123 456 7890

SJK on solminut pelaajasopimuksen brasilialaisen kokeneen keskuspuolustaja José Nadson Ferreiran kanssa. 190-senttinen ja 34-vuotias toppari tunnetaan paremmin taiteilijanimellä Nadson, ja hänellä on vyöllään useita UEFA Mestareiden- ja Eurooppa-liigan lohkovaiheiden otteluita. Hän on pelannut Euroopassa jo vuodesta 2005 lähtien ja edustanut pääsarjoissa Moldovan Sheriff Tiraspolia, Belgian KRC Genkiä ja Venäjän FC Krylja Sovetov Samaraa. Hän voitti Moldovassa viisi mestaruutta ja neljä cup-mestaruutta. Belgiassa hän juhli kertaalleen mestaruutta ja cupin voittoa.

Nadson siirtyy SJK:n riveihin vapaalla siirrolla. Hän saapui Seinäjoelle tällä viikolla, ja liittyi SJK:n harjoituksiin samantien.

Ensivaikutelmani seurasta on hyvä. Joukkueessa on mielestäni tosi hyvä ilmapiiri, hyviä pelaajia ja valmentajat vaikuttavat mukavilta. Olen kyllä heti erittäin tyytyväinen ollessani täällä. Stadion on kaunis ja myös meidän harjoituskeskus on todella hyvä, joten kyllä tästä siirrosta hyvä tunne on, sanoo SJK:n uusi puolustaja Nadson varsin hyvällä englannin kielellä.

Jo pitkään Euroopassa ollut Nadson puhuu äidinkielenään portugalia, ja osaa englannin lisäksi myös venäjää ja hiukan jopa ranskaa.

Minulla oli Venäjällä pelikaverina suomalainen Berat Sadik, jonka kautta tiedän jotain myös Suomesta, ja pelasin joitain vuosia sitten suomalaista Inter Turkua vastaan Sheriff Tiraspolin kanssa Mestarien liigan karsinnoissa. Me voitimme, mutta he olivat nopeita ja pelasivat melko hyvää jalkapalloa, Nadson muistelee.

Tiedän ainakin, että täällä pelataan hieman erityylistä jalkapalloa kuin Venäjällä. Venäjällä pelaajat ovat monesti isoja ja fyysisiä, ja pienemmät seurat pelaavat erittäin puolustavaa jalkapalloa. Peleistä on tullut siellä viimeisen kolmen vuoden aikana mielestäni enemmän jatkuvaa kamppailua ja pelit ovat vähämaalisia. Isot seurat pelaavat siellä kyllä todella hyvää jalkapalloa, mutta pienempien kohdalla se on lähinnä puolustamista. Se mitä olen nähnyt, niin mielestäni täällä ollaan vähän lähempänä Belgian sarjojen tapaa pelata. Hieman avoimempaa peliä ja palloa koitetaan pitää maassa, arvioi Nadson pelityylien eroja ja syitä miksi valitsi tulla Suomeen.

Olen viettänyt urastani nyt jo yli 12 vuotta Euroopassa, joten minua ei ainakaan nämä säät enää yllätä, ja kulttuuri on muutenkin tuttua, naurahtaa Nadson katsoessaan ulkona riehuvaa lumimyräkkää.

Olen onnellinen ollessani täällä, vakuuttaa Nadson vielä lopuksi.

Myös SJK:n päävalmentaja on tyytyväinen uuteen pelaajavahvistukseen.

Se mitä olemme nähneet häntä, ja mitä olemme saaneet hänestä selville videoiden ja analyysien kautta, niin hän on laadukas pelaaja. Pelannut useita vuosia Euroopassa ja pitkään Venäjän pääsarjassa, missä hän myös pelasi säännöllisesti. Sekin kertoo hänen tasostaan, sanoo SJK:n päävalmentaja Alexei Eremenko.

