123 456 7890

Rampana taistoon
Seinäjoen Jalkapallokerho joutuu melkoisen rampana taistoon sunnuntaina kun oululainen muukalaislegioona, FC OPA, saapuu peräti seitsemän ulkomaalaispelaajan voimin Seinäjoelle. Joukkueet eivät luonnollisestikaan olleet ennen kuluvaa kautta kohdanneet missään sarjoissa.

Sen sijaan tällä kaudella on jo kertaalleen kohdattu Oulussa. Castrnin tekonurmella pisteet jaettiin maalein 2-2 (1-1). Kerho sai otteluun parhaan mahdollisen alun Petri Niemen vietyä vieraat johtoon jo ottelun toisella minuutilla. Isännät tasoittivat pelin Ville Väisäsen maalilla 40. minuutilla ja menivät alivoimalla pelatessaan johtoon 70. minuutilla tuomitusta rankkarista, jonka pisti verkkoon Juha-Matti Huovinen. Kerho nousi kuitenkin tasoihin Tommi Haanpään maalilla vain viisi minuuttia ennen ottelun päätöstä.

Vaikka FC OPA nousikin vasta viime kaudella tälle tasolle, on rahaa säästämättä kasaan laitettu sellainen nippu, ettei sen menestystä ole millään tavalla syytä ihmetellä. Alkukauden totuttelun jälkeen FC OPA on pelannut huikean loistavasti, joskin edellisessä ottelussaan oululaiset kärsivät kotitappion Kärpiön Kraftille numeroin 2-1.

Voisi kai sanoa, että Kerho on miltei mierolaispojan asemassa kun katsellaan vierasjoukkueen pelaajalistaa, sen verran on uroja varmasti palanut. Se on kuitenkin oululaisten asia, miten rahansa käyttävät ja millaisia tavoitteita heillä on.

Kerho pyrki ja pyrkii jatkossakin rakentamaan joukkueensa kotikutoisin voimin joko kaupungin omista pelaajista tai lähialueen miehistä. Maakunnan ulkopuolelta joukkueeseen ovat tulleet vain jo aiemmin Seinäjoella ja Lapualla pelannut Mikko Kärki ja Ylivieskasta pari sataa kilometriä etelämmäksi kohti kotikaupunkiaan Tamperetta siirtynyt maalivahti Jyri Nieminen.

Vaikka joukkueiden lähtökohdat ovatkin totaalisesti erilaiset, pyrkii raajarikkoinen kotijoukkue haastamaan tervakaupungin ammattilaiset ja pistämään ihan oikeasti hanttiin kentällä.

Kotijoukkueelta ovat varmuudella sivussa pelikiellossa olevat Jukka-Pekka Salminen ja Petri Huttu, jotka kokivat kovalla tavalla viime sunnuntaina nytkin tuomarina olevan jyväskyläläisen Jouni Aapajärven korttikarusellin. Heidän lisäkseen Johannes Saranpää potee edelleen polveaan. Viime viikolla sivussa ollut Marko Huttu on niillä rajoilla, pystyykö hänet heittämään kehiin, mutta pahalta vaikuttaa tilanne myös vahvan näytön antaneen Ville Pajulan kohdalla. “Vipi” loukkasi nimittäin nilkkansa FC Kiistoa vastaan. Henri Saranpää sai samaisessa kamppailussa puujalan ja pelikunto on edelleen arvoitus. Kentältä pois linkannut Toni Kujala on myös vaaravyöhykkeessä. Kokoonpano ratkeaa siis vasta ottelun alla.

Tommi Haanpää iski FC Kiistoa vastaan kauden seitsemännen maalinsa ja sai näin kuivan kautensa loppumaan. Nuori liinatukka on enää parin maalin päässä omasta tavoitteestaan, eli yhdeksästä maalista. Samalla kertaa Haanpää nousi Veikkausraatien jakamissa tähdissä seitsemään sakaraiseen Mikko Kärjen ollessa mustapaitojen ykkönen yhdeksällä starallaan. Marko Huttu, Henri Saranpää ja Jani Asuintupa ovat kaikki kahdeksassa Petri Niemen kerättyä tililleen neljä tähteä. Vierasjoukkueen tähdellisimmät pelaajat ovat aivan omassa kastissaan oleva senegalilainen Papa Niang, jolla on tilillään jo huikeat 20 tähteä. Hänen perässään on ensin pitkään tyhjää ja seuraavana tulee kahdeksan tähteä saalistanut Janne Kauppila. Viime kaudella Kerhon päävalmentajan, Jari Kujalan tavoin Vaasan Palloseurassa olleen Ollon tilillä tähtiä on kuusi ja viime kaudella Kajaanin Hakassa pelanneen Sergei Shahovin sarakkeessa merkintöjä on viiden sakaraisen verran. Yhteensä Kerhon pelaajilla on tähtiä 59 ja FC OPA:n pelaajilla 53.

Maalinteossa on vierasjoukkueesta onnistunut useimmin juuri Niang tehtyään 11 osumaa. Toisena oululaisten sisäisessä pörssissä on kolme maalia tehneet Volodymyr Kilikievich ja Sergei Shahov. Seitsemän maalia viimeistelleen Tommi Haanpään lisäksi Kerhon maaleja ovat tulittaneet viidesti viimeistellyt Marko Huttu, neljä kertaa maalannut Henri Saranpää, kolme kertaa mieheen osuneet Petri Niemi, Petri Huttu ja Miika Asunmaa, kahdesti viimeistelleet Mikko Kärki, Mikko Väänänen ja Jani Asuintupa, sekä kertaalleen verkkoa heiluttaneet Johannes Saranpää ja Petteri Forsell.

Kakkosen Lohko C:n kamppailu sarjassa yhdeksäntenä olevan Kerhon ja kuudentena majailevan FC OPA:n välillä alkaa Keskuskentän pyhätössä klo 18.30 sunnuntaiehtoona.