123 456 7890

Kolumbialainen puolustaja Cristhian Valencia ja SJK, ovat tehneet pelaajasopimuksen kaudesta 2021. Valencia liittyy SJK:n riveihin vapaalla siirrolla Kolumbian pääsarjan Cúcuta Deportivosta. Sopimuksen ehtona on kuitenkin, että kansainväliset pelilupa- ja rekisteröintimenettelyt sujuvat ilman ongelmia. Valencia saapui Seinäjoelle jo tammikuun alusta ja sopimus sinetöitiin koronakaranteenin ja lääkärintarkastuksen jälkeen. Valencia liittyi SJK:n harjoitusrinkiin viime maanantaina.

29-vuotias ja 186-senttinen Cristhian Valencia, on pelipaikaltaan keskuspuolustaja, mutta hän on pelannut myös vasemman laitapuolustajan paikalla. Urallaan Valencia on pelannut yhteensä lähes 230 ammattilaisottelua, mutta pesti SJK:ssa on Valencian ensimmäinen Etelä- tai Väli-Amerikan ulkopuolella.

Tämä tuntuu heti uskomattoman hienolta maalta. Rakastan tätä rauhallisuutta ja hiljaisuutta, mutta kaikkein eniten pidän ihmisistä täällä. Kaikki täällä ymmärtävät, että en osaa vielä englantia, mutta silti he pyrkivät kaikin tavoin auttamaan minua ja tekemään oloni kotoisaksi, sanoo Cristhian Valencia.

Myös seura on tehnyt minuun vaikutuksen. Harjoitusolosuhteet ja stadion, sekä ihmiset joita seurassa työskentelee. Myös joukkuekaverit ovat ottaneet minut heti loistavasti vastaan, joten olen todella tyytyväinen ollessani täällä.

Minulla oli sopimustarjous toiseen seuraan Etelä-Amerikassa, mutta hyvä ystäväni Luis Carlos Murillo, joka pelaa nyt HJK:ssa, kertoi minulle tämän maan kauneudesta sekä sarjasta, ja halusin uralleni sekä elämälleni uuden tason. Siksi tulin tänne, Valencia päättää.

Valencian odotetaan tuovan lisävaihtoehdon SJK:n jo ennestään vahvaan puolustuslinjaan.

Mietimme pitkään Cristhianin kohdalla, tarvitsemmeko enää joukkueeseen topparia, koska topparitilanteemme oli jo ennestään hyvä. Hänen pelinavaamistaitonsa sekä kykynsä katkoa tekivät kuitenkin vaikutuksen. Toki hänelle on annettava aikaa sopeutua, mutta odotamme joka tapauksessa häneltä paljon. Kilpailu tulee olemaan kova topparin paikalle, sanoo SJK:n päävalmentaja Jani Honkavaara.

Oli heti alusta alkaen selvää, että Cristhianilla on iso halu voittaa, kun hän pelaa. Hän on aggressiivinen ja vasenjalkainen keskuspuolustaja, joka tuo meille tasapainoa puolustuspään pelipaikkoihin, sanoo SJK:n tekninen johtaja Richard Dorman.

SJK kohtaa lauantaina 30.1. klo 14:30 harjoitusottelussa VPS:n. SJK:n talven kolmas harjoitusottelu pelataan koronarajoituksien vuoksi suljetuin ovin ja otteluennakko on tulossa SJK:n kanaville myöhemmin tänään. Löydät myös helmikuussa pelattavien Suomen cup-karsintojen ottelut sekä keskiviikkona julkistetun Veikkausliigan kauden 2021 otteluohjelman SJK:n nettisivujen Ottelut kohdasta. Veikkausliiga alkaa 9.4. ja SJK:n kausikortit myynnissä Lippu.fi-palvelussa sekä SJK Shopissa. SJK Shopin uudet, helmikuun loppuun asti voimassa olevat aukioloajat ovat: torstaisin klo 12-17, perjantaisin klo 9-12 ja lauantaisin klo 10-14. Tervetuloa ostoksille!

Cristhian Valencia

Cristhian Camilo Valencia Cífuentes, on syntynyt 4. joulukuuta vuonna 1991, Kolumbian Villavicenciossa. Pelipaikaltaan Valencia on keskuspuolustaja ja pituutta hänellä on 186 senttiä.

Uransa Cristhian Valencia aloitti synnyinkaupunkinsa joukkueessa, Llaneros FC:ssa. Llaneros pelaa Kolumbian toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, ja ensimmäinen ammattilaisopimus seuran kanssa syntyi vuonna 2012. Varsinainen läpimurto joukkueessa syntyi kuitenkin vuonna 2013, kun Valencia pelasi 29 ottelua Llanerosin paidassa. Näistä 20:ssa hän oli joukkueen avauskokoonpanossa. Seuraavalla kaudella Valencia oli joukkueen luottopelaaja, ja silloin syntyi myös uran ensimmäinen ammattilaismaali.

Vuonna 2016 Valencia siirtyi Kolumbian pääsarjassa pelaavan Cortuluán riveihin, mutta peliaika pääsarjassa jäi vielä vähäiseksi, vain 11 otteluun, ja Cortuluá vuokrasi Valencian takaisin kasvattajaseuraansa seuraavaksi kaudeksi. Syksyllä 2017 Valencia siirtyi ensimmäistä kertaa pelaamaan kotimaansa ulkopuolelle, Panaman pääsarjaan, ja siellä Árabe Unidon riveihin. Kausi päättyi pronssimitaleihin, ja kauden aikana Valencia pääsi pelaamaan viisi ottelua Concacaf-liigassa, joka on Pohjois- ja Väli-Amerikan sekä Karibian alueen jalkapalloliittojen seurakilpailu. Se on maanosien toiseksi arvostetuin seurakilpailu, vertautuen Euroopan UEFA Eurooppa-liigaan. Kauden jälkeen toinen panamalaisseura, Sportin San Miguelito, kiinnitti Valencian riveihinsä kahdeksi seuraavaksi kaudeksi. Kaikkiaan Cristhian Valencia pelasi kolmessa kaudessa 68 ottelua ja onnistui niissä maalinteossa peräti 11 kertaa.

Kaudelle 2020 Cristhian Valencia palasi kotimaahansa Kolumbiaan, teki sopimuksen pääsarjassa pelaavan Cúcuta Deportivon kanssa. Koronan runtelemalla kaudella Valencia pelasi 17 ottelua Kolumbian pääsarjassa ja niistä 15 ottelua avauksessa. Harmillisesti vuonna 1924 perustettu Cúcuta ei kestänyt taloudellisesti koronakautta, vaan seura meni nurin vuoden lopussa, luopui sarjapaikastaan ja kaikki pelaajat vapautuivat sopimuksistaan.

Koko ammattilaisurallaan Cristhian Valencia on pelannut 226 ottelua ja tehnyt niissä 20 maalia. Valencia siirtyi SJK-paitaan vapaalla siirrolla. Sopimuksen ehtona on kuitenkin, että kansainväliset pelilupa- ja rekisteröintimenettelyt sujuvat ilman ongelmia.