Hän on älykäs pelaaja, hyvä pallon kanssa ja hänessä on johtajuutta, mitä mielestämme tarvitsemme. Hän on kokenut pelaaja, joka on valmis taistelemaan joukkueen puolesta ja opettamaan jotain meidän nuorille pelaajille, jatkaa Eremenko arviotaan.

Treeneissä hän vaikutti varmalta ja rauhalliselta pelaajalta. Kokemuksestaan huolimatta hän on kuitenkin nöyrä pelaaja ja tietää miksi hän on täällä ja mitä me häneltä odotamme, Eremenko sanoo.

Ja vaikka hän on brasilialainen, niin hän on ollut Euroopassa jo pitkään. Venäjällä useita vuosia ja puhuukin venäjää. Hän puhuu myös varsin hyvin englantia, joten meillä ei ole hänen kanssa mitään kommunikaatio-ongelmia ja hän tulee hyvin toimeen muun joukkueen kanssa, Eremenko jatkaa.

Hän tuli tänne talvitauolta, joten ei ole ihan parhaassa kunnossa, mutta meillä on viisi-kuusi viikkoa aikaa kauden alkuun, joten saamme hänet taatusti siinä ajassa iskuun ja olen varma, että hän on tärkeä pelaaja seurallemme, toteaa Eremenko vielä lopuksi.

Nadson on pelannut venäläisen FC Krylja Sovetovin riveissä 127 ottelua, joista 72 on pääsarjaotteluita. Belgian pääsarjaseura Genkissä otteluita on kaikki kilpailut lukien 88. Genkissä hän voitti Belgian mestaruuden, cupin ja supercupin. Moldovan suurseura Sheriff Tiraspolissa hän pelasi kaikki kilpailut mukaan lukien 144 ottelua, voitti viisi mestaruutta ja neljä cup-mestaruutta. Synnyinmaassaan Brasiliassa hän on edustanut Sao Paolon joukkueita Nacional Atléticoa ja Portuguesasia.

SJK palasi harjoituksiin perjantaina 1.3. ja matkaa alkuviikosta fysiikkatesteihin Kuortaneen Urheiluopistolle. Keskiviikkona 6.3. SJK matkustaa Palloliiton harjoituskeskus Eerikkilään, missä se pelaa perjantaina 8.3. klo 13:30 harjoitusottelun Ykkösessä pelaavaa FC Hakaa vastaan. Perjantaina 15.3. SJK pelaa harjoitusottelun Turussa Ykköseen tippunutta TPS:ää vastaan. Ottelu pelataan ulkona Kupittaan tekonurmella ja se alkaa klo 14:00.

SJK aloittaa ulkoharjoitukset Seinäjoen OmaSp Stadionilla heti säiden salliessa, ja pyrkii pelaamaan vielä lisää harjoitusotteluita ennen 6. huhtikuuta pelattavaa Veikkausliigan avausottelua SJK – HIFK. Kausikortit myynnissä SJK:n verkkokaupassa ja SJK Shopissa 15.maaliskuuta asti.

José Nadson Ferreira

Brasilian Ubaitabassa, Bahian osavaltiossa, 18. lokakuuta 1984 syntynyt José Nadson Ferreira, on 190-senttinen keskuspuolustaja. Hän käyttää brasilialaiseen tapaan pelkästään nimeä Nadson. Hän on kokenut keskuspuolustaja, jolla on pelejä Euroopan pääsarjoissa ja Euroopan huippuseurajoukkuekilpailuissa.

Brasilialaisittain varsin pienestä kaupungissa, vain noin 13 000 asukkaan Ubaitabassa, Länsi-Brasilian Bahiassa syntynyt Nadson, aloitti jalkapallon huomattavasti syntymäkuntaansa etelämpänä, lähellä Etelä-Brasilian suurkaupunki Coritibaa. Hän pelasi juniorina useassa seurassa ja näistä viimeisimmät on Londrina ja Aquayo de Vendoa.

