123 456 7890

Rampana Keski-Suomeen
Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa keskiviikkona vieraaksi erittäin vaikeaan ja haastavaan kamppailuun, jonka isäntänä toimii sarjanousijaksi erinomaisesti pelannut FC Vaajakoski.

Punapukuisen isäntäjoukkueen vahvasta kunnosta kertoo viime kierroksella Oulusta haettu 1-1 (1-1) -tasapeli OPS-jp:n kanssa. Tosin sitä edellisessä ottelussa FCV sai kyytiä kotikentällään FC YPA:lta tylyin numeroin 5-0 (2-0), mutta sitä edelsivät 8-0 (2-0) -vierasvoitto Norrvalla FF:stä, 2-2 -vierastasapeli GBK:n kanssa ja 4-2 kotivoitto Virkiästä.

Samaan aikaan Kerhon peli on ollut takkuista nousuhaaveiden kariuduttua lopullisesti. Viimeiset viisi ottelua ovat tuoneet tilille peräti neljä tappiota ja ainoastaan yhden voiton. Viimeksi tuli pataan GBK:lta kotikentällä 1-0 (1-0) erotuomari Toni Patrikaisen vaikutettua omilla puhalluksillaan melko dramaattisesti ottelun kulkuun.

Vieraissa Kerholla on kuitenkin sujunut homma ihan duurivoittoisesti, sillä kuudesta seitsemästä vierasottelusta joukkue on voittanut peräti kuusi. Vain Jyväskylässä kompuroitiin pahemman kerran FCJ Blackbirdin voitettua selvästi 3-0 (1-0). Sen jälkeen on jo toki vierailtu Castrnissa, missä OLS taipui melkoisen tykistökeskityksen jälkeen 6-4 (3-2).

Keski-Suomeen lähdetään kuitenkin erittäin problemaattisista asetelmista, sillä kippari Petri Niemi ja Marko Huttu ovat kumpikin pelikiellossa. Lisäksi Miika Asunmaa, Henri Saranpää, Jukka Ahola ja Petri Huttu ovat sivussa edelleen, eikä kenellekään kvartetista ole vielä uskallettu nimetä arvioitua laskeutumisaikaa.

Kaiken kukkuraksi Mikael Muurimäki joutui GBK:n maalivahdin Teemu Parpalan telomaksi, eivätkä Mikko Väänänen, Jukka-Pekka Salminen ja Jaakko Lampikaan ihan täydessä kunnossa ole.

Se on kuitenkin ihan selvää, että kentälle saadaan yksitoista miestä. Kerhon pelaajista TP-Seinäjoen asussa maanantaina esiintyivät Jere Jääskeläinen, Jyri Reinilä, Samir Bouroussi, Ville Kukkanen, Tomi Anisimaa ja Jukka Yli-Renko. Ainakin osa tästä ryhmästä saa varmasti minuutteja myös Vaajakoskella ja kenties nuori Juho Pajulakin on taas kuvioissa mukana.

Joukkueet ovat kohdanneet jo kerran tällä kaudella. FC Vaajakoski oli tullut Kerhon ensimmäiseen kotiotteluun vieraaksi aurinkoiselle Jouppilanvuoren tekonurmelle, missä isännät iskivät nopeassa tahdissa kaksi maalia Marko Hutun ja FF Jarossa debytoineen Tommi Haanpään toimesta. Lopulta ottelu päättyi FCV:n hurjan takaa-ajon jälkeen 2-1 (2-0) kotijoukkueelle vieraiden Jukka Kososen kavennettua 66. minuutilla.

Luonnollisestikin Kerho haluaa toistaa kevään ottelun lopputuloksen, mutta se ei varmastikaan ole helppoa, sillä FCV:llä on riveissään uusia kasvoja sitten tuon kevään kamppailun. Yksi heistä on kevään matsista sivussa ollut Tomi Karlstedt, joka on onnistunut maalintekopuuhissa peräti kymmenen kertaa, eli kyseessä on todella vaarallinen herra, joka on Lohko C:n maalintekijätilastossa tällä hetkellä neljännellä sijalla.

Sarjataulukossa kuudentena oleva FCV hengittää Kerhon niskaan vain kuuden pisteen päässä. Lisäksi joukkueen maaliero on Kerhoa parempi. Sarjanelosen on siis todellakin syytä olla varpaisillaan tällä reissulla. Yksi asia, joka kaipaa edelleen kohentamista on oman pään puhtaana pitäminen. Tähän mennessä Kerho ei ole kyennyt pelaamaan ainuttakaan noillapeliä.

Viidessä edellisessä pelissä ovat maalilla olleet vuorotellen GBK:ta vastaan pelannut Aki Lyyski ja Petri Välimäki, joka muuten lienee edelleen puolustamassa isänmaata. Todennäköisesti siis matkaan lähtee jälleen kakkoseksi B-juniori-ikäinen Toni Koivusaari.

Isäntäjoukkueen pelaajistosta eniten Veikkausraatien jakamia tähtiä on kerännyt kahdeksan taivaankappaletta tililleen saalistanut Jukka Kosonen. Maalitykki Karlstedtilla tähtiä on viisi ja Eemeli Vähäsöyringillä neljä. Aapo Autio, Kimmo Huisman, Saikou Jabang ja Arash Muridiyazd ovat kukin saaneet kolme sakaraista. Kahden tähden pelaajia FCV:n riveissä ovat Vesa-Matti Alhonen, Jere Keskinen ja Matti Salkojärvi. Yhteensä FCV:n pelaajisto on saanut kasaan 33 tähteä.

Kerhon puolella tilanne on sellainen, että Ville Pajulalla tähtiä on 11 ja hän on sisäisen pörssin ykkönen. Jaroon siirtynyt Haanpää on kakkosena kahdeksalla tähdellään ja kolmantena on Mikael Muurimäki kuudella sakaraisellaan. Petri Huttu on neljän tähden mies ja sekä Juha Etelä-Aholla, että Mikko Väänäsellä tähtiä on kolme. Marko Hutulla on kaksi tähteä ja yhden tähden per heppu ovat kuitanneet Aki Lyyski, Petri Välimäki, Johannes Saranpää ja Tiitus Lehtinen.

Maalintekotalkoissa Kerhon Ville Pajula ja Mikael Muurimäki ovat iskeneet kuusi kaappia mieheen. Tommi Haanpään saldoksi jäi neljä osumaa ja samaan määrään on päässyt myös Marko Huttu. Petri Hutulla ja Juha Etelä-Aholla on kaksi maalia mieheen. Yhden osuman ovat tehneet Toni Kujala, Tiitus Lehtinen ja Timo Rauhala. Isäntien ykkönen on siis kymmenen maalin Tomi Karlstedt. Jukka Kosonen on tehnyt viisi maalia, Kimmo Huisman ja Arash Muridiyazd kumpikin kolme. Eemeli Vähäsöyrinki ja Mikko Kytölä puolestaan ovat osuneet kahdesti. Yhden maalin viimeistelijöitä ovat Vesa-Matti Alhonen, Juha-Matti Häkkinen, Miika Kastarinen, Aapo Kuortti ja Jarkko Suonpää.

Tällaisin eväin vie vastuuvalmentaja Esa Haanpää joukkonsa Vaajakosken Urheilupuistoon matsiin, joka alkaa klo 18.30. Mikäli olosuhteet sen sallivat, yritetään paikan päältä järjestää liveseurantaa, mutta takeita siitä ei ole olemassa. Toivoa kuitenkin sopii.