123 456 7890

Pukkeja nylkemään Napapiirille
Valkoparta, vanha ukki ei perin pelottavalta ainakaan ihan näin kesähelteillä kuulosta. Silti moni, varsinkin perheen pienimmät, pelkää
pukkia. Joulupukkia siis. Kerhon leirissä moinen ideologia ei kuitenkaan saa jalansijaa, vaikka joulupukkiin omalla laillaan uskotaankin. Jutut siitä, että pukki olisi pelkkä taruolento ovat vahvasti liioiteltuja. Kyllä pukki olemassa on, joskaan ei ehkä entisissä voimissaan.

Seinäjoen Jalkapallokerho matkustaa kauden 19. otteluunsa ja suuntana on pohjoinen, tarkemmin sanottuna Napapiiri, Rovaniemi ja vastustajana viime kauden lohkovoittaja FC Santa Claus. Tällä kaudella pukit eivät todellakaan ole olleet samassa vireessä kuin viime kaudella, vaan tällä kaudella on edetty pikemminkin saman kaavan mukaan kuin edellisellä kaudella, jolloin FC Santa Claus sijoittui lohkossa kymmenennelle sijalle.

Ilmeisesti Kerhon leirissä on oltu vuosien ajan erityisen kilttejä, sillä pukit ovat kaudesta toiseen jakaneet lahjat hyvissä ajoin kerholaisille. Peräti niin kilttejä on oltu, että viidestä keskinäisestä kohtaamisesta Kerhon tilillä on vain ja ainoastaan voittoja. Samaa toki toivotaan tältäkin matkalta, vaikka samaan aikaan tiedostetaankin tietenkin se fakta, että Veikkausliigan RoPS on viime viikkoina lähettänyt vähemmälle peliajalle jääneitä pelaajiaan hakemaan minuutteja juuri FC Santa Clausin riveistä.

Tällä kaudella sarjassa 13 pisteen turvin ykkösenä oleva Kerho ja seitsemäntenä 26 pisteellään majaileva FC Santa Claus kohtasivat Keskuskentällä toukokuun lopussa ja silloin kotijoukkue otti selvän 3-0 -voiton Chris Cleaverin, Petter Meyerin ja Ville Ylisen maalattua.

Viime kaudella Kerho matkusti Rovaniemelle varsin haastavassa tilanteessa, mutta selvisi ottelusta kuivin jaloin Mikael Muurimäen ja Mikko Ylihärsilän iskettyä 2-0 (0-0) -voittoon riittäneet maalit varsin vahvan joukkue-esityksen jälkeen. Vastaavasti kotikentällä Kewrho esitti ehkä kauden parasta osaamistaan kaatamalla FC Santa Clausin 3-1 (1-1) Teemu Penninkankaan, Juha Etelä-Ahon ja Anssi Syrjämäen maaleilla. Vieraiden osuman viimeisteli tälläkin kaudella ahkerasti verkkoja heiluttanut Ville Ylipaavalniemi, jolla on kahdelta edelliseltä kaudelta tilillään 32 maalia ja tältäkin kaudelta jo 11 maalia, jotka oikeuttavat sarjan maalintekijätilastossa kakkospaikkaan heti Kerhon Petter Meyerin 16 osuman jälkeen.

Kaudella 2009 Kerho vieraili ensin Saarenkylässä hakien sieltä mukaan 2-1 (1-1) -voiton Ville Pajulan avattua maalihanat vartin jälkeen. Jussi Vatanen tasoitti ottelun vajaan puolen tunnin pelin jälkeen ja vain viisi minuuttia ennen loppua Petri Huttu ratkaisi kamppailun Kerhon eduksi. Elokuussa tarina olikin tyystin toisenlainen Prunttimäen viheriöllä lukemin 7-1 (5-0) kotijoukkueen tulitettua viisi ensimmäistä maalia jo ekalla puoliajalla. Mikael Muurimäki johti ilotulitusta hattutempullaan nyt FC Kiistoa edustavan Samir Bouroussin tehtyä kaksi maalia. Juha Etelä-Aho ja Ville Pajula tekivät kotijoukkueen muut maalit Ville Ylipaavalniemen osuttua tässäkin ottelussa.