Uran ensimmäinen ammattilaisopimus syntyi Sao Paulon Portugueasan kanssa vuonna 2004, kun joukkue pelasi Brasilian pääsarjan B-tasolla. Seuraavalla kaudella hän jatkoi Sao Paulon Nacional SP:n riveissä.

Eurooppaan hän saapui vuonna 2005 Moldovan suurseura Sheriff Tiraspolin riveihin. Tiraspolissa pelejä tuli neljän ja puolen vuoden aikana yhteensä kasaan 144 ja niissä syntyi 14 maalia. Hän voitti Moldovan mestaruuden peräti viisi kertaa ja neljä Moldovan cup-mestaruutta. Moldovalaisseuran kanssa hän pelasi myös 13 Mestareiden Liigan karsintaottelua ja Eurooppa-Liigan lohkovaiheessa kahdeksan ottelua.

Tammikuun siirtoikkunassa vuonna 2011, hän siirtyi ensin lainasopimuksella Belgian pääsarjaan RKC Genkin riveihin. Lainasta tuli pysyvä siirto seuraavana kesänä.

Heti ensimmäisenä vuotenaan hän juhli Genkin kanssa Belgian mestaruutta. Kaudella 2012-2013 hän kamppaili pelipaikasta Genkissä tuolloin pelanneen ja nykyään Euroopan puolustajaeliittiin Italian Napolin riveissä kuuluvan Kalidou Koulibalyn kanssa. Nadson ottikin joksikin aikaa avauspaikan, mutta menetti sen lopulta Koulibalylle kauden loppua kohti tultaessa. Genk myös teki isoja hankintoja seuraavana kesänä ja Nadsonin tilanne seurassa näytti peliajan suhteen tukalalta. Syksyllä 2013 hän lähtikin näytille Venäjän pääsarjan Krylja Sovetov Samaraan ja sai sopimuksen sinne.

Genkin kanssa hän voitti yhden mestaruuden, cupin ja supercupin. Lisäksi hän sai Belgian cupin hopeamitalit. Nadson pelasi Genkissä kaikkiaan 88 ottelua, mukaan lukien viisi Mestareiden Liigan lohkovaiheen ottelua ja seitsemän Eurooppa-liigan ottelua. Genkissä hän pelasi myös yhteensä kuusi Mestareiden- ja Eurooppa-liigan karsintaottelua.

Venäjän pääsarjassa Nadson pelasi FC Krylja Sovetov Samaran kanssa ensin jälkimmäisen puolikkaan ja pelejä tuli kasaan kaksitoista. Joukkue tippui kuitenkin kauden päätteeksi Venäjän toiselle sarjatasolle. Nadson jatkoi putoamisesta huolimatta joukkueessa seuraavat neljä kautta ja FC Krylja Sovetov nousi takaisin pääsarjaan heti kaudeksi 2015-2016. Joukkue oli nousun jälkeen seuraavalla kaudella yhdeksäs, mutta tippui jälleen kauden 2016-2017 päätteeksi pykälää alemmas. Nadsonin joukkuekaverina pelasi tuolloin molempina kausina suomalaishyökkääjä Berat Sadik. Myös tälläkin kertaa vierailu alempaan sarjaan oli vain kauden mittainen ja FC Krylja Sovetov nousi taas takaisin pääsarjaan jossa se pelaa tälläkin hetkellä. Kaikkiaan pelejä FC Krylja Sovetovin kanssa on kasassa 127 ja saavutuksina kaksi sarjanousua pääsarjaan. Venäjän cupissa hän pääsi kahdesti kahdeksan parhaan joukkoon.

Nadson pelasi Venäjän pääsarjassa vielä kuluvalla kaudella viime vuoden puolella seitsemän ottelua, mutta sopimus venäläisseuran kanssa päättyi sovitusti tammikuussa 2019 ja hän siirtyy nyt Seinäjoelle vapaalla siirrolla.