden vaparin jälkeen, mutta SJK pääsi lopulta palloon. Siitä alkoikin SJK:n hyvä vastahyökkäys ja nyt pallo jäi pyörimään Lahden maalille. Viimeisenä palloon pääsi Carlos Lpez, mutta hänen vaikeasta asennosta lähtenyt laukaus meni ohi. Tämän jälkeen tapahtuikin sitten jälleen toisessa päässä. Drilon Shalan tilalla FC Lahden avaukessa pelannut Jaakko Hietikko onnistui hankkimaan joukkueelleen pilkun. Hietikko juoksi turhaan rikkoneen Felipe Aspegrenin jalkaan ja Ngueukam laittoi rankkarin sisään. Näin Lahti pääsi johdossa toiselle puoliajalle.

Toisellakan puoliajalla ei maalipaikoilla juhlittu. Teemu Penninkangas pääsi laidalta kohtuulliseen maalipaikkaan, mutta Henrik Moisander selivtti tilanteen helposti. Drilon Shala pelasi Ngueukamille hyvän maalipaikan, mutta Tucon laukaus ei onnistunut ja Aksalu torjui. Justin Moose tarjoili Richard Dormanille hyvän vetopaikan vajaaseen 20 metriin, mutta Dormanin laukaus meni kuitenkin selvästi yli maalin. SJK ei saanut kiriään kunnolla käyntiin hyvin puolustanutta lahtelaisryhmää vastaan.

Toisen puoliajan peli oli kypsä esitys meiltä. Ensimmäisellä puoliajalla peli aaltoili ja molemmilla oli omat paikkansa. Toisella puoliajalla emme hallinneet palloa, mutta hallitsimme peliä. SJK:n pelissä ei ollut juurikaan yllätyksiä, olimme tutustuneet siihen, miten he pelaavat, sanoi FC Lahden kapteeni Mikko Hauhia ottelun jälkeen.

Ensimmäinen puoliaika oli meiltä ihan hyvä. Tiesimme, miten Lahti tulee eikä heidän pelinsä yllättänyt. Ensimmäinen puoliaika oli parempi kuin toinen. Toisella puoliajalla viimeiset syöttömme eivät onnistuneet. Kunnia kuitenkin Lahdelle, sillä he puolustivat niin hyvin, sanoi SJK:n maalivahti Mihkel Aksalu.

Tavoite oli jatkopaikka ja se saavutettiin. Ensimmäinen puoliaika ei ollut niin hyvää. Kypsää peliä meiltä varsinkin toisella puoliajalla. Ammattimainen ja järkevä esitys. Puolustuspelaaminen oli jälleen hyvää, Moisander ei joutunut juurikaan torjumaan. Pystyimme luomaan hyvin maalipaikkoja ja olisimme voineet ratkaista pelin jo aiemminkin. Hiukan jännitin, miten jaksamme tässä otteluruuhkassa. Noudatimme pelisuunnitelmaa hyvin, sanoi FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas

Peli oli meillä kontrollissa ja onnistuminen oli pienestä kiinni. Futiksessa kuitenkin pelataan tuloksesta ja Lahti sai tänään sen, mitä se tuli hakemaan, sanoi SJK:n päävalmentaja Simo Valakari.

SJK:lla on mahdollisuus pikaiseen revanssiin, sillä joukkueet kohtaavat Lahdessa jo sunnuntaina. SJK:n seuraava kotiottelu pelataan ensi viikon torstaina klo 18:30 Shefki Kuqin valmentamaa FC Honkaa vastaan Keskuskentällä. Tervetuloa!

SJK: Mihkel Aksalu MV, Richie Dorman, Pavle Milosavljevic, Zeljko Savic, Timo Tahvanainen, Felipe Aspegren (77› Jyri Hietaharju), Johannes Laaksonen, Juho Lähde (62› Gert Kams), Teemu Penninkangas, Justin Moose ja Carlos Lopez.

Lisää kuvia löytyy SJK Facebookista. Tästä katsomaan.