123 456 7890

SJK ja ranskalaispuolustaja Bradley Diallo ovat tehneet loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen. Diallo siirtyy SJK-paitaan Romanian pääsarjan SCU Craiovasta, missä Diallo pelasi päättyneellä kaudella yhteensä 27 pelissä ja toimi seuran kapteenina. SJK:ssa hän on pelikelpoinen, kun siirtoikkuna aukeaa 13.7.

Ensivaikutelmani on heti olleet hyvät. Ihmiset ovat olleet todella ystävällisiä, ja minut on otettu hyvin vastaan. Myös sää on ollut erittäin kaunis. Ja seuran olosuhteet ovat erittäin hyvät. Täällä on kaikki mitä pelaaja tarvitsee, sanoo Bradley Diallo heti aluksi.

Olen pelaaja, joka tykkää olla äänessä kentällä, ohjata peliä ja mielelläni autan myös kanssapelaajiani, varsinkin nuoria pelaajia. Haluan auttaa heitä saavuttamaan potentiaalinsa tai tulemaan entistä paremmiksi minun kanssa pelaamalla. Tiedän myös, että tämän kauden tulokset ovat olleet odotuksiin nähden pettymys, ja haluankin omalla panoksella auttaa joukkuetta pääsemään vähintään kauden päätteeksi pelattaviin euro play-offseihin, ja sitä kautta menestymään, Diallo jatkaa.

Omalta kohdaltani tietenkin toivon pelaavani mahdollisimman paljon, ja että pystyn omalla tekemiselläni auttamaan joukkuetta mahdollisimman paljon myös. Ja haluan pystyä nopeasti sopeutumaan joukkueeseen, uuteen sarjaan ja tottumaan nopeasti uudenlaiseen pelialustaan, eli keinonurmeen. Haluan pystyä tähän mahdollisimman nopeasti, sillä täällä on kuitenkin kausi jo käynnissä, ja erittäin tärkeitä otteluita tulossa sarjassa. Mahdollisesti myös lisää UEFA Europa Conference League otteluitakin, avaa Diallo omia tavoitteitaan.

Suomesta tiedän jonkin verran, sillä olen pelannut joitain suomalaisia vastaan ja tuttujani on pelannut myös täällä aiemmin. Myös maajoukkue on jonkin verran tuttu. Suomi on minulle kenties enemmän tuttu maana, kuin varsinaisesti suomalainen seurajoukkuejalkapallo, myöntää Diallo vielä lopuksi.

Valmennusjohdossa Diallolta odotetaan johtajuutta puolustuslinjaan.

Olen tyytyväinen, että löysimme pelaajan, jollaista mielestäni tarvitsemme. Meillä on kuitenkin aika nuori joukkue, mikä on tietenkin monella eri tavalla erittäin hyvä asia, mutta tarvitsemme silti kenties hieman lisää kokemusta ja johtajuutta joukkueeseen. Bradleyllä on juuri näitä ominaisuuksia. Hän pystyy pelaamaan palloa molemmilla jaloilla ja hän sopeutuu kaikkiin rooleihin keskuspuolustuksessa, joita siellä käytämme. Hän on puolustajana aggressiivinen, ja on pelannut säännöllisesti erittäin hyvällä tasolla. Johtajuudesta kertoo sekin, että hän on ollut edellisessä seurassaan kapteeni. Siten hän täyttää mielestäni kaikki ne kohdat, joissa haluamme joukkuetta vahvistaa, ja samalla hän tuo jotain uutta puolustuspään vaihtoehtoihin. Toivon, että saamme hänet nopeasti sisään joukkueeseen ja auttamaan meitä, sanoo SJK:n päävalmentaja Joaquin Gómez.

31-vuotias ja 183-senttinen Bradley Diallo, on alun perin ranskalaisen Marseillen kasvatti. Virallinen miesten sarjojen debyytti tapahtui kuitenkin Englannin League One:ssa pelanneen Oldhamin riveissä kaudella 2011. Englannissa Diallo vietti kaksi vuotta ja pelejä Englannin kolmannella sarjatasolla tuli kasaan 15. Sen jälkeen tie vei ensin Belgian White Starrin riveihin, ja sieltä vuoden jälkeen Yhdysvaltoihin, Los Angeles Galaxyn riveihin. USA:ssa Diallo vietti kaikkiaan neljä vuotta, pelaten LA Galaxyn edustus- ja kakkosjoukkueessa. Pelejä kertyi yhteensä USA:n pääsarjassa ja toisella sarjatasolla 76, joista MLS:ssa 18 ottelua kaudella 2017. Kaudeksi 2018-2019 Diallo palasi Eurooppaan ja Romanian pääsarjaan, missä hän on edustanut Craiovan lisäksi Gaz Metania, Politechnica Iaşia ja Chindiaa. Romanian pääsarjassa pelejä on kertynyt neljän kauden aikana yhteensä 68. Uransa alkupuolella Diallo pelasi puolustuksessa vasemmalla laidalla, mutta on myöhemmin siirtynyt täysin keskuspuolustajaksi.

Siirtoikkuna aukeaa Suomessa 13.7. ja Diallo on pelikelpoinen siirtoikkunan auettua. Diallo ei voi pelata vielä UEFA Europa Conference Leaguen 1.kierroksella FC Floraa vastaan, mutta on pelikelpoinen mahdollisella toisella kierroksella. Ensimmäisen kerran hän on Veikkausliigassa edustuskelpoinen 17.7. pelattavassa SJK – Ilves ottelussa.

SJK matkustaa ensi viikolla UEFA Europe Conference Leaguen ensimmäisen kierroksen 1. osaotteluun Viron Tallinnaan, ja kohtaa siellä FC Floran torstaina 7.7. klo 19:00. Tuon jälkeen SJK palaa Seinäjoelle, ja kohtaa sunnuntaina 10.7. FC Hongan Veikkausliigan ottelussa OmaSp Stadionilla ja taas seuraavana torstaina 14.7. klo 19:00 FC Floran UECL:n 2.osaottelussa. Jos SJK tiputtaisi FC Floran, kohtaisi se seuraavalla kierroksella Norjan pääsarjaa johtavan Lillestrømin heti seuraavalla viikolla. Liput kaikkiin tuleviin kotiotteluihin Lippu.fi-kanavista ja SJK Storesta. Tallinnassa pelattavaan otteluun lähtee Seinäjoelta kannattajamatka, josta voit lukea lisää tästä linkistä. Löydät kaikki tulevat ottelut SJK:n nettisivujen otteluohjelmista