123 456 7890

Seinäjoen Jalkapallokerhon keskikentän taituri Pyry Hannola pelaa seuraavassa Veikkausliigan ottelussaan uransa sadannen virallisen ottelun SJK-paidassa. Sata ottelua on määrä, johon varsin harva pelaaja Kerhon historian aikana on pystynyt. Nykyisestä joukkueesta 100 ottelua mustakultaisissa on pelannut aiemmin ainoastaan kapteeni Ville Tikkanen, ja kaikkiaan sadan ottelun ylittäneitä pelaajia SJK-historiassa on aiemmin 11 kappaletta. Virallisiin otteluihin luetaan mukaan edustusjoukkueen sarjapelit, Suomen Cup sekä Europelit.

Juhlistaakseen tulevaa merkkipaalua SJK on aktivoinut Hannolan sopimuksen jatko-option, ja sen myötä Veikkausliigan eliittipelaajan sopimus Kerhon kanssa kattaa myös kaudet 2025 ja 2026.

–Luonnollisesti olemme erittäin tyytyväisiä ja iloisia että pystymme jatkamaan Pyryn sopimusta. Hänen kehityksensä pelaajana on ollut ilmiömäistä ja omasta mielestäni hänestä on tullut sarjan paras pelaaja. Toivomme että hän jatkaa kasvuaan pelaajana ja ihmisenä ja saavuttaa maajoukkuetason lähitulevaisuudessa. Olemme todella innoissamme myös Pyryn puolesta ja teemme kaikkemme että voimme auttaa häntä kehittymään vielä pidemmälle tulevaisuudessa, sanoo Seinäjoen Jalkapallokerhon päävalmentaja Stevie Grieve.

FC Santa Clausin ja Rovaniemen palloseuran kasvatti Hannola saapui alun perin Seinäjoelle lainalle Helsingin Jalkapalloklubista kaudelle 2021. Ennen tätä Hannola oli hakemassa oppeja myös Tanskan FC Midtjyllandissa. Kaudella 2021 hänet valittiin Veikkausliigan vuoden tulokkaaksi, ja pronssijuhliin Seinäjoella päättyneen kauden jälkeen SJK hankki jo 15-vuotiaana Veikkausliigadebyyttinsä RoPS:ssa tehneen Hannolan pysyvällä siirrolla riveihinsä kaudesta 2022 alkaen.

Kuluneella kaudella Hannola on ollut osana jokaisen ottelun kokoonpanoa ja kellottanut isoja minuutteja. Hän on tehnyt Veikkausliigassa neljä maalia ja antanut viisi maalisyöttöä. Suomen Cupissa maaleja on syntynyt kaksi ja syöttöjä neljä.

–Erityiskiitokset Stevielle ja Tonille [Lehtinen] sekä joukkuekavereille siitä että futis on tällä hetkellä tosi kivaa. Pelataan mielestäni viihdyttävää futista ja treeneihin on kiva tulla joka päivä. On mukava jatkaa huippuympäristössä kehittymistä. SJK on antanut mulle paljon – Sain täällä mahdollisuuden pelata aikuisten pelejä isossa roolissa ja siitä oon ikuisesti kiitollinen. Vuosieni aikana seurassa on ollut henkilökohtaisesti hankalia aikoja mutta olen myös päässyt kokemaan ainutlaatuisia hetkiä futaajana, kuten europelit 2022 sekä pronssikausi 2021. Olemme tällä hetkellä liigassa sekä cupissa hyvissä asemissa ja pelaamisemme vuoden aikana on mahdollistanut sen, että saamme taistella syksyn aikana hienoista asioista, kertoo Pyry Hannola.

Tulevaisuudessa Hannola tähyää ulkomaille, mutta tällä hetkellä tärkeintä on kuluva kausi.

–Totta kai tavoitteeni on päästä ulkomaille pelaamaan, mutta yritän keskittyä jokapäiväiseen tekemiseen ja siihen, että pystyisin pelaamaan seuraavassa pelissä mahdollisimman hyvin, toteaa Hannola.

SJK onnittelee Pyryä tulevasta sadan ottelun merkkipaalun saavuttamisesta sekä uudesta sopimuksesta!

SJK pelaa seuraavan kotiottelunsa maanantaina 12.8.2024, kun vuorossa on Pohjanmaan Derby Vaasan Palloseuraa vastaan. Liput otteluun myy Ticketmaster.