123 456 7890

Espanjalainen Ramiro Muñoz liittyy Jani Honkavaaran valmennusryhmään. Ryhmässä jatkaa myös Toni Lehtinen, joka on toiminut Honkavaaran apuna jo koko kuluvan talven. Kaksikon myötä myös SJK:n valmennusryhmä on nyt valmis.

Suomessa vuodesta 2014 lähtien työskennellyt ja valmentanut Ramiro Muñoz Calvo, on toiminut urallaan urheilutieteiden opettajana Vierumäen opistossa sekä valmentajana kotikaupunkinsa Madridin Rayo Vallecanon nuorisoakatemiassa. Suomessa Muñoz on luonut valmennuslinjaa Helsingin Palloseuran koko junioritoiminnalle sekä ollut Vantaan Jalkapalloseuran nuoriso- ja edustusjoukkueiden valmentajana. Muñoz täyttää helmikuussa 27 vuotta ja hänellä on Suomessa suoritettu UEFA B-valmentajalisenssi ja hän suorittaa A-lisenssiä. Ennen Suomeen tuloa, hän on valmistunut Madridin yliopiston urheilutieteellisestä.

Valmentajana olen erittäin vaativa, sillä suhtaudun erittäin intohimoisesti jalkapalloon. Jalkapallo on minulla verissä. Samaan aikaan olen kuitenkin empaattinen ja tulen hyvin toimeen ihmisten kanssa. Kuuntelen pelaajia ja haluan tietää mitä he haluavat minulta valmentajana. En usko autoritääriseen valmentamiseen, vaan olen heidän apunaan ja tekemässä heistä parempia, kuvailee Ramiro Muñoz.

Haluan kannustaa pelaajia tavoittelemaan heidän rajojaan urheilijoina ja tehdä heistä siten parempia. Tykkään myös saada ihmiset hyvällä tuulelle ja rakentaa joukkuehenkeä. Haluan saada joukkueeseen ja koko seuraan aidosti tunteen, että olemme yhtä suurta perhettä; pelaajat, valmentajat ja kannattajat. Tiedän, että se on myös seuran arvoissa ja haluan olla osa sitä, Muñoz jatkaa.

Ramiro Muñoz on omalla peliurallaan pelannut keskuspuolustajana ED Moratalazin joukkueessa, jota hän myöhemmin myös valmensi.

Valmennusryhmässä uskon yhteistyön voimaan. Meillä on jokaisella omat vahvuutemme, jokainen antaa panoksensa yhteisen asian hyväksi sekä kuuntelee mitä toisella on sanottavana. Itse olen mielestäni hyvin analyyttinen ja taktisesti hyökkäysorientoitunut. Mutta koska olen pelannut keskuspuolustajana, on minulle kaikkein tärkeintä pitää nolla omassa päässä, Muñoz naurahtaa.

Siksi arvostan organisoitua puolustusta, jossa jokainen tietää mitä tehdä prässin alla tai miten lähdetään hyökkäykseen, Muñoz jatkaa.

Ja koska puhun espanjan lisäksi englantia ja jopa hieman suomea, haluan auttaa joukkueessa mukana olevia latinopelaajia tuomaan itsestään parhaan esiin sekä kotiutumaan tänne mahdollisimman hyvin. 

SJK:n valmennusryhmän jäsenenä Ramiro Muñozin tehtäviin kuuluu myös mukana olevien nuorten yksilövalmentaminen.

SJK:n edustusjoukkueessa on jo näkyvissä sitä talenttia, mitä on kasvanut omasta akatemiasta. Olen ehdottomasti valmentaja, joka haluaa olla niin sanotusti seuran mies ja kehittää seuran tekemistä kokonaisvaltaisesti. Haluan siksi olla tekemisissä myös SJK Akatemian ja B-junioreiden kanssa. Sieltä voimme löytää tulevaisuudessa puuttuvia palasia joukkueeseen, jotka auttavat meitä menestymään. Uskon myös, että minulla voi olla annettavaa nuorille pelaajille, mutta samalla uskon, että nuoria pelaajia pitää kehittää yhdessä joukkueen kanssa, Muñoz sanoo vielä lopuksi.

Seinäjoella syntynyt ja kasvanut Toni Lehtinen, on UEFA A-lisenssin omaava jalkapallovalmentaja, joka toimii myös SJK Akatemiassa sekä jalkapallolukiossa. Pitkän ammattilaisuran pelaajana tehnyt Lehtinen on toiminut Honkavaaran apuna koko kuluvan talven ja nousee nyt pysyvästi mukaan myös edustusjoukkueen valmennusryhmään.

Staffi on nyt valmis. Halusimme espanjaa puhuvan valmentajan mukaan, sillä meillä on muutama pelaaja, jotka eivät puhu englantia. Ramiro oli vakuuttava heti alusta lähtien. Hänestä näkee, että hänellä on hyvät ihmissuhdetaidot, ja hyvä ymmärrys jalkapallosta. Hän tuntui nimenomaan sopivalta tähän meidän valmennusryhmäämme. Meillä oli muutamia vaihtoehtoja, mutta kyllä Rami sitten erottui sieltä joukosta, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Uskon, että yhteistyö hänen kanssaan tulee olemaan hyvää. Hän on kuitenkin ollut Suomessa jo aiemmin, ja saimme hänestä myös hyvät suositukset hänet ennestään tuntevilta henkilöiltä.

Lisäksi haluamme pitää Tonin mukana valmennusryhmässä. Hän tuo kokemuksellaan ja näkemyksellään paljon lisäarvoa meille. Meillä on staffin kanssa nyt kaikki paljon helpompaa, kun saimme Ulvilan Jaskan tuohon jo aiemmin mukaan. Hän tuo hyvän kokonaisnäkemyksen fyysiselle puolelle. 

Muun staffin kanssa meillä onkin jo vuosi kokemusta yhteistyöstä takana. Alkavalla kaudella se toimii varmasti vain paremmin ja paremmin, sanoo Honkavaara vielä lopuksi.

Kehitysprosessi on ollut käynnissä siitä lähtien, kun Honkavaara liittyi joukkoomme, ja olemme nyt valmiita viemään seuraa todella eteenpäin. Valmennusryhmässämme on joukko korkean tason ammattilaisia, jotka yhdessä voivat muokata kovasta pelaajaryhmätä menestyvän joukkueen, sanoo SJK:n tekninen johtaja Richard Dorman.

SJK matkustaa ensi lauantaiksi Ouluun, ja aloittaa siellä Suomen cupin-karsinnat AC Oulun vieraana. Ottelu alkaa la 6.2. klo 16:00. Kaikki Suomen cupin ottelut näkyvät suorana Ruutu-palvelusta.

Veikkausliiga alkaa 10.4. ja SJK:n kausikortit ovat myynnissä Lippu.fi-kanavissa sekä SJK Shopissa. SJK Shop auki helmikuun loppuun asti torstaisin klo 12-17, perjantaisin klo 9-12 ja lauantaisin klo 10-14. Löydät otteluohjelmat SJK:n verkkosivujen Ottelut-kohdasta.