FC Santa Claus on viime otteluissaan pelannut varsin vahvasti. Kahdeksasta edellisestä pelistään se on hävinnyt vain yhden, 2-0 VIFK:lle kotonaan, pelannut neljä kertaa tasan ja voittanut kolme. Edellisessä ottelussaan pukit hakivat todella vakuuttavan 3-0 -voiton Varkaudesta.

Kotikentällään FC Santa Claus on pelannut tällä kaudella ehkä hieman alakanttiin. Yhdeksästä ottelusta se on nimittäin voittanut vain kolme, pelannut kahdesti tasan ja hävinnyt neljä kamppailua. Tosin tässäkin on huomioitava se, että neljästä tappiosta kolme tuli kesäkuun alkuun mennessä. Viimeiset viisi kotiottelua ovat tuottaneet voittosarakkeeseen kolme merkintää, yhden tasapelin ja vain yhden tappion.

Kerhon vierasottelusaldo on aivan samaa luokkaa kuin kotonakin. Voittoja on kahdeksasta ottelusta seitsemän ja tasapelejä yksi. Tappiosarake on edelleen nollilla.

Kerholle sunnuntai-illan ottelu on yhteensä kauden 34. matsi. Sarjapelejä näistä on ollut 18, Suomen Cupin otteluita neljä ja harjoitusotteluita 11. Yhteensä joukkue on onnistunut ottamaan kaikista peleistä 25 ja sarjassa siis jo 16 voittoa. Nyt on alla kuuden peräkkäisen sarjapelin voittoputki ja näiden yhteismaalit ovat Kerholle 21-1.

Tulosten valossa aivan erityisen hyvin tällä kaudella on toiminut joukkuepuolustaminen. Palloa on haettua maalivahti Luis Fernandon selän takaa sarjapeleissä vain seitsemän kertaa tähän mennessä. Kolmella ylimmällä sarjatasolla tuo on tilasto, joka on suvereenisti Kerhon hallussa, sillä Veikkausliigassa vähiten on omiin päästänyt HJK (14), Ykkösessä FC Lahti, PK-35 ja AC Oulu (12) ja Kakkosessa BK-46 (14).

Toisessa päässä kenttää Kerho on onnistunut maalinteossa 47 kertaa. Sekään ei ole huono suoritus, vaikka tähän mennessä voitoista puolet, eli kahdeksan, on puristettu yhden maalin turvin. Kolmella ylimmällä sarjatasolla vain kolme joukkuetta on tehnyt enemmän maaleja! Veikkausliigan HJK on osunut 51 kertaa, saman sarjan FC Inter 49 kertaa ja Kakkosen Lohko A:n HJK:n farmiseura Klubi 04 peräti 54 kertaa.

Vaikka alkuviikosta kokoonpanon suhteen näyttikin hiukan hankalalta, saa Kerho jalkeille kuitenkin ihan mukavan nipun. Kaikki neljä alkuviikon epävarmaa pelaajaa ovat mukana, eli Chris Cleaver, Matti Lähitie, Christian Sund ja Ville Ylinen. Lisäksi Aki Sipilä vapautuu kauden toisesta pelikiellostaan ja on jälleen käytettävissä.

Sivussa ovat siis ainoastaan jo pitkään kolhujaan parannelleet Jesse Jääskeläinen ja Toni Kujala, sekä jo treeneihin palanneet Mikko Ylihärsilä, sekä Tiitus Lehtinen. Lisäksi Lee Brennan pelaa vielä kolme ottelua JBK:n nutussa.

Joukkue lähtee matkaan jo tänään klo 13.00 ja yöpyy Rovaniemellä valmistautuen huomisillan otteluun treenaamalla vielä aamulla, aivan kuten tehtiin Joensuun keikallakin.

Tilannehan on sarjataulukon kannalta sellainen, että Kerholle riittää lopuista kahdeksasta ottelusta kahdeksan pistettä varmistamaan Kakkosen Lohko C:n voiton. Kolme voittoa tai vaihtoehtoisesti kahdeksan tasuria takaavat siis sen, että lokakuussa pelataan viime kaudella FC Santa Clausille tutuksi tulleita karsintapelejä.

Toivotaan kovasti, että vakuuttava meno jatkuu edelleen, eikä tehdä tonttuja itsestämme edes pukkien seurassa!

Matsi alkaa Rovaniemen Keskuskentän laadukkaalla tekonurmella sunnuntaina klo 18.30.