123 456 7890

SJK on tehnyt vuoden mittaisen pelaajasopimuksen nigerialaisen Abonima Izuegbun kanssa. Sopimuksessa on lisäksi optiot tulevista kausista.

Koko nimeltään hän on Abonima Boniface Izuegbu, mutta käyttää pelkästään Abonima nimeä. Hän on 21-vuotias, 189-senttinen keskuspuolustaja. Hän pystyy pelaamaan puolustuksen lisäksi myös keskikentän pohjalla.

Tiedän että tämä on hyvä joukkue ja seura, jolla on iso projekti meneillään. Tuntuu hyvältä olla täällä ja päästä osaksi tätä, Abonima kommentoi.

Treenasin jo joukkueen kanssa ja harjoitukset ovat tuntuneet hyviltä. Joukkueessa on myös hyviä pelaajia, jotka vaikuttavat sitoutuneilta ja yhteishenki tuntuu hyvältä. Tuntuu kuin olisin tullut perheeseen mukaan, jatkaa Abonima.

Nigerian Onitshassa 27. marraskuuta 1994 syntynyt Abonima, on Nigerian nuorten maajoukkueen puolustaja. Alunperin kasvattajaseurana on 36 Lions FC, Nigerian kakkostasolta, mutta sen jälkeen hän on urallaan edustanut, Gombe Unitedia ja Sharks FC:tä maansa pääsarjassa.

Helmikuussa 2015 hän teki sopimuksen talvitauon aikana Israelin pääsarjassa pelaavan Hapoel Tel Avin kanssa. Ura Israelissa alkoi hyvin ja kauden jatkuessa hänet valittiin huhtikuussa 2015 kahdesti Israelin liigan viikon joukkueeseen.

Seuran kausi oli kuitenkin kokonaisuutena pettymys, sillä israelilainen suurseura jäi sarjassa kahdeksanneksi. Sen jälkeen myös joukkueen manageri vaihtui ja uusi manageri aloitti joukkueen uudelleenrakentamisen. Aboniman sopimus purettiin monien muiden mukana. Pelejä Israelin pääsarjassa kertyi viime kaudella kuusi ja näissä syntyi myös yksi maali.

Israelin jälkeen hän palasi takaisin kotimaahansa, missä on pelannut ja harjoitellut vanhan joukkueensa kanssa.

Sopimus SJK:n kanssa kattaa tämän kauden ja siinä on optiot tulevista kausista. Hän on hyvässä pelikunnossa ja tarvittaessa valmis edustamaan joukkuetta samantien.

Videoa Abonimasta